reklama

Lipcowe mamy 2023

Też miałam tylko raz i też mam tak napisane na wyniku NIEPOTWIERDZONY i też zastanawiałam się co to znaczy, ale jak poszłam z tym do prowadzącego, to nic nie wspominał o powtórce badania, wpiął badanie do karty ciąży i w karcie ciąży wpisał grupę krwi z badania. Także nie wiem 🤷‍♀️

No mój tez mówił, ze raczej nie trzeba, bo skoro raz wyszło tak to i drugi tak wyjdzie. ale wspomniał, żebym wlasnie przedzwoniła do szpitala na oddział czy oni wymagają potwierdzenia

reklama
Dziewczyny, które nie miały i robiły badanie na określenie grupy krwi, czy Wy powtarzałyście badanie czy tylko raz? Bo na moim wyniku widnieje: oznaczenie grupy krwi i obok NIEPOTWIERDZONE
Mój ginekolog mówił, że raczej wystarczy raz, ale żebym zadzwoniła do szpitala na oddział położniczy i zapytała czy oni akceptują takie cos czy wymagają by takie badanie powtórzyć.
Jak u Was wyglądała sytuacja?
Ja mam z poprzedniej ciąży. Ale robiłam dwa razy

Hej dziewczyny!
Pewnie nie nadrobię wszystkich wpisów :( chciałam zameldować, ze po mału wracam do żywych. Przeziębienie męczyło mnie cały grudzień, nam do tego wszystkiego mdłości - najgorzej wieczorem 🤢 mam wrażenie, ze już się przyzwyczaiłam i są częścią wieczornej toalety 🙈

Jestem po prenatalnych- usg ok💚 czekam jeszcze na testy z krwi 🙉
Jedyne z czym się zmagam jeszcze to cukier. Robiłam krzywa i wyszedł mi wysoki po godzinie.
Pilnuje stałych posiłków, jem częściej i zobaczymy ( bo poza tym mam spoko w miarę dietę).
Niestety pewnie czeka mnie powtórka krzywej 🤢

Cześć dziewczyny:) Postaram się nadrobić wpisy ale dużo tego 😱 Wracam ,,do żywych " . Syn półtora tygodnia chory, az wkoncu wylądowaliśmy w sylwestra na izbie przyjęć w szpitalu bo nie było widać końca. Teraz wróciliśmy z wyjazdu do pl. W czwartek miałam prenatalne. Usg wszystko w porządku ale z krwi wychodzi 1:60 że będzie zespół Downa.
Masz zlecona dalszą diagnostykę?

Dziewczyny, które nie miały i robiły badanie na określenie grupy krwi, czy Wy powtarzałyście badanie czy tylko raz? Bo na moim wyniku widnieje: oznaczenie grupy krwi i obok NIEPOTWIERDZONE
Mój ginekolog mówił, że raczej wystarczy raz, ale żebym zadzwoniła do szpitala na oddział położniczy i zapytała czy oni akceptują takie cos czy wymagają by takie badanie powtórzyć.
Ja miałam z poprzedniej ciąży z kwietnia tego roku i moja mi już nie zlecała robić drugi raz.

To powinno być jakiś refundowane w takich przypadkach
Niestety mamy kraj jaki mamy. W obecnych czasach jest to bardzo duża kwota, gdyby nie to że odkładaliśmy z mężem na czarną godzinę to było by mnie na nie stać. Chociarz mam wspaniałe przyjaciółki które jak tylko dowiedziały się o amino same zaproponowały testy Nifty chciały mi nawet się dorzucić na nie.

Ja musialam powtórzyć dwukrotnie, w tym samym laboratorium, żeby wynik był potwierdzony.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry