Cześć dziewczyny

Mam za sobą bardzo trudne 1,5 tygodnia. U mojej malutkiej wyszły poważne komplikacje. Najpierw nie rozwinęła się żyła główna górna w serduszku ale malutka była na tyle sprytna że wytworzyła sobie inna zapasową która biegnie od tylu serduszka i przyłącza się dołem na której wszystko bardzo dobrze funkcjonuje. Moje intuicja nie dawała mi spokoju i prosiłam o konsultacje w innej klinice i niestety to nie koniec

Na dokładniejszym sprzęcie i u innego profesora wyszło pęknięcie żołądka co spowodowało przemieszczenie się wątroby na wysokości serduszka i płuc. Co jest bardzo poważnym problem. Na dana chwile wyszytymi rozwija się prawidłowo ale płuca nie maja aż tyle miejsca na prawidłowy rozwój i czekają nas kolejne wizyty, konsultacje, amniopunkcja oraz operacja w 30 tygodniu ciąży jeśli wszystko u malutkiej nadal będzie się prawidłowo rozwijać. Wiec dziewczyny wiem że badania prenatalne są płatne i nie wszystkie są obowiązkowe i dużo kobiet ich nie robi ale gdybym nie zdecydowała się poddać nie wiedziałabym że z moja córeczka jest coś nie tak.