Agniesia poszliśmy pierwszy raz jak Kuba miał miesiac. I mamy wizyty raz w miesiącu. Na pewno poprawa w kwestii symetrii. I to duża. Zaczal tez lubić leżenie na brzuchu

Podnosic przez bok tak jakby naciskając jego zewnętrzny bark.
Duzo na piłce na brzuchu. Ciezko tak napisac, ale polecam Ci filmy na yt „ndt bobath” i artykuły w necie albo książkę „ndt bobath poradnik dla rodzicow”. Sa tak rysunki i opisy
Ja Np złe go nosiłam, bo jak sie tak na malsa darł i zamiast nosić na fasolkę to on na rękach mi sie przekręcał na bok tak brzuchem do brzucha i ja go w ten sposob usypiałam. I to było bardzo złe. Albo czasami zamiast podnosic przez bok to podkladalam mu reke pod głowę jak leżał na plecach i podnosilam do pionu. Intuicyjnie wydawało mi sie to złe, ale ja w szpitalu praktycznie nie zajmowałam die małym, bo nie byłam w stanie. Maz to robił. I on go tak podnosil. A ze o kilka rzeczy pytał położne, to uznałam, ze o to tez i ze powiedziały, ze tak mozna. No a to było złe i głupio zrobiłam, ze nie słuchałam intuicji. Ale nie ma co sie rozczulać. Trzeba isc dalej

Takze pooglądaj filmy na yt. Duzo tez o tym sposobie jest filmów/artykułów zawitkowskiego, bo on tez jest zwolennikiem bobath. Lepiej bedzie jak to zobaczysz na zdjęciach/filmach albo profesjonalnych opisach ni ode mnie, zwłaszcza ze nadal mam to w teorii a czy w praktyce robie to dobrze tez ciezko mi ocenic
Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom