reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

moja ma dziś senny dzień. Pewnie rośnie ;)
Mam w domu małego człowieka uzależnionego od telewizji. Wczoraj zrobiła mi awanturę, gdy chciałam ją karmić. Okazało się, że chciała wrócić na leżaczek (który był ustawiony vis a vis TV), bo własnie leciało "Na Wspólnej" :-D

reklama
Witamy sie :)
Bylysmy u pediatry, mala ma 4910 (czyli 1600 w 5 tygodni) pediatra nie chciala mi wierzyc ze mala jest wylacznie na piersi i ze jej nie dokarmiam. Serio 4 razy powtorzyla ze mam ja karmic wylacznie piersia!
Widze ze przygod nocnych macie wiele, ja raczej przytomna jestem nawet do tego stopnia ze jestem przerazliwie glodna i jak mala zasnie to czasem mykam do lodowki cos zjesc ;)czesto nie chce mi sie ruszac i zasypiam glodna, wiec musze chyba zrobic herbatke do termosu i kanapki do pudelko postawic kolo lozka :D
Julia no pieknie coz za pokolenie z tych naszych dzieci :D

Dziękuję wam kochane za wszystkie rady dotyczące trądziku, a ja za szybko pochwaliłam moje dziecko... :-)

Oprócz spaceru znowu NIE ŚPI do teraz...

:wściekła/y::-p

Mysia mam nadzieję, ze uda nam się zorganizować jakiś wspólny spacerek jak się zrobi całkiem ciepło.
Becia współczuję kolek, oj wiem co to znaczy, bo miałam tak przy synku.
GosiaLew fatalnie że to skaza, choć podobno zdarzają się pomyłki, więc dobrze byłoby to skonsultować z innym lekarzem.
Claudia, z tą miesiączką całkiem możliwe skoro juz nie karmisz.
Co do karmienia, w dzień karmie na fotelu, stworzony do tego, bo ma takie szerokie wygodne boki, po północy tez biorę ją na fotel do salonu, bo jeszcze nie śpię, a koło 5 to biorę na łóżko, karmie na leżąco i zazwyczaj mi się film szybko urywa. Dzisiaj udało mi się nie zasnąć, odbić ją, ale coś mi nie chciała zasnąć i po 40 min wziełam ja z powrotem do cyca i w momencie zasnęłam. przy synku też tak zasypiałam, choć on miał kolki i koło 3-4 w nocy miał atak, ale jak mu przeszły to karmiłam go na śpiąco. Z córcią mam to szczęście, ze obudzi się przy odbiciu, mogę jej zmienić jeszcze pieluszkę i polozyć do łóżeczka a ona zaśnie (choć nie zawsze), przy synku musiałam jeszcze przystawiać do cyca na uśpienie.

a nam synek wczoraj strasznie płakał, nie była to kolka ale raczej takie marudzenie, z porad którejś z was włączyłam suszarke i mały się natychmiast uspokoił i zasnął:) oj te dzieciaczki są nieprzewidywalne.

a my dziś po kontroli bioderek, na szczęście wszystko w porządku, następna wizyta w czerwcu.
mi też w nocy nieraz się zdarzyło że szukałam synka w pościeli, a raz mąż tak strasznie się zerwał i się mnie pyta gdzie jest Szymek a ja pierwsze na podłoge spojrzałam czy nie spadł z łózka, a on smacznie spał w łóżeczku:)

My dziś byliśmy u okulisty, badanie kontrolne po fototerapii. 3 razy zakrapiali na siłę oczy a potem lekarz rozszerzał jakimś metalowym przyrządem powiekę i oglądał siatkówkę. Igor darł się biduś jak opętany. Dostał też krople z antybiotykiem bo od urodzenia ropieje mu lewe oczko i nic juz nie pomagało. Ja nie pomogą to czeka nas za trzy tygodnie przepychanie kanalika łzowego. Poczytałam trochę i jestem przerażona - wkładają tępą igłę do tego kanailka:szok:
Ligotko mój mały waży już 5800!!, jest 3 tyg starszy ale ma równie szybkie tempo:biggrin2:
Rachell nieżle! Ja się szybko wybudzam i w ogóle mam kiepskie spanie, wszystko mnie budzi. Jak mały się kręci (a ostatnio często niestety) to nie mogę zasnąć. Śpi z nami bo karmię co godzinę, czasem dwie; zresztą uwielbiam mieć go blisko, co tu dużo mówić:biggrin2: Córka też z nami spała.

nasia wspolczuje! Badanie masakra, no i to co Was czeka tez! Trzymam kciuki!!!
A u nas chyba koniec skoku rozwojowego! Mala ostatni tydzien bez przerwy jadla myslalam ze oszaleje, dzis je malutko i duzo lezakuje pogodzila sie ze smokiem :) nawet mniej placze uffff a piersi pelne mleka, a ona podje i wypuszcza smoka.
Znikam spac bo padam z nog, jeszcze dwa dni przygotowan i chrzciny jak dobrze bedzie miec to juz za soba ;)
Buziaki

Ewitka dlatego najpierw mam dietę i maść eucerynową, na twarzy na pewno to nie jest trądzik, bo jest już szorstkie, poza tym skórka dziwna robi się za uszami a to pierwszy objaw niestety skazy lub azs lub jakiejś innej alergii. Na kontaktową alergie to nie wygląda. Zreszta u nas często są zielone kupki - dziś nawet jak zjadłam bułkę z dżemem to tez na zielono zrobił w pieluchę - czyli rezygnujemy z bułek.

Nasia współczuję

A mój mały dzis spał do 17 po spacerze od 13, skończył cycać przed 18 i już mu znowu oczy sie kleiły, ale przetrzymałam go do 18.40, bo tak zawsze kąpie i o 19.30 już spał (jeszcze śpi choć pewnie zaraz się obudzi).

reklama
Witam sie z rana:-)
Kacper zasnął o 20 i spał do 3.30(i to odkryty po raz pierwszy się rozkopał),teraz już się kręci znowu głodomorra go dopada.On zanim się na dobre obudzi,to najpierw kilka razy płacze i to wstawanie zajmuje mu czasami dobrą godzinę,albo i lepiej;-):tak:
Pogoda dziś nie najlepsza,pada deszcz:-(Ale i tak na spacerek pójdziemy,bo zakupy musimy zaliczyć.

Ostatnia edycja:
Do góry