reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Lipcowe mamy 2026 ❤️

A czy w ogole trzeba mieć jednego lekarza prowadzącego ? W sensie czy muszę określać, który to prowadzący a który z doskoku?
Ma znaczenie to gdzie mam kartę ciąży i tam mogą mi wystawić tylko? Nie wiem czy jasno umiem sprecyzować swoje pytania 🤪
mozesz chodzic do ilu lekarzy chcesz 😂

reklama
Oj tam, wszystkiego się dowiesz na pewno 😁
To od razu napiszę, że na NFZ przysługuje położna, która nie musi być akurat z przychodni do której uczęszczacie, wybieracie sobie same, najlepiej dzwoniąc do tych z polecenia. Jak już się zapiszecie do danej położnej to przysługuje Wam od 21. tygodnia w ramach NFZ w sumie 26 wizyt (do sprawdzenia, zapytania bo już nie pamiętam) i wtedy przyjeżdża do Was i sprawdza tętno, samopoczucie itp. a niektóre prowadzą edukację porodową, także warto się rozejrzeć za taką położną 😁
Moja do mnie dzwoniła, pytała jak się czuje itd, doradzała 😉

Oj tam, wszystkiego się dowiesz na pewno 😁
To od razu napiszę, że na NFZ przysługuje położna, która nie musi być akurat z przychodni do której uczęszczacie, wybieracie sobie same, najlepiej dzwoniąc do tych z polecenia. Jak już się zapiszecie do danej położnej to przysługuje Wam od 21. tygodnia w ramach NFZ w sumie 26 wizyt (do sprawdzenia, zapytania bo już nie pamiętam) i wtedy przyjeżdża do Was i sprawdza tętno, samopoczucie itp. a niektóre prowadzą edukację porodową, także warto się rozejrzeć za taką położną 😁
no dobra, ale gdzie ja mam się dowiedzieć gdzie zadzwonić i w ogóle? 🤣

no dobra, ale gdzie ja mam się dowiedzieć gdzie zadzwonić i w ogóle? 🤣
popytaj znajomych czy maja kogos sprawdzonego, na pewno na fejsie sa jakies mamowe grupy z Twojego miasta gdzie mozesz zapytac albo poczytac juz utworzone watki :) ja mialam szkole rodzenia z polecenia w poprzedniej ciazy, zadzwonilam tam, zeby zapytac kiedy startuja z kursem i mnie zapisali, wszystko za darmo bo na nfz i pozniej stamtad polozna do mnie przychodzila, bo na tym mi zalezalo :)

popytaj znajomych czy maja kogos sprawdzonego, na pewno na fejsie sa jakies mamowe grupy z Twojego miasta gdzie mozesz zapytac albo poczytac juz utworzone watki :) ja mialam szkole rodzenia z polecenia w poprzedniej ciazy, zadzwonilam tam, zeby zapytac kiedy startuja z kursem i mnie zapisali, wszystko za darmo bo na nfz i pozniej stamtad polozna do mnie przychodzila, bo na tym mi zalezalo :)
no właśnie moja koleżanka i moja bratowa poelcały mi darmowe szkoły rodzenia, ale okazało się, że to jest tylko dla osób mieszkających/zameldowanych/rozliczających podatki w Warszawie, a ja mieszkam 50km od Warszawy. Muszę poszukać.

reklama
Wiesz że też o czymś takim myślałam 🫣🤣 żeby mieć ladne tłuściutkie 2 kreseczki na pamiątkę 🤣
z tym, że ja takich tłustych kresek to już mam... 😂
1764353174852.png

Do góry