reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2007 :))

Magdalenka nie strasz męskimi sprawami... :baffled: Mój mąż posadził drzewo (wysadzenie choinki z donicy do ogródka liczy się nie? :-D ), budujemy drugi dom, a w kwestii syna to jeżeli to będzie dziewczynka to ja w kolejną ciąze nie zachodzę :wściekła/y: :wściekła/y: :wściekła/y: . A tak na poważnie to nie czuj się przygnieciona. Ja tak czułam się w poprzedniej ciązy. Mój mąż chciał syna a ja tak sobie to wbiłam do głowy że bałam się iż nie zaakceptuje dziewczynki :zawstydzona/y: (okrutne to...) Jak urodziła się Julka to zwariowałam na Jej punkcie, jest całym moim światem (męża również).

Marchewa jeżeli chodzi o sklepy to ja właśnie w H&M ostatnio kupiłam sobie spodnie, ale fakt nic ciekawego tam nie było. Ja mam w Olsztynie jeden fajny sklep z ubraniami dla przyszłych mam - są tam raczej ciuchy sportowe typu sztruksy i jeansy (ogrodniczki lub do pasa). I drugi z ciuszkami dla mam pracujących - tam jest spory wybór i ciuszki ciekawe.
ja na szczęscie nie pracuję do tego nadal leżę więc nie mam wymagań jeżeli o to chodzi. ;-)
Alkmena też myślę że wcześniej niż w 20 tyg na poznanie płci marne szanse, ale pomarudze jutro lekarzowi niech spróbuje podpatrzeć :tak: :-D :laugh2:

reklama
Grubelek zazdroszczę, bo ja nic nie znalazłam, muszę pobuszować w necie.
Ogrodniczki odpadaja, bo będę w nich wyglądała, jak szafa pancerna, są wyjątkowo nietwarzowe, pogrubiają i nigdy nie widziałam kogoś, kto dobrze by się w nich prezentował, no chyba ktoś ze wzrostem 190 cm i strasznie szczupły......nie chcę wyglądać jak polski hydraulik....

hmmm poważny problem mam w tymi ciuchami i trafia mnie, człowiek ma kasę, chęci i nic nie może kupić.....

Witam!

Ja już kupuję ciuszki w sklepie dla przyszłych mam. W Tychach (województwo śląskie) mam taki zaprzyjaźniony sklep 9 Fashion. Ale mają tam fajne, młodzieżowe ciuszki. Ostatnio kupiłam fajne dzinsy i bojówki.
Przynajmniej w takich ciuchach jest wygodnie i przyjemnie i dzieciaczka nic nie uciska w ciasnych spodniach :-)

Ja także nie mogę doczekać się aby poznać płeć dziecka. Lekarka mówiła mi, że muszę poczekać do 20 tygodnia więc cierpliwie czekam. Ale w tym czasie wybieram się także na USG 4D. Chcę mieć uwiecznione na płycie te chwile, jak dzieciątko jest w brzuszku. No i najważniejsze, dowiem się, czy wszystko u niego w porządku.

Pozdrawiam!

GRRR...dzis mial byc szczesliwy dzien!
Bylam u gina i dowiedzialam sie ze mam infekcje pochwy :( dostalam gynalgin.. niby dzialanie miejscowe, ale moje studia (bronie mgr farmacji) i tak nie dadza mi spac, bo wiem ze cholerstwo i tak przenika do krazenia ogolnego... i ze nie jest 100% bezpieczne :(((((((

a zeby sytuacji kryzysowych bylo malo, wlasnie zauwazylam opryszczke na ustach......

dlaczego ja?!!
nie zebym chciala by ktoras z Was to spotkalo, ale czemu nie choruja zdrowe kobity, ino bakterie i inne swinstwa lapia sie ciezarnych?!

Buuuu.. i jeszcze sie robi zimno... ide wypic Actimela, bo jeszcze kolejna infekcja gdzie indziej ;) mnie dopadnie i co ja wtedy poczne? ;)

A jesli chodzi o ciuszki, to tez jestem zwolenniczka Allegro :) mam juz stamtad 3 pary spodenek :)

Magdalenka rozbawiłaś mnie :) kurcze ale masz rację, dlaczego wszelkie takie dziadostwa trzymają się kobiet w ciąży??? Opryszczkę mam i ja, chociaż nie wiem czy to opryszczka czy zajad, bo nie potrafię rozróżnić... a może to to samo??? Chyba w ogóle brakuje mi witamin bo zaczęły mi wypadać włosy, łamać paznokcie, skóra zrobiła się sucha i szara... chyba kupię sobie już jakieś witaminy dla ciężarnych zwłaszcza, że ginpowiedział mi już pod koniec grudnia, że moge zacząć brać... chciałam to opóźnić, ale chyba na dobre mi to nie wyszło...

reklama
Marchewa - ja również uważam, że Allegro to dobre miejsce na zakupy

Wiecie co - 5 razy edytowałam tego posta aby wkleić poprawnie kilka linków sklepów z odzieżą ciążową za każdym razem ucinało mi resztę posta po pierwszym linku
próbuję po raz kolejny (tym razem miedzy każdym linkiem daję odstęp):

www.sawana.pl

www.e-mama.pl

www.supermama.pl

www.bebetto.com.pl

www.animastudio.com.pl

Magdalenka i zebrra - mnie dopadło w ciąży uczulenie niewiadomego pochodzenia dlatego mam podobne zdanie do Waszego, jednak jeśli chodzi o moje paznokcie to ciąża wyszła im na plus - nie łamią się, są mocniejsze i chyba szybciej rosną Ja witamin na razie nie biorę - lekarz nic nie mówiła a badania krwi mam dobre, spytam się jej jutro.

www.agnes.pl

Do góry