reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

Wszystkiego najlepszego jtaudul.

Ligotko nie przejmuj się, mój mąż nadal nie zgłosił młodego do ubezpieczenia. Papiery wypełniłam i leżą, a on się nie może wybrać.

reklama
bobomamo, przy otwieraniu wątku wyskakuje mi komunikat, że strona ślub-wesele, z której masz suwaczek rozsiewa wirusy. Omijam to ostrzeżenie, ale nie wiem, czy przez to coś mi na kompa nie wlezie.

Dzien dobry :) My juz po wycieczce... nie zgadniecie, moj maz nadal nei zalatwil karty z NFZ dla malej! Nie wspomne ze dopiero 20 kwietnie zglosil ja do ubezpieczenia!

Ups... czyżby mnie coś ominęło? Jak to jest z tym zgłaszaniem do ubezpieczenia? Czy to konieczne? Bo do tej pory na jakąkolwiek wizytę u lekarza musiałam mieć rmua moje lub A... A ja w papierki jestem totalna guła :baffled:

My już po spacerku, miało być chłodniej - no i raz było raz nie :confused: do tego już na początku wyjec się włączył - dzieć pod pachę, pies na smycz, wózek pchany nogą i brzuchem... :angry: miałam wracać, ale tak wyjęłam dziecia z wózka i włożyłam parę razy i po którymś po włożeniu były dwa krzyknięcia i... USNĄŁ!!! No i śpi do teraz, co mu się już daaaaawno nie zdarzyło, bo ma czujnik, że jak się wchodzi do klatki to oczy jak 5zł :-D ale nie chwal dnia... ;-) My zaczęliśmy 14tydz, więc może to ten długaśny skok... tylko czemu musiał się zacząć książkowo? Już mam zapas melisy :-D

A my sie wytamy po spacerku, mala zasypia licze ze da mi troszke spokoju bo od rana nie usiadlam, a i tak czeka mnie sterta prasowania...
benfica maz musial podpiac mala pod swoje ubezpieczenie i teraz na rmua pisze ze mala jest ubezpieczona z tym i jeszcze dwoma innymi druczkami pojechalam do nfz i mala dostanie karte, o ktora panie z przychodni juz mi od prawie dwoch miesicy maca glowe :/

A odnosnie przychodni, jutro mielismy miec szczepienie i okazalo sie ze nigdzie w zadnej hurtowni nie ma szczepionki 5 w1!!! Pytalam w ok 6 aptekach. W koncu zapisalam mala na szczepienie do prywatnej przychodni ktora mamy z pracy meza - bylej wiec do konca miesiaca, tam szczepionke mieli... ale ciekawi mnie to ze nie ma tej szczepionki w hurtowniach... czy zetknelyscie sie z tym moze??
I jeszcze pytanko, mamy plage komarow w domu - tych wielkich!!! Wiem ze mozna sie ich pozbyc jakimis srodkami ale nie chce stsosowac nic pewnego przy malej... czy znacie jakis srodek ktory mozna stosowac przy malych dzieciach??

witamy:)

na razie nie nadrabiałam,zaraz doczytam:)

Po chrzcie.Było super,cały dzień piękne słońce,chrzest skończył się o 17 i zaczęło padać:)Chrzciliśmy w uroczym małym kościółku za Białymstokiem,w Św. Wodzie,to miejsce pielgrzymek.Kościółek i restauracja(dom pielgrzyma) położone są w lesie,na wzgórzach więc miejsce jest cudowne.Msza kameralna,skupiona na Zuzi,aż się popłakali ludzie.Pogoda dopisała,jedzonko pyszne,goście zadowoleni i ja też:))))))
Po wszystkim część gości pojechała do mnie na grilla także wszystko trwało od 11 do 21:)jestem wymęczona ale szczęśliwa.

Ugotowałam dziś kapuśniaczek z młodej kapustki,dopadł mnie zapach z jakiegoś okna podczas spaceru i z językiem na brodzie jechałam po zakupy:)mam nadzieję że brzuszek Zu boleć nie będzie.

Nie mam zgranych jeszcze zdjęć więc wklejam z domku:)
ale mina

jtaudul- sto lat!

ligotko ,nas czeka szczepienie w środę,też wykupuję 5 w 1 i pneumokoki,nie słyszałam o brakach,mam nadzieję że dorwę gdzieś.Dzięki za info.
ps.obdzwoniłam apteki i nie ma!!!!nawet w internetowej http://www.doz.pl/apteka/s0_0-Szukaj?value=infanrix

włączam maszynki do kontaktów w domu od komarów,mieszkam niedaleko lasu więc i u mnie sporo.Moi chłopcy są uczuleni na jad,zaraz puchną brzydko więc nie mogę nie włączać.

viki- jeśli kupujesz w sklepie nie u osoby prywatnej to masz prawo zwrotu,masz prawo zrezygnować po zakupie,sprzedający zwróci sie o zwrot prowizji i po kłopocie.

Zuzia już też się śmieje w głos:)nie tylko z gilgotania ale nawet z głupich minek albo kichnięcia:)bosko

mostki robi cały czas,wędrując przez to przez łóżeczko.
Włosy mam tragedia,suche i wszędzie.

Nie mogę czytać o poruszanej przez was głupocie rodziców,także reaguję płaczem na tego typu wieści.Te dzieci pozostawiane w autach w upały,niedopilnowane,ginące na wsiach przy pracy.......szok i tragedia.

Ostatnia edycja:
Ewusia super ze sie wszystko udalo, ja pomimo ze ze slaska to sw Wode znam :) bylismy z mezem u jego babci i mijalismy, sliczne miejsce... Mala wygladala jak ksiezniczka - Pieknie!!!
No wlasnie popytaj juz w aptekach... chyba ze przychodnia zalatwia to moze nie bedzie problemu, nasza niestety kaze sie samemu zaopatrzyc :(

A ja kupiłam wreszcie coś dla siebie, nie dla dziecia lub męża :-) szampon na wypadanie włosów - oby pomógł choć trochę, bo będę łysa :szok: a Gabryś nadal śpi :szok:

reklama
Do góry