• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Lipcowe mamy 2015

reklama
Witam się weekendowo :-)
Do 3 razy sztuka ;) Już dwa razy zaczęłam coś pisać i przez głupotę usunęłam to niechcący :/
Chyba skleroza i gapowatość ciążowa się ujawnia u mnie w jakiejś ekstremalnej postaci.
Jak wczoraj zaczęłam czytać zaległe posty tak skończyłam dopiero dzisiaj ;) co chwila coś mnie odrywało od czytania ;)

Angi mam nadzieję, że u mnie to nie rwa kulszowa, a tylko jakieś fizjologiczne rzeczy, ale w razy gdyby się pogarszało to będę mojego gina wypytywać co i jak, czy to ewentualnie może być to.

Kilkanaście albo i kilkadziesiąt ;) stron temu któraś polecała wynajęcie położnej na czas porodu i coraz bardziej się przekonuję, że to mógłby być fajny pomysł, bo szczerze, mimo iż mąż był przy mnie i starał się pomóc to chyba nie za bardzo wiedział jak. Miała któraś swoją położną przy porodzie?
my bylismy na basenie tzn chlopaki plywaly a ja czytalam sobie gazetke:biggrin2: teraz juz po obiadku odpoczywam:biggrin2:
moja mała wczoraj wyciągnęła z szafy kółko do pływania i tak bardzo chciała na basen, aż żal mi jej było, gdy musiałam jej odmówić i tłumaczyć, że nie teraz, a kiedy indziej pójdziemy, ale w przyszłym tygodniu sobie odbijemy :)

Nadrobie Was jutro.... Na razie zaryczana jestem i nie mam sily. A gdzie a wszyscy? Na fb ucieklyscie?
Przytulam :) Pamiętaj, że niewiele jest rzeczy wartych teraz takich Twoich nerwów.

Co do aut to w lipcu kupiliśmy nowe auto, kompakt, sportowe (Nowy Leon) - totalnie nie rodzinne :/ Mieliśmy na szczęście tyle rozumu, żeby kupić 5 drzwiowe :) Już teraz czasem ciężko mi wysiadać z niego (bo jest niski), zwłaszcza jak ktoś mnie dostawi. Zastanawiamy się nad drugim - mamy kilkunastoletniego peugota 406, ale już coraz więcej do niego trzeba dokładać... Myślę, że do twarzy by mi było np. w Kia Sportage :P

Coś mi się cera ostatnio pogorszyła, nie ma dramatu, ale różne wypryski na twarzy i dekolcie są coraz bardziej widoczne.. Nie wiecie czy już tak zostanie czy to na razie taki etap?

Umówiłam się do dentysty na luty, mam 3 ubytki (to już wiedziałam wcześniej), chcę załatwić i mieć to z głowy. Mam już swoją kartę multisport i chcę się na jakiś fitness zapisać. Któraś z Was chodzi np. na pilates dla ciężarówek? Myślałam też o basenie, ale boję się infekcji - kiedyś miałam do nich skłonność, a w ciąży to może jeszcze gorzej być.

ja mam jakieś plamki czerwone na brzuchu i nie wiem czy to ciążowe, czy uczulenie (ponoć można na witaminy się uczulić) czy co tam jeszcze /:

a wyszukałam sobie zajęcia dla kobiet w ciąży prowadzone przy szpitalu św. Zofii i już napisałam, czy jeszcze mają miejsca. 4 zajęcia to koszt 120 zł, u mnie w pracy multisport kosztuje 100 zł, więc nieduża różnica, chociaż tam chyba nie honorują tych kart. ale w innych miejscach to porównywalna cena, a nie oszukuję się, że będę potem zasuwać na nie wiadomo ile ćwiczeń, żeby mi się ta karta opłacała q;

w ogóle chcę kupić zwykłe czarne t-shirty ciążowe i nigdzie nie ma, wszędzie jakieś wzorki, marszczenia czy głupie nadruki /:

U mnie karta 110, ale na kwartał, więc się bardzo opłaca. Chcę coś ze sobą robić bo kondycja fatalna. Przed ciążą biegałam, potem na wiosnę miałam kłopoty z kolanami i właściwie od kwietnia nic nie robiłam. Miałam wrócić do biegania, a tu niespodzianka. Wychodzę po schodach na 2. piętro i mam zadyszkę, czuję się beznadziejnie sama ze sobą.

u nas to nawet nie wiem, czy kwartalnie, czy miesięcznie muszę przyznać. dopiero teraz się zaczęłam zastanawiać. 100 zł na 3 miesiące to nie jest dużo. ja przed ciążą chodziłam na jogę i na pilates, a teraz się "zastałam". te kłopoty z plecami mnie zmobilizowały, żeby coś znaleźć.

I pp zajeciach.. masakra. Zjadlam rano parowki i do teraz nic :/ tylek od siedzenia i glowa z glodu mnie bola Mielismy jechac na urodziny ale Ł jeszcze nie ma eehh ide sie zdrzemnac

Maja duzo osob ode mnie zdecydowali sie na to i zadowokeni bardzo ja polecam :) mimo iz mialam cc he he no i nie zycze ci aby to byla rwa :/

witajcie :) ja pomalowalam gore domu z moim M jeszcze nam dol zostal ale to juz jutro na spokojnie.
co do multisportu tez z niego korzystam i chcialam wlasnie zapisac sie na jakies zajecia dla ciezarnych ale jakos nie umiem nic znalesc w |Katowicach:( narazie tylko chodze na basen staram sie co tydzien

Co do karty multi sama bym chętnie taka chciała no ale mam cóż nie ma skąd ;) Ja chidzilam na siłownię 6 MC ale oczywiście w pewnym momecie została na lodzie co do opieki nad Oli wiec przestała kg wróciły i oo :\ Basen tez uwielbiam zobaczymy jak to będzie może uda się cos wymyslec po narodzinach a jak ne to zostaje chodakowska, mel b itd ;)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry