Ja odczułam poprawę po 3-4 dniach zażywania. Jeśli chodzi o dawkę, to zależy jaka tabletka - ja mam na przykład 50 mg i lekarz zalecił mi zażywać 1-2 na dzień. Trzeba tez sprawdzić, czy w witaminach i magnezie nie ma czasem dodatkowej dawki B6. U mnie w magnezie była jakaś dawka B6 ale bardzo mała wiec nie brałam jej pod uwagę nawet. Ja przez pierwsze dni zażywałam nawet trzy tabletki na dzień, a teraz już zeszłam na dwie.
To nie jest tak, że całkowicie wszystko mi przeszło, bo dalej jestem bardzo słaba i dam radę jeść tylko kilka produktów, a jak coś mi zaśmierdzi to pewnie i bym zwymiotowała. Ale od tygodnia już nie wymiotuję w ogóle.
Ja właśnie miałam już tak jak Ty, że zwracałam wszystko co wzięłam do buzi i miałam zapisane od lekarza czopki przeciwwymiotne Torecan, które są raczej mało inwazyjne dla dziecka, ale pech chciał że nie było ich w żadnej aptece. Wiec stwierdziłam, że muszę się jakoś ratować, wiec miałam szczęście ze aptekarka doradziła tą B6.
Jeśli pojawiają się silne wymioty, to trzeba w jakiś sposób działać, bo na początku jak ktoś jest wrażliwy to są rzadkie, ale mogą się nasilać i przekształcić w niepowściagliwe wymioty.
Nie przejmuj się, na pewno uda Ci się zaradzić, tylko działaj i pij dużo wody, żeby się nie odwodnić.
Ja naprawdę polecam tą B6, bo mi akurat uratowała życie plus polecam tez te gumy Pregna Vomi - można je zażyć w krytycznym momencie chęci wymiotów i na chwile one pomagają.
Jeśli chodzi o przeziębienie to ja akurat miałam problem z gorączką i tutaj miałam info od lekarza, żeby zbijać Paracetamolem jak będzie większa niż 37,5.
Gardło mnie bolało ale nie jakoś bardzo i lekarz pozwolił brać cholinex i to w zasadzie pomogło.
Miałam tez od niego takie info, że jak nie przejdzie kilka dni to mam iść do rodzinnego i być może będzie potrzebny antybiotyk. Wiec jeśli to u Ciebie trwa już jakiś czas to gardło zawalone to może warto wybrać się i przebadać dla pewności.