reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipcowe Mamy 2007 :))

marika - ja łykam witaminki... tylko nie zawsze w trakcie posiłku, przeważnie po:baffled: ... ciezko mi o tym zapomnieć bo rano łykam 6-7 tabl. w południe 1 i wieczorem 3-4 - sporo, co? :-)

jazztina - u mnie maluszek aktywny koło południa i wieczorem najbardziej choć w ciągu dnia czuć pojedyńcze szturchnięcia, jak siedzę lub leżę - rzadziej na stojąco :-) wczoraj chyba miał czkawkę... bo czułam pukanie w bardzo równych odstępach... ale nie jestem pewna
nie wiem jak u Was ale jak mój naciśnie na pęcherz... to nawet po wyjściu z WC zaraz tam wracam :-)

a jeśli chodzi o owoce typu maliny, truskawki to te które obecnie sprzedają są jakieś sztuczne i mają zupełnie inny smak niż te sprzedawane w sezonie:baffled:

reklama
Witam;-) ;-)

Jestem szczęśliwa bo mam zaraz o 10 usg w szpitalu......
troszkę się boję bo ostatnim razem wykryły przepuklinę pępkową:wściekła/y: :wściekła/y: :wściekła/y: :wściekła/y: :wściekła/y: :wściekła/y: ,która się oczywiście nie powtórzyła ........:baffled: :baffled:
zobaczę moje maleństwo!!!!!

Mój synuś Krzyś prosi żeby pozdrowić wszystkie Panie na "czacie"

WIĘC GORĄCO POZDRAWIAM:-D :-D :-D
odezwę się jak wrócę z usg....TRZYMAJCIE KCIUKI!!!!!!

Dziewczyny, ale z was nocne marki, a ze mnie się poranny ptaszek zrobił :-D
Dziś mam połówkowe USG :-)
już nie mogę sie doczekać!

marika
- wit. biorę co drugi dzień przy śniadaniu (Feminatal)

jazztina - kopniaczki i poszturchiwania mam bardzo często i coraz mocniejsze :szok:, no chyba, że idę na spacer, albo jadę autem to mam spokój, dzidziuś lubi być lulany ;-) wczoraj to cały brzuch mi skakał, widać było gołym okiem. A nieraz czuję, że coś napiera, a jak dotknę brzucha to jest w tym miejscu bardzo twardy (mama mówi, że to główka dzidzi), a po chwili już mięciutki i kopniak z drugiej strony :-p.

Może dziś uda się podejżeć kto tak mamę kopie?

miłego dnia

Witajcie :)

Moja Kruszynka działa w cyklu trójfazowym: najpierw kopie z rana jak siadam do kompa, potem koło 14-15, a potem wieczorem w łóżku, jak tylko kładę się na plecach... :)

Ewa, Pastela ja też dzisiaj na USG do szpitala :) na 12:30 i tez nie moge się doczekać :)

A póki co musze Wikę wyprawić do szkoły! Wiec lecę dac jej śniadanko :)

ja własnie wyprawiłam Krzysia do przedszkola,,,,,,sama do wanny doleźć nie moge!!!!!!!:zawstydzona/y: znowu mam mdłości, zjadłam jajka i zwróciłam:sick: :sick: :sick: :sick:

Cześć widzę że wstajecie równo ze słoneczkiem:)

Zebrra, Pastela,Ewa koniecznie napiszcie jak tam po usg:laugh2: fajnie macie:)

Co do witamin też biorę feminatal po obiedzie, ale różnie z tym bywa, czasem doopiero wieczorem...
Alkmena a czemu tak dużo tych leków? to są na uczulenie? na alergię?(jeśli mogę zapytać)
Kasia@25 Witaj! zaglądaj częściej-a co do wagi to 4-5 kg do przodu.
Ewo wyściskaj Krzysia od nas:tak:;-)

uciekam pić kawę, potem muszę troszkę ogarnąć łóżka, i coś upiec-jakieś ciacho:)

Moja dzidzia wojuje najczęściej całą noc. Muszę leżeć na plecach bo w innym razie dzieciak kopie dopóki się nie przeturlam spowrotem na plecki. Wygodnicki!
Ale teraz kopie także w południe i po południu, po prostu czasami zaznacza swoją obecność :-D. A najbardziej lubię jak przemieszcza się w brzuszku, takie fajne uczucie!

Ja też już po śniadanku: kanapki z rybą :tak: i jogurcik i po codziennej dawce lekarstw: Feminatal, Isoptin, Sorbifer Durules, Fenoterol - ale czuję się po nich lepiej, więc nie ma co narzekać.

Wczoraj spotkał mnie pierwszy przyjazdy gest ze strony ludzi (jako wobec ciężarnej). Poszłam na pocztę i stanęłam w dłuuuuugim ogonku do jedynej, czynnej kasy. Stoję i się denerwuję a tu podeszła do mnie pracownica poczty i obsłużyła mnie bez kolejki. Super! W końcu jakiś objaw sympatii wobec przyszłej mamy. Dodało mi to skrzydeł na resztę dnia!
Ale to jedyny taki gest...W sklepach spożywczych można wywrócić się, zemdleć a i tak nikt się nie przejmie.
a jak jest u Was?
Spotkało Was coś miłego?

czesc dziewczyny!
Ewa, Pastela, Zebra życze samych pieknych wrazen i dobrych wiesci na usg a na pewno takie beda:-)
Ewa wspolczuje wymiotow i wiem jak to jest a jajka sa generalnie cięzkostrawnwe wiec nic dziwnego ze taka reakcja, wkrotce bedzie lepiej i wszystko sie uspokoi:)))
ja lykam materne centrum, ale powiem Wam, ze tak mi po niej ciezko na zoladku, ale co zrobic, a dziesiaj jeszcze zauwazyłam u siebie przebarwienia na twarzy i to w miejscu gdzie kiedys stłuklam sobie nos na kwasne jablko:dry: ...zaczyna sie, nie dosc, że juz mi Maluszka popsuła cere (ale tak naprawde to pikus:)))))

reklama
Witam czwartkowo!
Ja dzisiaj na zakupkach w "wielkim mieście".

Synuś kopie cały czas już się martwię że coś nie tak, bo kopie rano , w południe, wieczorem i w nocy. Mąż mówi że będzie jeszcze większa wiercipięta od Julki :szok: . Zapytam lekarza bo z Julką tak nie kopało...
A witaminek nie biorę tylko samo żelazo - napiszę wieczorem co bo nie mam przy sobie - jestem u mamy. :-) Mój lekarz jest z tych co nie dają jeśc tak różnych chemicznych "dopalaczy", pewnie pod koniec ciąży coś da albo i nie bo będą świeże. Z Julką brałam po połowie ciąży Materne ale to był już wrzesień więc kończyły się naturalne :tak:
No to uciekam i życze wam miłego dnia! :-) :-) :-)

Do góry