reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Lipcowe mamy 2017

Aha powodzenia w pracy, oszczędzaj się!

Aga km Tobie również powodzenia [emoji16]

Abed mam nadzieję że nam się też tak poukłada z wychodzeniem:) ale chyba prawda jest że my że znajomymi widzimy się co tydzień ale najwcześniej o 20 więc może być ciężko :D nie lubię jak jest gdzieś tak dużo ludzi, mam nadzieję że będę chociaż coś słyszeć :(

Patuszka śnieg:O
Udanych lowow! Śliczne paznokcie:) ja jestem fanką czerwieni , zawsze robiłam tylko czerwony albo bordo[emoji7]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hey mamy! U nas też śnieg, nosz kurrrr :baffled:
Ja paznokcie zawsze sobie sama robiłam bez żeli czy hybryd, na szczęście są bardzo podatne na wszelkie prace przy domu czy dziecku, nie łamią się:) Normalnie jak do pracy chodziłam to co tydz sobie malowałam albo odmalowywałam :-p Teraz robię to w sumie tylko gdy jest jakaś okazja lub gdy się z kimś mamy widzieć czy jechać gdzieś. A do szpitala to już chyba z przyzwyczajenia ich nie maluję.
Kurczę przez weekend nie wyszliśmy na spacer przez pogodę więc wczoraj już mnie roznosiło i pomopowałam wszystko , wyszorowałam piekarnik oraz czajnik , ręce i nogi mi odpadały i brzuch też poczułam, dziś muszę wyluzować, z synusiem w domu siedzimy. No nic. Miłego dnia ;-) ;)

Madzia, w LED jest szybciej niż w klasycznej UV. Mam lampę LED, utwardza większość hybryd w 15-20 sekund, ma specjalne filtry ochronne, żeby ograniczyć szkodliwe promieniowanie w trakcie utwardzania do minimum i takie wejście, że światło jest niemal wyłącznie na cześć dłoni/stopy w lampie. Tylko że moja jest typowo do użytku profesjonalnego, bo kosztowała 1700zl... Pytałam lekarza i powiedział, że jak jest dobra lampa i niesmierdzące preparaty to mogę robić zarówno ja jak i klientki w gabinecie. Zresztą bardziej skupiłam się teraz na innych zabiegach, także staram się ograniczyć hybrydy do minimum.

Napisane na D5803 w aplikacji Forum BabyBoom

Witam również z pracy! Deszczowy poniedziałek nie nastraja pozytywnie, ale jutro pierwszy dzień wiosny!!! ;)
Na paznokcie chodzę co 3 tygodnie nie słyszałam żeby hybrydy szkodziły.... do maja mam umówione wizyty, później będę regenerować przed porodem żeby jakoś wyglądały...
Wczoraj byliśmy w odwiedzinach u rodziny, w sumie byłyśmy bo mąż przeleżał cały weekend....

Hej dziewczyny mam już swoje wyniki, hemoglobina niestety spada - 11,2 aktualnie a to reszta wyników
Glukoza na czczo 85,9 mg/dl
Glukoza po 1 godz. 178,1 mg/dl
Glukoza po 2 godz. 82,9 mg/dl
TSH 2,090 µIU/ml
To to obciążenie glukozą chyba dobrze wyszło co, bo tam norma tylko jest na czczo.

Aha, miłego dnia w pracy życzę. Uważaj na siebie.
Ja też jestem taka głupia że testuje ile mi wolno a potem cierpię. Wczoraj to się nawet przestraszyłam tak mnie brzuch bolal dobrze że dziś mam lekarza.
Aga_k_m ty też uważaj w tej swojej pracy. Zdrowia dla córki.
Alex dla Ciebie też miłego dnia w szkole.
Patuszka jak mi miło pochwała od profesjonalistki :) dziś się dopytam jak to jest w moim szpitalu. Super Twoje. Jeszcze nie maluje wzorków bo lewo ręka średnio mi wychodzi.
Madziazt wg mnie nie szkodzi. To przecież promieniowanie UV które jest naturalne. Zresztą naswietlasz same paznokcie.
Pumelova czerwień miałam ostatnio, bo też lubię, ale na takich długich paznokciach to wygląda tak trochę no wiesz ;) średnio pasuje kobiecie w stanie błogosławionym :)

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

Patuszka89 właśnie tak myślałam ze to od lampy zależy, ja mam ta najzwyklejsza UV. Kupiłam ja na początek bo nie byłam pewna czy ogarnę sama temat paznokci. Tutaj nikt nie robi w mojej okolicy.
Wcześniej jedna dziewczyna mi robiła, ale mieszka ode mnie 300km i dojazdy by mnie zrujnowały. Ona tez tej najzwyklejszej lampy używa i wydawało mi się ze ladnie robi, ale chyba nie do końca zna się na rzeczy, bo strasznie mi zniszczyła paznokcie. I teraz w końcu mi się zregenerowały. Ale na przyszłość chyba rzeczywiście zainwestuje z jakaś LED.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Hej dziewczyny
Aga powodzenia w pracy! :) ja tez pracujaca, ale powiem Ci, ze od kwietnia planuje byc tylko 2 razy w tygodniu, dzis jechałam godzine do pracy i mam troche dosc ;p

Madziazt nie wiem co moze byc szkodliwego w lampie do hybryd, wkładasz tam koniuszki palców tylko na kilkanaście sekund, na logike jaki to moze miec wpływ na płod, ktory jest w brzuchu? tym bardziej, ze nie robi sie tego raczej czesciej niz co tydzien czy co 2 tygodnie.

Dzień dobry Dziewczeta!:) U nas też pogoda kiepska, ale nie na co narzekać jutro pierwszy dzien wiosny!:)
Patuszka, Chyba śnieg???!?:errr:

Aha może i lepiej, że przetestowałas w weekend swoje możliwości, bo teraz przynajmniej z czystym sercem pójdziesz na L4:)

Aga zdrówka dla Jagódki! Udanego dnia w pracy!

Dziewczyny piękne pazurki!:) Ja zwykle maluje sama, zwyczajnym lakierem, nie hybryda:) po urodzeniu dzidziolka zrobię pewnie hybryde, żeby mieć dłużej ładne;)

Pumelova tak jak pisała abed w Krakowie na bezpiecznym maluchu było dużo ludzi (ale czy aż 200? Chyba bliżej 100). Było super! I pomimo to, że mam już jednego dzidziolka dowiedziałam się bardzo dużo, szczególnie z pierwszej pomocy:)

Miłego dnia w pracy/domu dla Wszystkich!:)

reklama
Do góry