misia12 - niestety z mężem nie byliśmy z tymi nocnymi koncertami u specjalisty z racji tego, że pojawiły się tego typu objawy po przytyciu, więc znamy winowajcę... a teraz będzie już ciepło, więc zacznie się więcej ruchu

Odnośnie bezdechu to nie sądzę, żeby po imprezie w wyniku "zwykłego bezdechu" ktoś nagle umarł... przypuszczam, że był to wynik nadmiernej ilości alkoholu i mogło to wpłynąć na porażenie ośrodka oddechu albo zachłysnął się własnymi wymiocinami (przypadek w rodzinie mojej koleżanki).
aga_k_m - na nocne koncerty nie pomagało ani klaskanie ani gwizdanie

jedynie mocny cios z tekstem "chrapiesz" i wtedy mąż z automatu na drugi bok
AAggAA88- jeżeli przekazałaś informacje o zmianie dawki lekarzowi to w porządku. Napisałam tak bo myślałam, że robisz to poza plecami lekarza prowadzącego, całe szczęście, że się myliłam

Tak z czystej ciekawości się zapytam czy jeździsz autem skoro od ostatniego ataku mineło 4 lata ?? Pytam od strony formalnej jak to wygląda.
Alex i Tea - tak mogą wyglądać te skurcze Braxtona. Jeżeli mija Wam to w przeciągu kilku minut i nie ma objawów dodatkowych typu krwawienie to jest to bardzo prawdopodobne. Koniecznie powiedzcie o tym lekarzowi na kolejnej wizycie.
Ola W. - odnośnie tego bólu, że masz problem z ustaniem to ja taki czasami miewam, że właśnie mam drętwienie takie nogi, że robi się jak z waty, ale po odpoczynku lub jakimś czasie chodzenia mija. Najprawdopodobniej dziecko uciska czasami nam na nerw.
Ja dzisiaj po badaniu glukozowym, gdyby nie cytryna to nie wiem czy bym wypiła całe bo rzeczywiście bardzo słodkie, ale ogólnie badanie do przeżycia

Jutro wyniki będą już na wizycie u lekarza także proszę trzymajcie kciuki, żeby wszystko wyszło w porządku

Odnośnie przyrostu wagi to przytyłam już 5 kg i w sumie sama nie wiem czy to dobrze czy niedobrze. Widzę po koleżankach, które mają zbliżone terminy, że brzuchy są bardziej widoczne a u mnie taki "pyrtek"

na prenatalnych wszystko wychodziło w porządku, dlatego też czekam na te trzecie, żeby mi się wyjaśniło czy teraz też jest wszystko dobrze.