reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Lipcowe mamy 2017

Ewella już zrozumiałam po dalszych wpisach:D ciekawe czy Cię widziałam, gdzie siedziałaś?:D

Misia rozumiem Cię bo nasz pies wprawdzie 30kg ale rozpycha się za dwóch[emoji16] fajnie że kopie mocniej:)
Moja wydaje mi się mniej aktywna ale też mam mniej czasu żeby się wczuć. Ale Co jakiś czas mnie kopie więc spoko[emoji16]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Pumelova, jesteście we dwie, teraz już nigdy nie będziemy same[emoji4][emoji4]
Krzywą cukrową mam w przyszłym tygodniu, oby dobrze wyszła, bo naprawdę jestem pełna podziwu dla naszych słodkich Mamuś[emoji123][emoji123]
Wczoraj uczyłam dwa kocyki z minky dla bratanicy, zostały jeszcze 4 pieluszki do kompletu do przeszycia i mogę zacząć myśleć co zrobić dla swojej córeczki[emoji6] Mała uspokaja stukanie maszyny, jest dobrze[emoji108]
Co do seksu to zostały jeszcze 3 tygodnie do przyjazdu P., czemu tak długo[emoji26][emoji26] Dłuży mi się ten wyjazd niemiłosiernie...
Właśnie napiłam się czystego soku z aronii, tak cierpki że aż Mała się obudziła i mnie zdrowo kopnęła[emoji23][emoji23]

Udanego dnia[emoji4]

Napisane na D5803 w aplikacji Forum BabyBoom

Witajcie dziewczyny :)

U mnie spadek formy pojawił się chyba wraz z ciążą..Może to głupie ale w pierwszej ciąży było wszystko super..a teraz ciągłe zmęczenie..mimo że nie pracuje..

Inka z czasem , powoli oswoisz się z myślą że masz synka..i uwiez będziesz oczkiem w głowie tego brzdąca..Synus jest zawsze mamusiny..Ja też miałam tak w pierwszej ciąży..a teraz już 7 rok mija i jestem przeszczesliwa że jest właśnie chłopcem..A to jak zawsze wyróżnia właśnie mnie..choćby niewiem co...cudowne uczucie.. ;) Tym razem chciałam córkę ale dlatego że już synka mam..Pewnie córcia będzie wyróżniać tatę.. Niech też chlop poczuje jak to jest :) ;)
A co do tego jak potraktowałaś panią w sklepie..hmm czasem poprostu z niektórymi ludźmi nieda się inaczej ;)

Bułkasia cieszę się że dziewczyny zaczęły podobnie przybierac na wadze..życzę wam by jak najdłużej pozostały w twoim brzuszku.. :)

Pumelova te ciasto wygląda przepysznie..może skuszę się i zrobię je na święta :)

Ja także sypiam na obu bokach i na plecach..W nocy wygodniej mi jakiś czas na plecach..

Wczoraj spotkałam moich sąsiadów..wracali akurat że szpitala..z malenstwem..Sąsiadka była też w ciąży i wczoraj właśnie urodzila..Wyglądała biedna na bardzo wymeczoną, ledwo szła..Ale tutaj po 2/3 godzinach od porodu wysyłają do domu..
Aż mnie tak naszlo że już niedługo my będziemy tak że szpitala wracać z malenstwem :)

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

tea80 nie podawaj się :) musisz się tego nauczyć, a chudnięcie to normalne przy cukrzycy ciążowej, nie będziesz miała co zrzucać po ;)
Liluli jeśli pracujesz w firmie w której jest powyżej 20 osób to pracodawca wszystko wypłaca i l4 i urlop macierzyński, potrącając to z puli którą musi odprowadzić do ZUS za swoich pracowników, jeżeli jest mała firma to pracodawca może ale nie musi tak robić jego wybór i najczęściej oddaje zwolnienia do ZUS i to on ci wypłaca
Inka1985 nie będziesz sobie wyobrażać kiedyś że mogłabyś mieć dziewczynkę ;) ja tak mam :) a teraz mam drugiego chłopaka w brzuchu i nawet nie nastawiałam się na dziewczynkę, jakoś wiedziałam że będzie drugi chłopak... nie planuję trzeciego więc nie będę miała córki, będę czekać na wnuczki ;)
z tą kobietą to cię rozumiem, skoro przeprosiłaś a ta coś dolej... to każdy by nie wytrzymał...
misia12 może mięśnie ci się rozciągają i tak ci drży... ja tak mam po lewej stronie ale ja mam tam moją większą ranę po laparoskopii...
Kasiulka! "życie słonia" rozbawiłaś mnie z rana :D

Abed tak doczytalam juz jak Paninka pisala. Dziekuje [emoji5]

Pumelova wspolczuje kanalowego leczenia [emoji21] mnie na szczescie to omija [emoji6]

Moj T.spi po nocce,obiad mamy wczorajszy wiec zbieram sie na zakupy i kawke do rodzicow [emoji3]

Patuszka fakt, nie jestem sama [emoji16]

Liluli najgorsze jest to że to już było kanalowo leczone i to jest otwierane od nowa brrrr. Ale chyba trafila w ciemno że to ten kanał bo przetoka dzisiaj cisza:D

Ja się dziś obijam do popołudnia, nie ma m więc jadę w świat na kawę [emoji16] szkoda że wypłata za tydzień, bo bym i zakupy zrobiła jakieś[emoji16]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Witam wiosennie!
Ja na szczęście ogarnęłam zęby w grudniu, mam tylko jeszcze 2 do leczenia, ale na szczęście nie kanałowe ;)
Dziś nie mogłam się obudzić, pobudka o 2 na siusiu, ja i mała. Ona smacznie śpi, ja nie mogę zasnąć, rozmyślałam i się męczę, może też mamy za ciepło, ale to już któraś noc z rzędu. Przez myśl mi przeszło zabranie dziś L4, ale się przemęczę jeszcze.... w pon i wtorek biorę wolne bo ma być cieplutko, przydadzą mi się takie dni. Wczoraj posadziłyśmy cebulki na szczypiorek ;) i zagrabiłam trochę ogródka w celu stawienia piaskownicy i zasiania trawki.... na roślinki, drzewka przyjdzie jeszcze czas....

Witajcie!

Pumelova, współczuję kanałowego.. brrrr
Paninka, zazdroszczę ogródka. Ja mogę sobie coś posiać co najwyżej na parapecie ;)

A w Warszawie wreszcie piękna pogoda. Tzn. trochę zimno, ale słonecznie i ogólnie tak przyjemnie. Aż chce się żyć ;)
Już wybyłam do pracy, ale za to mam wolne popołudnie. Mąż wyjeżdża na tydzień jutro rano więc muszę go wyprawić, jeszcze jedno pranie zrobić. A potem, korzystając z pięknej pogody, może się przejdę na dłuższy spacer z psami.. A wieczorem wizyta u ginka!

Miłego dnia!

Czesc Dziewczyny, u nas pogoda kiepska, ale wstałam dziś z jakimś bojowym nastawieniem i już dwa prania zrobione, wszystko wysprzatane, obiad gotowy (wczorajszy;;))i chyba zaraz zbiore się i pojadę na dzidzio-zakupy;) milego dnia!:)

reklama
Witam się i ja:)
Już corcia zawieziona pod szkole-dzisiaj pojechali na wycieczke więc mam więcej czasu dla siebie;)

Abed a jak u mnie jest powyżej 150 pracowników to oni powinni mi wypłacać za l4 tak? A ostatnio jak byłam u kadrowej to mówiła że oni tylko 30 parę dni a resztę ZUS będzie płacił?!

Linoone powodzenia na wizycie!

Miłego dnia!

Do góry