reklama

Lipcowe Mamy 2020r

Dokladnie powiem nawet ze mi kolektor pomógł w małej ilości pokarmu w jednej piersi. Ja polecam z czystym sumieniem.
Wczorajsza wizyta u lekarza powiedzmy ze ok ehh jakas dziwna młody skonczyl 6 tyg a ta nawet nie zapytała o bioderki nic poza wagą na której mi zależało pokazało młody 5425g w ciuszkach takze przybral 1350g czyli książkowo i to naprawdę w skrajnych wypadkach bylo mm bo np. Mojemu nie smakuje w przyszłym tyg jadę prywatnie do lekarza pediatry wiec mam nadzieje ze mi go dokładniej zbada.
A tak na marginesie
Czy ktoras jest po wizycie ginekologicznej aby sprawdzic co i jak u siebie
Ja byłam 5 tyg po porodzie (cc) wszystko ok. Ale aktualnie borykam się z problemem suchości ,nawet mega suchości , są takie dni ze noszenie majtek boli :( może macie dziewczyny jakaś maść czy krem do polecenia?(nie lubrykant)

reklama
Mieliscie 4 wklucia na nfz?
Nie, mieliśmy 6w1 i pneumokoki... miałam szczepić na Rotawirusy i mono ale po takiej reakcji podziękuje serdecznie, zostaniemy przy 6w1 i pneumokokach do końca i tyle

@niunia2324 ja tak miałam w ciąży przez jakiś czas po antybiotyku- smarowałam sobie lekko Feminum w takim biało niebieskim opakowaniu, pomagało i spanie w koszuli bez gaci 😄ja zawsze tak śpię ale koleżanka, która zrezygnowała z majtek nocą w końcu przestała mieć ZUM tak często i suchość wiec polecam 😁

Dokladnie powiem nawet ze mi kolektor pomógł w małej ilości pokarmu w jednej piersi. Ja polecam z czystym sumieniem.
Wczorajsza wizyta u lekarza powiedzmy ze ok ehh jakas dziwna młody skonczyl 6 tyg a ta nawet nie zapytała o bioderki nic poza wagą na której mi zależało pokazało młody 5425g w ciuszkach takze przybral 1350g czyli książkowo i to naprawdę w skrajnych wypadkach bylo mm bo np. Mojemu nie smakuje w przyszłym tyg jadę prywatnie do lekarza pediatry wiec mam nadzieje ze mi go dokładniej zbada.
A tak na marginesie
Heja,
Na bioderka masz wpis na wypisie ze szpiala zeby isc do ortopedy i zrobic usg bioderek. Nie każdy pediatra ma specjalizacje taka moze dlatego nie zrobiła. Na nfz wiem ze terminy z czapy wiec raczej prywatnie musisz zrobić.
A do ginesa 6 tyg po porodzie kontrola warto się umowic. Tez powinnas miec takie zalecenie ma wypisie

Ostatnia edycja:
Nie, mieliśmy 6w1 i pneumokoki... miałam szczepić na Rotawirusy i mono ale po takiej reakcji podziękuje serdecznie, zostaniemy przy 6w1 i pneumokokach do końca i tyle

@niunia2324 ja tak miałam w ciąży przez jakiś czas po antybiotyku- smarowałam sobie lekko Feminum w takim biało niebieskim opakowaniu, pomagało i spanie w koszuli bez gaci 😄ja zawsze tak śpię ale koleżanka, która zrezygnowała z majtek nocą w końcu przestała mieć ZUM tak często i suchość wiec polecam 😁
Ja zawsze spie bez 😁😃

Hania to moja druga ciaza takze o wszystkim wiem ;-)
Tak tylko pytałam czy juz byłyście;-)
No odmosnie bioderek wiem aczkolwiek i tak bym pojechała w dobie koronawirusa tylko prywatnie poza tym mam bardzo dobrego ortopedę maż koleżanki takze nie martwię się o to
Jejuś moje dzidzi dziś caly dzionek spal moze przez to ze dłuższy spacerek zrobiliśmy od kilku dni tak to tylko samochodem i troszke zaluje ze tak wysoko w górach mieszkam bo ciezko prawie 1km pod górkę wchodzić z wózkiem

W Krakowie na szczęście zostal uruchomiony jakis program badań pediatrycznych i wszystkie dzieci nawet bez skierowania przyjmowane są na bioderka, takze nie bylo zadnych problemow z terminem.
Zazdroszcze. U nas byly 2 poradnie preluksacyjne. Przez tego pieprzonego wirusa jedna zamkneli, w drugiej terminow na wrzesien juz nie ma, wiec pewnie czeka mnie szukac prywatnie lub w innych miastach, bo pazdziernik to troche pozno, jak na pierwsze badanie:mad:

My też po szczepieniu.... Robiliśmy 6w1, Hexacima i Synflorix.
Miruś płakał, ale na szczęście bardzo szybko się uspokoił u mnie na rękach 🙏 Silny chłopak, wytrzymał 💪 Rodzice gorzej to znoszą 😔 przed nami tak krzyczał mały, aż mi serce bolało....
Pediatra dziś bardzo dokładnie nas zbadała, ważymy 5450, mierzymy 62 cm już 🙂
Właśnie kilka dni temu zmieniłam połowę ubranek na 62 😅bo już się nie mieścimy

Jeśli chodzi o wizycie ginekologicznej, dzwoniłam do lekarki i ona powiedziała przyjść w 8 tygodniu połogu. Więc mam termin za tydzień w środę

A tak na marginesie

ja na wizycie po porodzie byłam już tydzień temu. Nie całe 4 tyg po cc. Lekarz sam tak kazał przyjść. I wszystko dobrze i wszystko w środku i na zewnątrz zagojone

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry