reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2007 :))

Baroszek czuje sie niezbyt dobrze ten cholerny katar nie pozwala mu sie wyspac, jak wróci maz z pracy jedziemy do lekarza. Kasiulec gratuluje przespanej nocki.

reklama
Saratonie duzo zdrowka dla malenstwa, katar moze byc bardzo uciazliwy wiem bo Laurze musze zakrapiac i odciagac

Kasiulec gratuluje, ja na szczescie od dawna przesypiam noce

Zanet jaki podajesz kleik?Ja nie zaczelam ale chyba powinnam zaczac

Niusia tylko nie przesadz z tym eskimosem:laugh2:

Gosiaczek81 Laura dzis konczy 4 miesiace a ja jej juz podaje od 2 tygodni marchewke i soczek.Na poczatek dawalam jej 1 raz dziennie po 3 lyzeczki.Przez 3 dni a teraz daje tyle ile zje czyli okolo pol sloiczka i popija mlekiem 100ml- podajej jej w porze popoludniowej, cos jak obiad :-D.Na poczatek soczku dalam jej okolo 5ml i tak jej nie smakuje wiec daje jej ale nie bardzo chce pic pociagnie troszke i pluje:-(

anka26,07 kleik daje ryżowy z bobovity, małej smakuje, dosypuje go do mleka. Mam też nestle ale naraźie nie używam czekam aż tamten się skończy. Kaszek to mam dużo różnych tylko ja mam te bez mleka bo mała ma skaze, karmie ją bebilonem ha1. Mam nawet puree ryżowe groszek marchewka ale jeszcze nie używałam.

bylismy u lekarza, zakażenie górnych dróg oddechowych , ja mam to samo. Dostał zastrzyk zaraz w przychodni, teraz śpi smacznie. Pozdrawiam i dzieki za wsparcie.

Buziaczek1626 170 kaszki to dużo moja Molenka to niejadek:-( Kaszke to tylko łyżeczką, do mleka dodaje kleik ale tylko na noc do mieszanki, a zawsze do mojego mleka.

U mnie pogoda nawet ładna była dzisiaj na dwór z Milenką nie wyszłam zrobiłam jej wietrzenie przy otwartym oknie jak spała. Nie zawsze chce mi się wychodzić a nie ma kto z Milusią iść na spacer oprucz mnie.
Tak tez jestem pelna podziwu, ze Blanka wiecej jje kaszki niz mleczka :szok:heh chyba jej sie znudzilo mleko wkolko:tak::-Da kaszke robisz taka leista czy bardziej gesta?? moze podaj do kszki troche mlka modyfikowanego ja tak robie dodaje lyzke mleka i leje wiecej wody i ona jest wtedy taka rzadka :tak:
Spacerek to obowiazek u Nas zawsze Blanka musi byc okolo 30min-1h na dworku , bo inaczej mamy problem z zasnieciem, no chyba ze pada albo wiatr i 3 stopnie to nie wychodzimy wietrzymy w pokoju;-)
Odkąd u Milusi dieta rozszerzona kupka jest codziennie;-)
U nas tez jest wiecej kupki jak jej podam jakis sloiczek.:-)

buziaczek1626 obawiam się że nieoduczysz Blaneczki noszenia na rekach ona poprostu chce poznawać świat, ja tez duzo noszę Bartoszka, a to już klocuszek. Jak chcesz ja położyć to ją musisz porzadnie zabwaić.
Duzo zdrowka dla Bartoszka , wiem co to znaczy katarek u maluszka :-(.
Yhym chyba sie zgodze z Toba , ze nie uda Mi sie juz oduczyc, za bardzo jest ciekawska:-p:tak::-) hihihi Ale powiem ci ze jak ja dluzej ponosze na rekach Blanke to tez odczuwam jej kg :laugh2::szok:

U nas tez troszke chaotycznie zaczelo sie wprowadzanie innych posilkow na szczescie Blani nic sie nei stalo, tylko wiecj kupki sie pojawilo i czesciej, ale dzis juz jest Ok jak jej podaje cos nowego.:-):-)

pozdrawiam .

Dziewczyny wklejajacie maluszki swoje jak maja paluszki w busce :tak::laugh2:

Saratonie życzę Wam szybkiego powrotu do zdrowia.
Krzyś od piątku też ma katar i bierze leki a ja wczoraj miałam 38,5 stopni gorączki, ból gardła plus bąlący pęcherz:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: biorę antybiotyk. Taka pora chyba bo dużo ludzi teraz choruje. W zeszłym roku o tej porze też chorowałam na gardło i brałam bioparox. Pamiętam bo bałam się o dzidziusia ponieważ od przeziębienia zaczęłam krwawić...ale na szczęście to już przeszłość.

Buziaczku natchnęłaś mnie i chyba zaczaję się na Krzysia z aparatem bo stwierdziłam,że jeszcze nie ma żadnego zdjęcia jak ssie paluszki :szok::-D.

czesc mamusie,
ale się rozpisalyscie u nas im Igus starszy tym ja coraz mniej przy kompie siedze on poprostu chce zeby go nisic i się z nim bawic

Kasiulec gratuluje tak długiej nocki, u nas jedno karmienie w nocy zawsze a czasami nawet dwa.

Saratonie zdrowka dla Ciebie i Maluszka.

Dzisiaj wreszcie moje dziecko zaczęlo regularne przewracanie się z pleckow na boczek i brzuszek, bardzo się mu to podoba.:-)

Jesli chodzi o jedzonko to ja daję ze słoiczka marchewkę, marchewkę z jabłuszkem, jabłko z bananem i sama gotuję marchew z ziemniaczkiem. Igorek się zajada.
Kaszek nie daję bo wszystkie trzeba podawac z mlekiem modyfikowanym.

buziaczki :)

reklama
Do góry