reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

Witam się z rana. My ogólnie mamy problemy ze spaniem. Jędrek jak miał 3 miesiące przesypiał mi całe noce...do czasu. Potem przyszedł taki czas umiłowania piersi, ze budził się co godzinę, żeby dwa razy pociągnąc i spać dalej. Raz nie wstałam na takie wołanie i dziecko sie rozbudziło, trzy godziny z głowy ;) Teraz spi ze mną w łóżku i już tylko 2 razy je. Budzi się na dobre około 9 i teraz szaleje na macie.
Zmieniając temat. Jak dokarmiałam małego nanem, to też lubiłam podjeść mleczko ;). Niestety przez uczulenie musiałam mu dawac HA i tego to przełknąć nie idzie. Teraz jesteśmy tylko na piersi i jeszcze przez jakiś czas tak zostaniemy.
Życzę zdrówka dla dzieciaczków

reklama
:-)
hej kochane :-)

przepraszam ze sie nie odzywam ale od 5 czerwca razem z Lenkom jestesmy w DE . W polowie lipca dopiero wezme swojego laptopa jak bende w PL . tutaj nawet klawiature mam innom i oszalec idzie. juz nie moge sie doczekac zeby was dogonic w pisaniu :-p Lenka je od 180ml do 240 ml. mamy tu super tereny do spacerkow,wszendzie konie i ogolnie pelno zwierzot .waga chyba poszla troche do gory bo przy menzu znow podjadam :zawstydzona/y: ogolnie to nie wiem jak moglam bez tego wariata mojego tyle wytrzymac , w koncu mozemy cieszyc sie naszom trojkom .

buzioooolki dla was cioteczki :-)

buzi buzi kochana:-* co do klawiatury to ja dlugo nie moglam sie przestawic,no i nie mo pl znakow wiec pisze tak kali jesc kali pic:-D

witam się po dłuugiej nieobecności. Oj, nie było mnie 40 stron ale wszystko nadrobiłam :)
GosiaLew - my też chrzcimy chyba 10tego, tzn załatwiliśmy wstępnie restauracje na 10tego, oby tylko z kościołem się udało :) jak nie, to i tak jakoś w lipcu. Tylko w co ja tego mojego bąbelka ubiorę, eh.
Agunia - mój Filip też z tego samego dnia co Ty,Delfin_Ona i Rachell :)

witam wszystkie nowe mamusie i życzę wszystkim chorującym dzieciaczkom dużo zdrówka :)

Filip też odnalazł swoje nóżki, są ciągle w górze jak leży na pleckach ale do buzi jeszcze nawet nie próbuje ich wkładać. Ostatnio zaliczyliśmy też przewrotkę z plecków na brzuszek i mój dzieć nauczył się piszczeć, co sprawia mu wielką frajdę. Ogólnie jest super, nocki dalej przerywane karmieniami, przeważnie o 2giej, 5tej i przed 7mą pobudka ale po zabawie znów drzemka. Teraz też śpi.

byliśmy w ostatni week na żaglach z mężem, Filip została z babciami, wypoczęłam psychicznie i jest ok. Filip na szczęście dobrze znosi takie rozłąki, mam nadzieję, że mu tak zostanie bo jak przyjdzie co do czego i jak będę musiała wrócić do pracy to może nie będzie tak źle.

ja daję małemu bebilon i w sumie też uważam że tak na sucho to smaczny jest, czasem też podkradnę troszkę z puszki,ale malutko :)

pozdrawiam serdecznie i uciekam nadrabiać inne wątki. Oj, pewnie znów spędzę kupę czasu przy nadrabianiu :)

My już po wizycie.Morfologia dobra,crp też tylko żelaza ma mało,ale lekarka powiedziała,że jak morfologia jest ok,to nic nie dajemy.Zelazo mamy powtórzyć za 2msc.:tak: Lekarstwa pozostaja bez zmian.

witam
Ucieklysmy z pola bo sie zbieralo na burze a tu przeszlo bokiem. Lenka zasnela w lozeczku wiec mam chwile czasu i to tak doslownie chwile bo w domu to ona spi po 20 minut gora.

Delfin ja tez nie mam polskiej klawiatury ale juz sie przyzwyczailam. Mam nadzieje ze dziewczyn nie kluje po oczach brak polskich znakow:zawstydzona/y:

anusiak poczytaj sobie Koniec afery słoiczkowej. Gerber zmieni recepturę

Generalnie chodzilo o dodawanie do sloiczkow miesa oddzielanego mechanicznie-ja to nazywam flaczki

Agunia fajnie ze wy juz na prostej

MOM ?! to same śmieci, podobno duzo tam ścięgien, skórek, chrząstek i innych resztek ... dają to do parówek ..
My nie lubimy mleka modyfikowanego w proszku , za to ja uwielbiam zwykle te niebieskie ,
a mężuś sobie ostatnio zażyczył moje do kawy :)

ŻYCZĘ MIŁEGO DNIA i ide pichcic nalesniki z miodem i z przyprawą do pierników.. takie pseudopierniki , mniam :)

Witamy się i my:)

Ninka pięknie dzisiaj zjadła 100 ml mm na drugie śniadanko, ostatnio w ogóle ładnie je, zasmakowała w jabłuszku, dalej wcina kaszkę. Z piersi te całkiem ładnie ciągnie. Za tydzień wizyty u pediatry, ciekawa jestem ile przybrała. Byłyśmy dzisiaj na gimnastyce dla mamusiów i bobasów a potem na spacerku. Wróciłam po 5 godzinach padnięta do domu. Dlatego wieczorkiem robimy sobie wypad na basen a mała zostaje z babcią:)

Nina ostatnio przewraca się ciągle z plecków na brzuszek, kładę ja na macie edukacyjnej, idę np. do kuchni a jak wracam to ona już jest na brzuchu, moja mała spryciara:)

Też nie wiem co kupić mężowi na dzień ojca, pewnie poszukam jakiegoś drobiazgu w Empiku lub Flo.

reklama
A mnie dziś zastrzelił telefon od koleżanki z pracy, zwalnia się i powiedziała mi żebym kandydowała na jej stanowisko, konkurs otwarty gdyż jest duże poparcie dla mnie, z tym, że wiąże się to z powrotem do pracy we wrześniu, miałabym nad sobą wtedy na szczeblu lokalnym tylko dyrektora placówki no i potem centralę. Miło, że ktoś o mnie myśli, chociaż od prawie roku nie ma mnie w firmie.

A tak w ogóle to jak wyszłam przed 12 to wróciliśmy niedawno. Byłam u mamy i taty, poszłam wózkiem pieszo a to kawałek drogi jest akurat spacer w jedną i drugą stronę, mały się dotlenił. Muszę chodzić do nich częściej jeśli mały ma czasem zostawać u babci żeby się przyzwyczaił a im będzie starszy tym będzie wtedy gorzej.

Do góry