reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Lipcowe mamy 2018

Ja też i aż się dziwię. Ale podobno w każdej ciąży wcześniej a w 1 czułam w 16 tygodniu, w 2 w 14 to może już to. To bardzo delikatne i sporadyczne
Ja wlasnie tez czuje raz na jakis czas gdzies od kilku dni. Dokladnie tak jak piszesz takie delikatne.....teraz pozostaje czekać na konkretne kopniaki

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@Dorotea. :*

Mi też się wydaje że od dwóch dni cos mnie mizia ;)

Wazylam sie pierwszy raz od zrobienia testu, i przytylam kilogram. W szoku jestem bo tyle jem, nie mówiąc już ile w święta wciąglam ;) byle tak do lipca ;)

Ja też już że dwa razy coś takiego czułam, a to przecież niemożliwe, żebym coś czuła w de facto pierwszej ciąży w 14 tygodniu :O

@Dorotea super, że wszystko dobrze, teraz tylko cierpliwie do lipca :)

0d1yrjjgtd95fou3.png

@Dorotea. :*

Mi też się wydaje że od dwóch dni cos mnie mizia ;)

Wazylam sie pierwszy raz od zrobienia testu, i przytylam kilogram. W szoku jestem bo tyle jem, nie mówiąc już ile w święta wciąglam ;) byle tak do lipca ;)
Ja na wage jeszcze nie wchodzilam,zwaze sie u lekarza. Ale stanik juz musialam wymienic na wiekszy
Co mnie bardzo cieszy. Moj maz ostatnio zartowal ze po co mi implanty jak on naturalnie mi piersi napompowal[emoji1]

Ja też już że dwa razy coś takiego czułam, a to przecież niemożliwe, żebym coś czuła w de facto pierwszej ciąży w 14 tygodniu :O

@Dorotea super, że wszystko dobrze, teraz tylko cierpliwie do lipca :)

0d1yrjjgtd95fou3.png
U mnie to 4 ciaza a podobno w kazdej nastepnej czuje sie wczesniej. Mam nadzieje ze u mnie to ju to. Wczesniej nie mialam zadnej takiej akcji.

Moja siostra miała w ciąży wysokie ciśnienie.. Wszystko było dobrze do pewnego dnia, zmierzyła ciśnienie i się zaczęło... Strasznie spuchła, miała stan przedrzucawkowy ale już z mocnymi drgawkami.. Sama wyzwałam pogotowie.. To było straszne, cała sina trafiła do szpitala w 27tc.. Niestety nie udało się uratować jej sybka i Aronek zmarł.. Urodziła naturalnie, po porodzie zrobiła badania i okazało się że gdyby brała heparynę byłoby dobrze. Ale kto to mógł wtedy wiedzieć. Nikt nie robi badań na zapas... Tak więc razem z siostrą miałyśmy przykre doświadczenia straty dziecka.. Ja zdecydowałam się szybko na kolejne po stracie bo już po 4 mc byłam w ciąży a u niej minęły 2 lata i nadal się boi bo zagrożone było jej życie... Później lekarze walczyli o nią.. Masakra nikomu nie życzę, sama codziennie mierze ciśnienie ale ja mam w drugą str bardzo niskie

p19u3e3kgh8z989v.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3

Moja siostra miała w ciąży wysokie ciśnienie.. Wszystko było dobrze do pewnego dnia, zmierzyła ciśnienie i się zaczęło... Strasznie spuchła, miała stan przedrzucawkowy ale już z mocnymi drgawkami.. Sama wyzwałam pogotowie.. To było straszne, cała sina trafiła do szpitala w 27tc.. Niestety nie udało się uratować jej sybka i Aronek zmarł.. Urodziła naturalnie, po porodzie zrobiła badania i okazało się że gdyby brała heparynę byłoby dobrze. Ale kto to mógł wtedy wiedzieć. Nikt nie robi badań na zapas... Tak więc razem z siostrą miałyśmy przykre doświadczenia straty dziecka.. Ja zdecydowałam się szybko na kolejne po stracie bo już po 4 mc byłam w ciąży a u niej minęły 2 lata i nadal się boi bo zagrożone było jej życie... Później lekarze walczyli o nią.. Masakra nikomu nie życzę, sama codziennie mierze ciśnienie ale ja mam w drugą str bardzo niskie

p19u3e3kgh8z989v.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3
Wspolczuje siostrze i tobie takich przezyc. Dobrze ze ty szybko sie pozbieralas ,moze i twoja siostra sie pozbiera jak zobaczy ze twoja ciaza prawidlowo przebiega.

Wlasnie dlatego ja mam teraz heparyne,acart i witamine d3 plus witaminy. Musze i ja zaczac kontrolowac cisnienie. W 1 ciazy mialam stan przedrzucawkowy,bialkomocz,zatrzymanie wody -spuchlam przybralam duzo kg w 3 dni a to woda byla i padla mi prawie prawa nerka. Dlatego wczesnien rozwiazali ciaze w 33tyg bo zagrazal ten stan i corce. W chlopakami dotrwalam do 37 bo od poczatku na lekach bylam.

Cala noc nie spalam i to nie ze stresu. Leze w takiej sali, ze blisko mam i na polozniczy i na trakt porodowy. Wczoraj od 21 do 3 rano dziewczyna tak sie darla rodzac, ze caly oddział nie spal. Nie slyszalam jeszcze czegos takiego, a sama jestem tez po jednym porodzie. Niech tam sobie rodzi jak umie, lubi, ale moje nerwy w nocy nie byly tego warte. A po tej 3 na przemian do teraz budzily sie z placzem noworodki...masakra. Po operacji moze pospie w dzien, bo zmeczona jestem bardzo :/ jak nie bedzie tlumu odwiedzajacych u kolezanek :/
O matko, wspolczuje[emoji53] Mam nadzieje, ze po zabiegu pospisz.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

No to my mamy górę w remoncie i tam będą pokoje dzieci i łazienka;p na dole mamy prysznic to na górze chciałam właśnie wannę;p jest wielka;p mam nadzieję że zanim urodzę to jeszcze sie w niej położę hahah;p

Witam się z rana:p

xnw4yx8dw9gd7gz3.png

ug37df9hnfaek7g7.png

1usaanliaz4hsb90.png
Ja mam mieszkanie i jedna lazienke. Nie mam i tego i tego, ale to i to w jednym[emoji6] Wanna jest zabudowana po sufit, do tego drzwiczki szklane, a w srodku prysznic z deszczownica[emoji3]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

reklama
Ja też uwielbiam kąpiele ale w ciąży zrezygnowałam z nich całkiem. Pewnie to był przypadek ale raz się wykąpałam i na drugi dzień zaczęłam plamić. Przestraszyło mnie to na tyle, że wannę omijam szerokim łukiem [emoji4] ale prysznic to nie to samo niestety...

oar8qqmzxfkhrczb.png

Nasz Aniołek 31.07.17 (10tc)
A ja niw lubie wysiadywac w wannie [emoji3] Choc, mam mozliwosc nigdy tego nie robie. Chyba jestem tu jedyna [emoji6]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Do góry