reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Lipcowe Mamy 2007 :))

reklama
Witam wszystkie mamusie:-)ja ostatnio nie narzekam wysypiam sie mala sie budzi tylko 2 razy wypija butelke i spi dalej :-):-):-)ale z nami w lozku kolyska niestety ja parzy doslownie ryczy jak cholera i niechce w niej spac zobacze jak bedzie dzis a jak nie to spowrotem do lozka bo miedzy nami spi spokojnie:tak:2 tygodnie temu miala problemy z proczkami ale mam juz magiczne kropelki sab simplex ktorych w polsce niestety nie ma i dostaje je przed mleczkiem i jak reka odjal do 9 miesiaca lekarz bedzie przepisywal je za darmo a tak to kosztuja 7,40 euro a wystarczaja tylko na tydzien chociaz teraz w ciagu dnia juz powoli przestaje jej dawac i zauwazylam ze nic sie nie dzieje wiec dostanie tylko wieczorem i w nocy.A jestem ciekawa iöle wasze malenstwa wypijaja mleczka bo moja Victoria czasami 130 czasami 100 i w dzien co 3 godziny a w nocy juz robi przerwy 4 godzinne:-)wazy juz 5070kg i juz od wczorajn sie swiadomie smieje jak do niej mowie:-):-Da jak jest u was????? pozdrawiam

Witam wszystkie mamusie:-)ja ostatnio nie narzekam wysypiam sie mala sie budzi tylko 2 razy wypija butelke i spi dalej :-):-):-)ale z nami w lozku kolyska niestety ja parzy doslownie ryczy jak cholera i niechce w niej spac zobacze jak bedzie dzis a jak nie to spowrotem do lozka bo miedzy nami spi spokojnie:tak:2 tygodnie temu miala problemy z proczkami ale mam juz magiczne kropelki sab simplex ktorych w polsce niestety nie ma i dostaje je przed mleczkiem i jak reka odjal do 9 miesiaca lekarz bedzie przepisywal je za darmo a tak to kosztuja 7,40 euro a wystarczaja tylko na tydzien chociaz teraz w ciagu dnia juz powoli przestaje jej dawac i zauwazylam ze nic sie nie dzieje wiec dostanie tylko wieczorem i w nocy.A jestem ciekawa iöle wasze malenstwa wypijaja mleczka bo moja Victoria czasami 130 czasami 100 i w dzien co 3 godziny a w nocy juz robi przerwy 4 godzinne:-)wazy juz 5070kg i juz od wczorajn sie swiadomie smieje jak do niej mowie:-):-Da jak jest u was????? pozdrawiam
Witaj Kasiu..gratuluje.bardzo ladnie przybiera na wadze TwojaCoreczka.:tak:
Ja tez nie moge narzekac na swoja coreczke, w nocy wstaje do niej o 3 lub 4 rano na jedzonko i pieluche , potem o 6 lub 7 i o 9 i 11:tak:takze jest OK.Nie wiem ile wypija mleczka bo karmie ja piersia, a nie butelka , ciagnie ok 10min do 15 zalezy :happy2:
W nocy spi tylko i wylacznie w swoim lozeczku:tak:ale nie lulam jej nie kolysze..tylko odkladam po odbiciu do lozeczka pogalszcze po glowce pocaluje i zasypia sama ladnie:tak: nie:no: spi z Nami w lozku nie chcemy jej przyzwyczajac bo jak bedzie wieksza to chyba bede musiala wywalic z lozka swojego M:-D:-D
Blaneczka tez miala raz problem:-( ale z kupka , podalam herbatke koperkowa i za godzinke byla kupka:happy2:takze koperkowa sie sprawdza u Nas. a u Was??
Moja Blania tez sie usmiecha:-) ale jeszcze nie swiadomie..czasem jej sie zdarzy ale rzadko:elvis:
pozdrawiam busiaczki:-p

czesc Kobietki,
moja Laura spi tam gdzie ja poloze w łóżeczku, wózku i rano jak Moj wychodzi u Nas w łóżku.A wypija mi 140ml mleczka zdarza sie jej 170ml, a czasami pije tylko 100ml ale ostatnio od tygodnia 140ml to norma.Mala ma spust po tatusiu:-D 30 idziemy na U3 wiec dowiem sie ile wazy:) w nocy potrafi przespac nawet 6 godzin za dnia je co 3 do 4 godzin.Kolek jak narazie nie ma ale daje jej 1 dziennie herbatki koperkowej gazy ja atakuja ale nie placze z tego powodu ma w dniu 2 godziny gdzie musi pomarudzic.Jestem zadowolona:tak:

Anka ta twoja Laura zeczywiscie duzo pije myslalam ze tylko moja tyle je:)ciekawe ile wazy napisz jak przyjdziesz od lekarza.Ja sie wybieram na prawie miesiac do polski tam robimy 8 lub 9 wrzenia chrzciny malej:)ale sie ciesze pozdrawiam

Agnes swieta racja:tak:

Kasiu zazdroszcze Ci tego wyjazdu a macie juz paszport dla dziecka?wiesz cos o Szczepionkach Skojarzonych tutaj bo ja nie mam pojecia:-(.Do jakiego lekarza chodzisz z dzieckiem?

mam juz paszport to jest od reki w urzedzie zdjecie malej musicie zrobic a do lekarza chodze tu w kaarst do niemki dostaniesz karte szczypien jak pujdziesz na u3 szczepienia sa miedzy 8-10 tygodniem 2 na pneumokokken i diphtherie jakies niewiem co to jest a potem kolejne 4 szczepionki tego sa i dostana w nozki a potem inne o dziwnych nazwach i dostanie witamine k na u3 a ty chodzisz do polki?????????tu u nas w kaarst nie ma polki niestety

Kasiu nie mam tu polskiego lekarza dla dzieci a szkoda ja mam tez niemieckiego lekarza.Fajnie ze to z tym paszportem tak szybko ja myslalam ze bede musiala robic paszport przez konsulat ale skoro moge isc do urzedu i daja od reki to jeszcze lepiej:-)

reklama
witam!
to moj maly wypija 120ml i ja myslalam ze to za duzo zreszta lekarka powiedziala ze nie dawac mu iecej nic 90ml:szok: gdzie dla niego to kropla w morzu potrzeb:-)
wiec daje mu 120ml ale czaem widze ze ma malo...
a do tego maly ma problemy z gazami daje juz herbatke koperkowaq ale jak narazie nie za bardzo pomaga....biedaczek prezy sie i chce puscic baka ale mu nie wuchodzi wiec wtedy sie zlosci i placze.....
a jak ostatnio bylismy u lekarza to jak mial trzy tygodznie i dwa dni to wazyl 3900kg a urodzil sie 3100 czy to nie za duzo???

Do góry