reklama

Lipcowe Mamy 2025 ☀️

Może tak być, chociaż jak teraz czytam to pęcherzyk żółtkowy powinien się pojawić od 5+2 do 5+5, więc może u mnie nie było widać jeszcze. Ja za dużo czytam i analizuje, zresztą na USG mam napisane że obraz odpowiedni do wieku ciąży. Więc nie będę się nakręcać.
Ja byłam na wizycie w zeszłym tygodniu w 5+1 i też nie było pęcherzyka żółtkowego. Ale lekarz nie wydawał się zaniepokojony, kazał wrócić za 2 tygodnie na kolejne USG.

reklama
No to właśnie, czyli wszystko dobrze, razem transferowałyśmy, razem panikujemy to coś czuję, że i razem będziemy na porodówce w ten sam dzień 😂
Hahaha, no ja jestem straszna panikara. Teraz widzę że mam napisane, odpowiedni obraz do HCG , a nie wieku ciąży no ale chyba na jedno wychodzi 😅
Przecież gdyby było coś niepokojącego to by mi kazała lekarka szybciej przyjść czy przyjść na kontrolę 🤔 A nic takiego nie było więc nie ma co sobie anxiety podbijać. Ja mam zamiar w przyszłym tygodniu usłyszeć bicie serduszka ✊ Mam nadzieję że obie usłyszymy ✊

Byłam dzisiaj pół dnia w ikei, zjadłam pierogi z kurkami, torcik czekoladowy, wypiłam nawet dwie kapucziny. I ani razu mnie nie zmuliło. Wróciłam do domu, chwilę posiedziałam i od tej pory mi cały czas niedobrze 🤢 wczoraj tak samo, jak byłam u lekarza i zeszło tyle czasu to był git. Wydaje mi się, że w domu za dużo myślę o jedzeniu, że zaraz pora kolacji, co zjeść, nic nie brzmi dobrze i tak rozkminiam aż mnie zemdli 🙈

Hahaha, no ja jestem straszna panikara. Teraz widzę że mam napisane, odpowiedni obraz do HCG , a nie wieku ciąży no ale chyba na jedno wychodzi 😅
Przecież gdyby było coś niepokojącego to by mi kazała lekarka szybciej przyjść czy przyjść na kontrolę 🤔 A nic takiego nie było więc nie ma co sobie anxiety podbijać. Ja mam zamiar w przyszłym tygodniu usłyszeć bicie serduszka ✊ Mam nadzieję że obie usłyszymy ✊
Jak ja miałam betę niecałe 5tys, to następnego dnia był pęcherzyk żółtkowy. Jeśli Ty miałaś niższą to pewnie faktycznie było po prostu za wcześnie :) za tydzień będzie pięknie mrugające serduszko na ekranie, zobaczysz!

Byłam dzisiaj pół dnia w ikei, zjadłam pierogi z kurkami, torcik czekoladowy, wypiłam nawet dwie kapucziny. I ani razu mnie nie zmuliło. Wróciłam do domu, chwilę posiedziałam i od tej pory mi cały czas niedobrze 🤢 wczoraj tak samo, jak byłam u lekarza i zeszło tyle czasu to był git. Wydaje mi się, że w domu za dużo myślę o jedzeniu, że zaraz pora kolacji, co zjeść, nic nie brzmi dobrze i tak rozkminiam aż mnie zemdli 🙈
Czyli musisz częściej bywać i stołować się w ikei xd

No miałam przy USG myślę koło 2000-2500 bo 2 dni później beta była 4300. 🙂
O której wizytujesz 5 grudnia? Ja mam o 11.30 doliczając że pewnie ze 3 h wczesniej muszę wyjechać to nie będzie dużo czasu na myślenie 😄 i jeśli będzie ok planuje powiedzieć lekarzowi że to ostatnia wizyta, że już chce do swojego prowadzącego. To męczące tyle dojeżdżać.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry