reklama

Lipcowe Mamy 2007 :))

tak badanie robiłam w Białmstoku w Poliklinice, skierował mnie na nie mój lekarz prowadzący również z tej kliniki, Skierował mnie do lekarza który zajmuje się naukowo usg i jest jednym z najlepszych w Polsce więc mam farta:-) :-) :-) :-) ( mógł sam je zrobić bo ma aparat do usg ale jest uczciwy i godny polecenia skoro wysyła do kogoś innego, do większego autorytetu.....)

jeśli chodzi o wyniki to ja zawsze skierowanie dostaje z kliniki i musz robić płatnie a koszta są nie małe więc odrazu postawiłam sprawę jasno ...powiedziałam lekarzowi że zapisałam się do przychodni przyszpitalnej aby być pod do datkową kontrolą i za darmo na fundusz robić wyniki w końcu CAŁE DOROSŁE ŻYCIE ZA TO PŁACE NO NIE....:happy: :-)

reklama
Marika, niestety taka jest nasza smutna polska rzeczywistość. I taki Lepper na przykład śmie w telewizorni przechwalać się, że on nie inwestuje w zagraniczne buty tylko kupuje polskie za - uwaga! - 1200 zyli. A pewnie większość ludzi w kraju haruje cały miesiąc na taką kwotę.
Przez te niskie zarobki tak okropnie szerzy się u nas całe łapówkarstwo, bo każdy kombinuje jak dorobić, jak nachapać się więcej. Ale z drugiej strony ludzie też nie potrafią poprzestać na skromnym, jak już mają dużo, to zawsze oczekują co najmniej 200% zysku. W ten sposób zawsze szary obywatel jest, za przeproszeniem, ruchany z każdej strony :(
My w sumie kokosów nie zarabiamy, ale też staramy się z Mariuszem nie narzekać, bo właściwie niczego nam nie brakuje. A jeszcze czasem starcza, żeby podzielić się z potrzebującymi i to mnie podtrzymuje na duchu :)

Dokładnie Ankami, ja też za to dziękuję, że moge się utrzymać bez niczyjej pomocy, spłacać kilka kredytów, pozwolić sobie na wakacje, czasem na jakieś przyjemności i od czasu do czasu pomóc innym...

A wiecie, uśmiałam się, nie wiem czy Wam mówiłam, że zadzwonił do mnie jakiś tydzien temu mój dyrektor i strzelił mowę, że w swojej łaskawości dał mi podwyżkę... :) No więc od marca mam większą pensję, ale co z tego skoro odczuję to dopiero po macierzyńskim, bo nie mogą aktualizować podstawy wynagrodzenia jak jestem na zwolnieniu...buahahaha, to się uśmiałam :)

Zebrra ale masz dobrego szefa:) słuchaj mam pytanko czy kołatanie serca-dość częste ma coś wspólnego z nadciśnieniem...ja nie wykupiłam tego leku bo myślałam że nie potrzebny...do tego pije tą cholerną kawę a często mi się zdarza to kołatanie aż się nieraz boje...co to może być??od jutra daje sobie spokój z kawą...naprawdę i może wykupie to lekarstwo..

Marika najprostszym sposobem będzie zmierzenie ciśnienia... masz ciśnieniomierz? a może sąsiadka ma? albo w aptece, czy przychodni... po prostu to sprawdź, bo z nadciśnieniem nie ma żartów... jeżeli jest za wysokie ciśnienie, dziecko dostaje mniej tlenu, jeśli dziecko jest niedotlenione, to mózg dzidzi nie pracuje tak jak powinien... skutki niedotlenienia moga być straszne...

I przestań pić kawę do cholery, bo się do Ciebie pofatyguję!!!

Witam wieczorkiem!
Przeczytać tyle stron to nie lada wyczyn, ;-) ale dziś produkowałyście :szok:

Ewo cieszę się że u Ciebie wszystko w porządku :tak: No to teraz ja...

NA 100% BĘDZIE CHŁOPCZYK!!!! :tak: WIDZIAŁAM JAJKA I SIUSIACZKA! NO I POSTANOWIONE BĘDZIE WIKTOR MICHAŁ !!!
Stanowczo zażądałam zdjęć tego "instrumentu" i dostałam :tak:

Usg wykazało że wszystko ok. Szczegółów nie będe wypisywać ale.. waży 765g długość 31 cm no i wg USG 25 tydzień+1 dzień (czyli termin na 3.07.07) Ogólnie jest trochę wiekszy... :-)

Coś jeszcze miałam napisać ale nie pamietam... :wściekła/y:
To dobrej nocki lipcówki!

Idę spać :zawstydzona/y: dobranoc i do jutra - będzie dla mnie sądny dzień :szok:

Grubelek - ładne imię będzie miał Wasz synek :-):-D:-) a waży prawie 2xwięcej od mojego

pozdr

ja już padam na pysk od 6 rano na nogach, mam ciśnieniomierz mam niskie 105/75, muszę się położyć i mniej siedzieć przed kompem, bo ostatnio zero ruchu:zawstydzona/y:....
wkurza mnie ciągłe latanie do wc na siusiu:no: w pierwszej ciąży tak miałam w pierwszym i trzecim trymestrze...a teraz mam cały czas dosłownie 30 min i lecę do kibelka...
Grubelku to już wiesz że siusiak jest na 100% i go nie wessie:laugh2::laugh2: możesz spać spokojnie:)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry