reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

Rutkosia ok za dwa tygodnie dopiero wrzuce dla ciebie teraz jestem na urlopie i nie mam sprzętu do przesłania:-( może cos uda sie wykombinowac popytam jeszcze m.
nocka koszmarna jeszcze o drugiej nie spałam było okrutnie duszno ,nogi mnie bolą bardzo , łydki jak kamienie od rana masuje i trzymam do góry ale wiadomo przy dziecku długo nie posiedze,synek też w nocy budził sie kilka razy dopiero burza przyniosła orzezwiający wiaterek i usneliśmy.
Wczoraj wybrałam się na spacerek mały po tygodniu był tak ruchliwy że własnego dziecka nie mogłam poznać w wózku wogóle nie chciał jechać tylko z mamą w berka się bawić :-D zakupy z wielkim trudem udało się zrobić.
dzidziuś od dwuch dni spokojny malutko daje o sobie znać a szkoda bo lubie kopniaczki:-)

reklama
witajcie dziewczyny! Mam nadzieję, że ktoś mnie jeszcze pamięta ;)
zacznę od tego, co u nas. Filip rośnie, rozwija się pięknie,byłam z nim nawet u psychologa (kiedyś pisałam o jego spinaniu się) ale lekarka powiedziała po ok 40 minutach wizyty że dziecko rozwija się super, że niczego nie widzi w nim niepokojącego itp więc kamień z serca a spinanie ustępuje więc luz. Bąbelek ma już wszystkie ząbki, oprócz 5tek (kiedy wychodzą piątki mniej więcej? dodam, że ja jeszcze mam dwie dolne 5tki mleczaki - nie mam zawiązków stałych zębów i jak mi w końcu wypadną to będę szczerbata:-D) oraz wybijają się właśnie dwie ostatnie 3jki. Mówi dużo po swojemu ale też coraz więcej zrozumiałych rzeczy. Ania też ostatnio powiedział ku mojej wielkiej radości bo mam tak na imię :) baba,tata,mama,papa,kot, jajajaj na pieska, ko na kury i jajka, bam jak upadnie a ostatnio ojoj jak mu coś nie wychodzi.
ostatnio próbuje sam wchodzić do wanny więc też mam stresa o jego ząbki by sobie nie wybił - bardzo współczuję tym dzieciaczkom które sobie wybiły te ząbki,
Suseł i jak tam po tej wizycie u dentysty?
Majuska bardzo mi przykro z powodu śmierci babci, moja też nie dawno umarła (mama mojej mamy) i to był drugi pogrzeb w ciągu miesiąca bo miesiąc wcześniej chowaliśmy babci męża ;-/
Polis - udanego wypoczynku w Polsce, korzystaj ile wlezie :)
Rutkosia przykro słyszeć o tych jajnikach i o tym bólu, mam nadzieję że uda Ci się za pierwszym razem staranek zajść w ciążę, trzymam mocno kciuki :)
Bobomama jak tam Twoja ciąża? i jak tam z tym poparzeniem Izy, już ok wszystko?

a i Filip dostał się do żłobka od września, w szoku jestem bo przyjęto 52 dzieci a wniosków było 280 więc jestem w szoku że nam się udało a podobno jak się jest małżeństwem to ciężej dziecko zapisać i do żłobka i do przedszkola..
czy któraś z was musiała zrezygnować ze żłobka bo dziecko za często chorowało? mój Filip na szczęście bardzo rzadko choruje i chciałabym by tak zostało :)

i to by chyba było na razie na tyle, postaram się częściej znów udzielać :)

Gosia na jakiej stronie robi się takie fajne awatarki jaki Ty masz?

Ostatnia edycja:
anusiak pamiętmy:-) super że Flipek rozwija się prawidłowo. Ząbków mamy 8 a kiedy piątki wychodzą nie wiem myśle że jednemu wcześniej drugiemu pózniej :sorry2: mam znajomego który do dzisiaj ma mleczaki:szok:wcale drugie zęby mu nie wyszły.no to się rozgadują nasze dzieciaczki twój tez juz dużo słówek mówi,gratuluje miejsca w złobku bo z tego co wiem ciężko się dostać ja się nie starałam bo u nas poprostu nie ma.
my dziś wybieramy się wreszcie na plac zabaw bo siedzenia mam juz dość i małemu nudzi się. zjemy śniadanko i uciekamy bo pózniej może być za gorąco bo słonko już daje.
Miłego dnia:-)

Dziękuję wszystkim za wyraz wsparcia dla Ninki;)byliśmy znowu u dentysty, by zaimpregnować ząbki, będzie trzeba to robić jeszcze ze 2 razy a potem co pół roku. Lekarka bardzo zadowolona że ładnie się wygoiło, rusza się też jakby mniej. więc jest szansa, że uratujemy tego ząbka. W międzyczasie wyszły 2 czwórki u góry, brakuje tylko lewej dolnej.

Rutkosia- tak na marginesie Nina też miała ten wypadek pod opieką babci...

Poza tym w porządku, mała już jakby nic nie pamięta po wypadku, wariuje jak zawsze:)

A ja czekałam i czekałam na dolną dwójkę a tu patrze a obie górne czwórki wyszły i dolne dziąsło w okolicach lewej czwórki też strasznie jest rozpulchnione, dwójki oczywiście jeszcze nie ma tak samo jak żadnej trójki także jeszcze wszystko przed nami. Natalka dalej niewiele mówi i wcale nie chce uczyć się nowych słówek, ale przyjdzie i na nią czas więc się póki co się nie martwię. Ja przez te upały czuję się coraz gorzej a tu jeszcze tyle przede mną, jak sobie pomyśle, że przez kolejne 6 tygodni może być tak gorąco żałuje, że nie jestem już w 40 tygodniu, albo najlepiej po porodzie. We wtorek poprałam ciuszki i chyba zacznę powoli pakować torbę do szpiatala, niech sobie stoi i czeka w spokoju.

Majusia a na kiedy termin? ja to się cieszę, że koniec mojej ciąży wypadł na zimę, bo taka gruba i ciężka byłam że w upał bym nie dała rady :)

a i zauważyłam dziś wybicie dwóch ostatnich 3jek więc wszystkie już oprócz 5tek :)

reklama
Do góry