reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Leżące fonoterolowe przyszłe mamusie

Hej dziewczynki!!
Ja co prawda nie na fenoterol ale leżę plackiem od dwóch tygodni. Mam rozwarcie na 1,5 cm. i bardzo rozpulchnioną szyjkę. Biorę No-spe magnez aspargin i relanium. I wydaje mi się że nadużywam tego ostatniego bo 2 razy po 2 mg. biorę bo wciąż nic tylko te skrcze brzucha... Postanwiłam więc że dołączę do was i otrzymam wsparcie i może sama też wesprę. U mnie fenka nie włączyli bo za późno a niego. Nic leżę więc...:sorry2: No i oczywiści martwię i stresuję.

reklama
Hej dziewczynki!!
Ja co prawda nie na fenoterol ale leżę plackiem od dwóch tygodni. Mam rozwarcie na 1,5 cm. i bardzo rozpulchnioną szyjkę. Biorę No-spe magnez aspargin i relanium. I wydaje mi się że nadużywam tego ostatniego bo 2 razy po 2 mg. biorę bo wciąż nic tylko te skrcze brzucha... Postanwiłam więc że dołączę do was i otrzymam wsparcie i może sama też wesprę. U mnie fenka nie włączyli bo za późno a niego. Nic leżę więc...:sorry2: No i oczywiści martwię i stresuję.

Witam:blink:
Jak to za późno... mi gin włączył w 33tc i 5d czyli cały tydzień biorę ten lek:confused: ja też mam rozwarcie na 1cm przynajmniej tak było tydzień temu:dry: i mam nadzieje,że się nie powiększyło....Zobacz jak Tobie malutko zostało ;-) ja też mam twardnienia brzucha mimo,że biorę fenoterol...no ale cóż trzeba przeczekać:tak:
Powiedz mi co ile masz wizytę jak zrobiło się u Ciebie rozwarcie ja mam co 2tyg.

To Ty sama sobie bierzesz dodatkową dawkę:cool2: :blink:Mnie wczoraj męczyły twardnienia co 10 min. przez2-3h ale jakoś się nie nasilały nie bolały więc nie panikowałam tylko spokojnie czekałam aż przejdą...(tylko były nie przyjemnie)
W sumie na ulotce piszę,że można 8tabl. na dobę max wziąść a ja biorę 4...więc wczoraj też pomyślałam,żeby zamiast połówki wziąść 1tabl.ale się bałam,że znowu mi zacznie walić serce jak szalone:shocked2:
Wszystkie dziewczynki sobie czasem same zwiększacie dawkę czy tylko Patinka?;-)
mój ginekolog powiedział ze czasami można. Mi serducho już tak nie wali więc jest lepiej. Po za tym jestem pielegniarką i myśle że od czasu do czasu jedna połówka wiecej niczego złego nie zrobi. Tak jak pisałaś na ulotce pisze że można brać 8 tabl na dobe a ja tez biore 4. ;-)

Ja wyzytę teraz miałam w tygodniowym odstępie. W poniedziałek byłam. Kolejną mam wyznaczoną 3 ;utego czyli 10 dni po wizycie. Rodzę na Polnej. Tam rodziłam pierwsze dziecko, tam mam położną z którą już rodziłam i co dla mnie najważniejsze wskazanie medyczne do ZZO. Nie wiem jeszcze czy skorzystam z ZZO czy nie posiedze w domu do bardzo regulrnych skurczów. W kazdym razie jestem też w kontakcie z położną i jest ona dla mnie dużym wsparciem. Pozdrawiam :) Poznaniankę:tak::tak:

mój ginekolog powiedział ze czasami można. Mi serducho już tak nie wali więc jest lepiej. Po za tym jestem pielegniarką i myśle że od czasu do czasu jedna połówka wiecej niczego złego nie zrobi. Tak jak pisałaś na ulotce pisze że można brać 8 tabl na dobe a ja tez biore 4. ;-)
Ja też jestem pielęgniarką:cool2:;-)
Ale po tej ostatniej akcji z serduchem to się wystraszyłam i wolałam nie ryzykować;-) Teraz jak zaczną mi się tak regularne skurcze to biorę 1 połówkę więcej :tak:

nadia 25 z suwaczka widzę ze jeszcze bedziesz leżała 9 dni już później nie trzeba??
No właśnie myślałam,że nie trzeba...Jak się odstawia fenoterol to można już pomału zacząć chodzić od 36tc...Myślałam tak jak rozwarcia nie miałam:cool2:teraz może gin powie mi,żebym poleżała jeszcze do skończonego 37tc:no: sama już niewiem w czwartek mam wizytę i zobaczymy co i jak...
A Tobie powiększa się te rozwarcie czy utrzymuje się przez te 2tyg na takim samym poziomie???Jeszcze jedno pytanie, dlaczego Tobie nie zapisali fenoterolu skoro masz skurcze i rozwarcie? Czym to argumentował lekarz?

Ostatnia edycja:
Ja też jestem pielęgniarką:cool2:;-)
Ale po tej ostatniej akcji z serduchem to się wystraszyłam i wolałam nie ryzykować;-) Teraz jak zaczną mi się tak regularne skurcze to biorę 1 połówkę więcej :tak:
no prosze :-):-):-) mi tez serducho wariowalo ale juz mam spokoj. Ja biore tylko Potas i nic wiecej, Isoptinu mi nie wlaczył.

reklama
nadia jak byłam u gin. 13 stycznia to nie miałam rozwarcia. Dokuczał mi tylko spinający się brzuch. % dni później trafiłam do szpitala bo miałam ostry ból w pochwie. Mój lekarz był wówczas na urlopie. W szpitalu zrobili mi KTG i też nie dali nic oprócz no spy magnezu i asparginu. Teraz w poniedziałek byłam u innego gin. bo mój na urlopie. I to ta w poniedziałek dała mi jeszcze relanium. Ja chciałabym donosić ciążę do końca lutego. Zobaczymy.

Do góry