Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Thriade moje podejście? Wrzuć na luz, karm piersią i nie wymyslaj. Mi mały tez strasznie ulewa. Jego przebierać po 4 razy dziennie a siebie po każdym karmieniu. Wszędzie mam porozkladane koce i tetry i piore w kółko. Łatwiej to niż tapicerki. Taki urok. Przejdzie. Można dawać zageszczacz , ale mój pediatra mówi, że nie ma sensu jeżeli dziecko dobrze przybiera bo mogą być problemy z zaparcia mi. Ja po prostu karmię. Jak uleje to szybciej jest głodny. Trudno. Karmię znowu. Nie wiem jak byłoby z butelka. Nie daję bo nie widzę w tym sensu. Włączam na luz i nie szukam problemów jeżeli dobrze przybiera. A póki co tak jest.

Patka - kciuki!
Ja potrzebuje znowu rady. Pisałam, że mała mi ulewa strasznie. No i dałam jej akurat wczoraj mm z butelki i nic nie ulała (minimalnie przy odbiciu). Potem dwa razy dałam jej swoje mleko w butelce i tez prawie nie ulała. Czyli cały czas się męczy bo ja źle przystawiam :/ nie wiem kurde co jest nie tak i co robić. Dla niej najlepiej by było żeby dostawała moje mleko, w 20 min ściągam spokojnie 100 ml ale jednak jest to dość męczące ma dłuższą metę. Może przejść na mm? To by było najwygodniejsze dla mnie. Nie wiem jednak jak wtedy by wyglądała sprawa z tym, że ona bardzo domaga się piersi na uspokojenie. Dziś rano o 6 próbowaliśmy wszystkiego, podziałało cyc. Po którym po godzinie znowu ulała :/ nie wiem już sama jak ja karmić. W nocy jak śpi to mogę ściągać ale w dzień nie wiem kiedy. Poza tym druga noc pod rząd ona mi przy piersi zasnela b. szybko i się nie najadla i gdybym jej nie obudziła i nie dala butelki (zjadła 100 ml czyli głodna byla) to by po godzinie była pobudka.
jak można komuś, kto ma problem i prosi o radę walnąć tekstem, żeby "nie wymyślał"?
Thriade, jeśli Ci zależy na karmieniu piersią, to poszukaj doradcy laktacyjnego - niech Ci pokaże, jak dobrze przystawiać. jeśli dziecko ulewa po każdym jedzeniu (a nie tylko od czasu do czasu), to tego nie można bagatelizować, bo strawione mleko podrażnia przełyk. to tak jakby dorosły wymiotował trochę po każdym posiłku. jeśli Ci aż tak nie zależy, to olej te wszystkie terrorystki laktacyjne i przejdź na mm. ważne, żeby mała się najadała i dobrze spała, a Ty żebyś była spokojna i zrelaksowana.