Drogie mamy potrzebuje pilnie porady. Przy wysokiej gorączce która co chwilę wraca i ciężko ją zbić wiem że można podawać paracetamol i ibuprofen naprzemiennie. Natomiast jezeli można każde z nich dać po 3xdobe to jeżeli co 4h podam lek to nie przegnę? Nie chce zaszkodzić ale mamy ciężką sytuację
z pierwszym dzieckiem miałam takie sytuacje ale to było parę lat tamu i trochę swiruje.. Dzięki
reklama
nieagatka
Fanka BB :)
Podajesz je naprzemiennie co 4h. Powiedzmy teraz ibuprofen, o 1h paracetamol, o 5h ibuprofen, o 9h paracetamol, o 13h ibuprofen , 17h paracetamol. W ten sposob oba leki wypadaja 3 razy na dobe, nie przedawkujesz.Drogie mamy potrzebuje pilnie porady. Przy wysokiej gorączce która co chwilę wraca i ciężko ją zbić wiem że można podawać paracetamol i ibuprofen naprzemiennie. Natomiast jezeli można każde z nich dać po 3xdobe to jeżeli co 4h podam lek to nie przegnę? Nie chce zaszkodzić ale mamy ciężką sytuację [emoji24] z pierwszym dzieckiem miałam takie sytuacje ale to było parę lat tamu i trochę swiruje.. Dzięki
Możesz podawać na zmianę co 4 godziny, tak jak piszesz, wtedy nie przekroczysz dobowej dawki żadnego leku. Ewentualnie, gdyby np. wystąpiła taka sytuacja, że np. po podaniu ibuprofenu gorączka nie spadła jakoś mocno i dalej była bardzo wysoka, to nie musisz czekać 4 godzin, żeby podać paracetamol. Możesz go podać trochę wcześniej. Najważniejsze, żeby pilnować dobowych dawek leków i ich nie przekraczać.Drogie mamy potrzebuje pilnie porady. Przy wysokiej gorączce która co chwilę wraca i ciężko ją zbić wiem że można podawać paracetamol i ibuprofen naprzemiennie. Natomiast jezeli można każde z nich dać po 3xdobe to jeżeli co 4h podam lek to nie przegnę? Nie chce zaszkodzić ale mamy ciężką sytuacjęz pierwszym dzieckiem miałam takie sytuacje ale to było parę lat tamu i trochę swiruje.. Dzięki
Anulaa88
Fanka BB :)
Możesz podawać na zmianę co 4 godziny, tak jak piszesz, wtedy nie przekroczysz dobowej dawki żadnego leku. Ewentualnie, gdyby np. wystąpiła taka sytuacja, że np. po podaniu ibuprofenu gorączka nie spadła jakoś mocno i dalej była bardzo wysoka, to nie musisz czekać 4 godzin, żeby podać paracetamol. Możesz go podać trochę wcześniej. Najważniejsze, żeby pilnować dobowych dawek leków i ich nie przekraczać.
Wszystko chyba już zostało napisane[emoji4] często walczymy z wysokimi gorączkami, jeśli leki nie pomagają, to możesz jeszcze dziecko schłodzić, ale nie wychłodzić, robić okłady na pachwiny itdPodajesz je naprzemiennie co 4h. Powiedzmy teraz ibuprofen, o 1h paracetamol, o 5h ibuprofen, o 9h paracetamol, o 13h ibuprofen , 17h paracetamol. W ten sposob oba leki wypadaja 3 razy na dobe, nie przedawkujesz.
Podziel się: