reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

Witam się zimowo:(

u nas od rana pada śnieg, ale jest za ciepło i od razu się topi, jest straszna chlapa...całe nogi mi przemokły jak jechałam do pracy.

Polis- gratulacje dla Lenki, ja też już czekam na pierwsze kroczki (na razie Nina stoi bez trzymania).
Co do spania to Nina zasypia w okolicach 20, po kąpieli dostaje kaszę, myjemy ząbki, troszkę się nosimy- tak 10 minut- i potem do łóżeczka. Czasami kilka razy muszę ją jeszcze wziąć na rączki tak dosłownie na minutkę, odkładam z powrotem i zasypia. W nocy się nie budzi na jedzenie, czasami zapłacze to wtedy wsadzam smoczek. WYjmuję ją z łóżeczka tylko jak porządnie zaczyna płakać.

reklama
Byłam u lekarza,tak jak pisałam Kacper ma obturacyjne zapalenie oskrzeli:tak: Poszłam właściwie tylko po to,żeby zobaczyć czy zapisze mu antybiotyk,i tu moje zdziwienie,bo nie zapisała.:szok: Od soboty go leczę inhalacjami,wapnem,cebionem i zyrteciem. Powiedziałam jej to dopiero jak stwierdziła,że bez antybiotyku będzie.:-) Także mogę być lekarzem:tak::-D Ona nawet nie wie,że ja jestem po prawie rocznym pobycie w szpitalach i to prawie zawsze na obturacyjne zapalenie oskrzeli i płuc(bo Ola i Kuba często chorowali).

Ja też witam się zimowo właśnie wróciłam ze spacerku, Gabryś usną na nim i jeszcze śpi i godzinka odśnieżania zaliczona u nas jest juz dośc sporo sniegu zima 003.jpg
agunia
zdrówka dla Kacperka:tak:
tab a ja myślałam że tylko ja mam małego piersioholika:-D

agunia Lenki pobudki sa spowodowane przyzwyczajeniem a nie glodem. Od dwoch tygodni dostaje przed spaniem 180 kaszy na gesto lyzeczka a i tak potrafi sie obudzic o 23. W ciagu dni tez je tresciwe posilki wiec powinna byc syta.

Ja dzwonilam dzis do szefa zeby sie z nim ostatecznie spotkac i ustalic czy da mi te godziny ktore chce ale cos nie byl zadowolony wiec chyba przzyjdzie mi sie pozegnac z nim na dobre. Na szczescie mam juz inna prace wiec nie zostane na lodzie.

U Lenki krwiak sie powieksza i teraz widze ze wyjda jej 4 gorne zabki. Wczoraj w aptece kupilam jej lek homeopatyczny na zabkowanie i swietnie dziala. Ladnie przespala cala noc.

sylvans na początku kilka razy prałam w płatkach mydlanych,najpierw je rozpuszczałam w gorącej wodzie wyprałam ręcznie a pózniej do pralki na płukanie, a u nas super sprawdza się proszek Lovela nie używałam innego.
Jest jeszcze mama karmiąca piersią? jak tak to ile razy karmicie w ciągu dnia i nocy?
mały wzywa no i cyc

My też jeszcze się cycamy - w dzień to zazwyczaj jako popicie do śniadania i po obiadku (jak mnie nie ma to tata daje herbatkę albo soczek). W nocy mamy stałe pory karmienia - o północy, i rano ok 6:30-7. Potem 10 do śniadania, ok 14-15 po obiadku i 18-19. Ale te w dzień to są takie czasem bardziej na odmoczenie ust. A ja wspomagam się herbatkami laktacyjnymi, bo mi się wydaje, ze nic w piersiach nie mam.
Majuska ale fajny spacerek.
Polis brawa dla Lenki! A jaki to lek homeopatyczny stosujesz na dziąsła?

Ewitka lek nazywa sie Teetha firmy Nelsons. To takie malutkie granulki z wyciagiem z rumianku.

Mezus poszedl na nadgodziny do pracy, Lenka juz dawno spi a mi sie nudzi. Nie ide spac bo ostatnio kiepsko sypiam. Przez przypadek przeczytalam historie dziewczyny ktora starcila malenkie dziecko i od tej pory ciagle boje sie ze Lence cos sie stanie.

Polis gratuluję pierwszych kroczków Lenki :) i nie rozmyślaj o takich sprawach i o tej dziewczynie, bo to wymęcza psychicznie ;-/

Agunia życzę dużo zdrówka dla Kacperka :*

Majuska super Gabryś na tych sankach wygląda, my też w poniedziałek zaliczyliśmy 1wsze w życiu sanki :)

u nas Filip znów zaczął się na mleko budzić, już tak pięknie przesypiał całe noce, ostatni posiłek zjadał ok 20:30 a potem dopiero ok 7mej a teraz od dwóch nocy znów dwie pobudki. I na nic jest uspakajanie i przytulanie. Musi być mleko i już. A dziś ma jakąś marudę i nie wiem co mam z nim zrobić, zabawianie pomaga na chwilkę tylko.

My o sankach mozemy tylko pomarzyc. Tej zimy Lenka chyba nie zobaczy sniegu;-)
u mnie też bez śniegu ani płatka :/
Szymek miał codziennie dwie drzemki razem ze trzy godziny spał, dziś i wczoraj pospał z pół godz i ani myśli spać:)najlepsze jest to że o 19 jak go wykąpie to mleko pije i od razu usypia, tylko się budzi szybciej bo już przed 7 rano:)

reklama
dziewczynki mam pytanie, czy te wasze przepisy, które podawałyście można zrobić i podać takim maluszkom? Chciałabym by i Filip skosztował swojego tortu ale nie wiem jakie składniki taki tort może w sobie mieć?

Do góry