• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Laktacja

Ja karmię Mateusza rano przed wyjściem do pracy, potem jak wracam ok.15, kolejny raz o 18 i po kapieli przed 20. I oczywiście w nocy przynajmniej 2 razy. Ale powiem Wam szczerze że uwielbiam go karmić:tak:

reklama
Ja się zastanawiam czy nie ksończyć karmienia piersią... Jestem wykończona - Oskar zrobił sobei z piersi smoczek. Jak go karmię około 20 na noc, to się budzi nawet do 4 razy do około 22 i chce sobie pocyckać. Wcześniej jeszcze budził mnie dwa arzy w nocy, ale teraz R. daje mu w nocy butlę a ja karmię Go nad ranem, bo naparwdę bym nie wyrabiała..... Jak miałam wolne to zrobiłam experyment - dałam mu o 20 butlę, i co ? Obudził się w nocy raz na cyca..... Ja już nie wiem co jest grane....:-( Może on się nie najada ? A ja jestem tak wykończona, ze z dnia na dzień myślę coraz więcej o tym czy nie przejść na butlę :-( :-( :-(

a ja mam dwa tygodnie aby przestawić małego na butelkę - za dwa tygodnie pierwszy zjazd, 3 dni mnie nie będzie i nie mam tam możliwości ściągać pokarmu (zajęcia od 8 do 20, a przerwy po 5 minut); w tym semestrze 10 zjazdów, mnóstwo praktyk do zrobienia i prac do napisania - zapowiada się ciężki rok;

póki co mały dostaje butelkę z kleikiem na noc - starcza mu do północy a potem budzi się co 2 godziny na pierś, masakra...Dziś spróbuję go oszukać jakimś soczkiem ...

Może ja też na próbę dam dzisiaj Kubie bule na noc bo też już nie wyrabiam. Wstaje praktycznie co godzine i tak już jest ponad tydzień.Lekarka mówiła żeby przetrzymać ,że to przez zęby on tak często się budzi a nie z głodu.
Przetrzymać fajnie się mówi jak ja mam już pomroczność jasną od niewyspania.
Ja też uwielbiam karmić Kube i chce robić to jak najdłużej ale nie kilkanaście razy w nocy.

Co do karmienia nocnego, to ja wstaję przeważnie 3-4 razy i nawet jakoś wyrabiam. Nie czuję się w ciągu dnia zmęczona. Raz dałam jej butlę wieczorem, żeby sprawdzić czy prześpi dłużej, to nie było żadnej różnicy-też jadła 3 razy. Muszę spróbować jeszcze raz.

Ja również w nocy karmię 2, 3 razy a czesem więcej. Jakoś się do tego przyzwyczaiłam. Z tym, że nad ranem, około 4.00 biorę synka do naszego łóżka więc on sobie cycka a śpię ;-) Wiem, że nie jest to dobre, bo potem ciężko mi będzie odzwyczaić Muszka od takiego cyckania ale póki co ja uwielbiam spać z Matim :laugh2:
Pozdrawiam

reklama
MamaBoo, może synek w ten sposób odreagowuje rozstanie z Tobą, potem po powrocie z pracy nadrabia. ;)
Moja Agata dostaje o 14 jedzenie, kończy jeść około 14:30, mogę wejść do domu minutę po jej jedzeniu, a ona rzuca się na moje piersi ;)

chcę jak najdłużej się da karmić piersią, odkąd wróciłam do pracy Agacia śpi z nami, tuli się do woli i je ile chce, fakt - gdy czuje, że jestem obok, je więcej i częściej, gdy spi w łóżeczku, potrafi przespać od 19-5 rano.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry