reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

ubrania:
bielizna(12 sztuk body)
piżamka (4 szt rampersów i 6 par pajacy)
skarpetki(6 par)
rajstopki(4 pary)
bluza polarowa (3 pary)
dres (3 sztuki)
letnie spodnie(5 par)

sukienki(5 par)

dżinsy(3 szt)
ciepła kurtka (1 szt)
strój kąpielowy (a co w końcu Iza też będzie się kąpać)
czapka(2 szt cieńkich i 1 bawełniana i 2 chusty)

koszulki (12 par bluzek i 12 par koszulek)

Kąpielowy niezbędnik:
ręcznik (2 szt)
płyn do kąpieli

plażowy niezbędnik:
Kocyk (2 szt)
mała poduszeczka
krem z filtrem
krem na każdą pogodę
A ponadto paczka pieluch,1 opakowanie chusteczek nawilżonych i 4 opakowania mleka,środki na komary i meszki,
ulubiona Przytulanka,2-3 ulubione zabawki,i już wspomniane wyżej dla Martyny zabawki do piasku,rękawki dmuchane,koło dmuchane,piłka plażowa ,parawan,ręczniki na plażę,pasta do zębów i szczoteczka,żel pod prysznic ,szampon,nasze kosmetyki,trochę proszku lub płynu do prania, kawałek sznurka i klamerki do powieszenia kilku sztuk mokrej odzieży a do tego wszystkiego pożyczamy chustę dla Izuni i będziemy się motać.A przede wszystkim nie mogę zapomnieć o książeczkach zdrowia dziewczyn i poświadczenia ubezpieczenia.wózek,pompka do kół wózka,moskitiera na wózek i łóżeczko,folia przeciwdeszczowa na wózek i nosidełko,wysterylizowane butelki i smoczki, przynajmniej 2 zapasowe smoczki,łańcuszek do przypinania smoczka,kaszki,gotowe dania dla niemowląt,pieluchy tetrowe i flanelowe,krem przeciw odparzeniom,oliwka,podręczna apteczka.Pomijam nasze ubrania i kremy dla nas chodzi mi tylko o dzieciaki myslicie ze to wystarczy na 2 tyg wyjazdu?Nie wpisałam ciuchów Martynki ale to normalne ze koszulki spodenki strój kapielowy i inne ( ma 4 lata wiec wiadomo co zabrac) prosze o ocene pod katem izu

bobomama lista świetna , chyba nie przeoczyłaś niczego :-)
a jeżeli można spytać to gdzie jedziecie ?
My się wybieramy nad morze do Sztutowa na 2 tygodnie i nie ukrywam że ściągnęłam od Ciebie tą listę :-p
ę

reklama
Witam

Gosiu
wszystkiego naj naj naj...

A my pospalysmy do 11.30:szok: az sie tesciowa krzywo popatrzyla jak wstalysmy. Ona uwaza ze to nieprzyzwoicie tak dlugo spac:dry: Za to w nocy po karmieniu o 4 Lence zebralo sie na rozmowy i gadulila w lozeczku do 5 a y z mezem mielismy zniezly ubaw.

Tab, viki u mnie sie mowi ze dziecko gaworzy:-)

u nas też sie gaworzy:p

sennny dzień ale remont za to się skończył:)teraz sprzątanie a po szpachlowaniu jest co....
Zuzek i Jasiek śpią więc korzystam i piorę,trzepię i wietrzę.
miłego

ps.super lista dla bobasa:)ja jeszcze muszę dwoje dzieci doliczyć,nie wiem jak

gosiu wszystkiego najlepszego :-) ja magiczne 3 przekroczyalm ponad rok temu

Polis ja tez czasem wstaje o 11:30, dzis tak wstalam, chris zabral malego do siebie do biura, posadzil na foteliku bujanym a ja moglam sobie pospac. Moge wstac o 7 ale skoro moge pospac to wykorzystuje to, bo potem znow do pracy;-)

Ja mialam wkleic na zamknietym zdjecie chrisa jak mial ok 20 lat ale nie da sie z komputera, wkleilam tylko swoje ktore mialam na nk , bo moglam link wkleic :-)

U nas fajna pogoda, 15 stopni . Kiedys lubilam upaly a teraz jednak wole umiarkowane klimaty :-)

W przyslym roku lecimy z malym do Grecji, juz nawet znalezlismy hotel, super jest :-):-):-) wkleje link, moze komus sie przyda jak bedzie chcial leciec
http://www.epoquehotels.com/h-gallery.php/mykonos-hotels/boutique-hotel/h/cavotagoohotel/l/en

W tym roku jedziemy do Cornwall, troche sie wkurzylismy, bo znalezlismy super hotel, ale niestety dzieci nie moga tam przebywac!!! musimy znalezc cos innego, normalnie w szoku jestem

Chcialam isc do fryzjera, ale nie wiem czy moge farbowac wlosy, wypadaja mi , chyba sobie odpuszcze :-:)-:)-( chyba musze sie do specjalisty wybrac, moze macie cos sprawdzonego na wypadanie wlosow?

Ostatnia edycja:
u nas jest i głużenie i gaworzenie, jak dziecko głuży, wydaje dźwięki : ghhhhh, giii, gaaaa,i sylaby aaaa, eeeee
a jak gaworzy to już starsze powtarza wtedy sylaby np. mamamama, bababababa :))))

No właśnie, te włosy. Chyba się muszę zdecydować na ścięcie. Lecą mi jak oszalałe. W ciągu dnia spinam, żeby Małej w buzi nie lądowały, a jak wieczorem wyczesuję do wanny, to jest czarna. A witaminy biorę. Szlag!

hehe teraz mi sie przypomniało jak spisywaliśmy sie w ineternecie.. byla opcja zeby spisać członków rodziny
no to mąż tam wypisywał i przyszło do Milli ,wypisał dane później byla rubryka "język"
a mąż napisał "gaworzenie" heh ale sama juz nie wiem czy to tak wysłał.

a tak w ogóle to witam :)
Powoli zaczynam pakować rzeczy Dorianka na wyjazd z moimi rodzicami w góry.
Oni są jeszcze dosyć młodzi i bardzo odpowiedzialni ale itak troche sie boje tego rozstania.
Dorianek jest ma w sobie niesamowicie duzo energii , czasem mowie ze ma takie pozytywne ADHD (tzn bez tych negatywnych objawów )
i z jednej strony wiem ze sobie odpocznę troche bo niekiedy mnie to przerasta ale itak boje sie tej rozłąki bo to będzie ponad tydzień, wątpię żeby rodzice dłużej z nim wytrzymali . Nie zaszczepiłam go przeciw kleszczom chociaż na poczatku chciałam ,
teraz uważam ze to kolejna ściema koncernów i nic nie daje. Kupiłam specjalne środki dla dzieci przeciw robactwu ..
mam nadzieje ze wystarczy . A rodzice wiedza ze maja go ze dwa razy dziennie "przeszukiwać"

ach... znowu duchota u nas.. ale samopoczucie dobre..zawsze dbam o to żeby byla mila atmosfera, nawet jak juz krzyknę i dam kare to zraz pogłaskam i jest ok . Pamiętam jak mama całymi dniami chodziła jak pod prądem... a u nas odwrotnie... prawie zawsze wesoło :D, no chyba ze tatus strzeli focha to na mnie sie odbija.. Jedynie co mnie wkurza to to ze niekiedy nie radze sobie z ogarnięciem mieszkania , ale co tam..to sie zmieni a poza tym jak maly pojedzie to zrobię gruntowne porządki..lodówkę trzeba "zresetować" :-D i takie tam...

ostatnio zaczęłam jeść strączkowe i malej nic niema.. To dobrze bo ja to uwielbiam... i mi juz brakowało.
Juz sie przymierzam do kotletów z ciecierzycy :)

co do spania Milusi to jest super..nie ona rano mnie budzi .. tylko Dodi ..ok 7
ona niekiedy pospi jeszcze troche i juz tylko czekam bo cycki pełne.
A wieczorem zasypiają mniej więcej w tym samym czasie miedzy 21 a 22

pozdrawiam

reklama
no i pomyłam te okna, w końcu się zebrałam :) teraz jeszcze firanki musze świeże zawiesić
małą wysłałam z ojcem na spacerek, bo ja już wysiadłam hehe

Do góry