reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Lipcowe mamy 2026 ❤️

Jestem po na USG wyglądało wszystko normalnie tj. Pęcherzyk, żółtkowy, zarodek z migającym serduszkiem. Ale lekarz powiedział, że dla niego ten zarodek jest za mały (mimo że go nawet nie zmierzył) i iść na wizytę za tydzień lub dwa zobaczyć jak się rozwija bo dla niego coś jest nie tak, przyczyny plamienia na USG nie widzi. A jak wyciągnął aparat to było widać na osłonce brązowe i bardzo mnie to wszystko martwi 😭
Najlepiej skonsultuj z innym lekarzem jeszcze, żebyś się nie musiała stresować do wizyty, może uda Ci się umówić do swojego prowadzącego na już, powiedz że taka sytuacja.

reklama
Ja już po wizycie serduszkowej. Wszystko jest tak jak być powinno. Widziałam małego robaczka z migającym serduszkiem. Przeżycie niesamowite, zrzuciłam z siebie kilka kg zmartwień.
Oby wszystko było ok 🩷
Lekarka poprosiła, abym wyluzowała bo widzi jak stres ze mnie kipi

Ja już po wizycie serduszkowej. Wszystko jest tak jak być powinno. Widziałam małego robaczka z migającym serduszkiem. Przeżycie niesamowite, zrzuciłam z siebie kilka kg zmartwień.
Oby wszystko było ok 🩷
Gratulacje 😍 Dzis zdecydowanie musisz zrobić coś miłego i dobrego dla siebie. 😊

W ogóle pierwsze wymioty w tej ciąży zaliczone.😅 I to słuchajcie na moje nieszczęście, praktycznie pod kliniką, gdzie się umawiałam na prenatalne. 😂😂😂 Na szczęście nie bezpośrednio przed.

Oby wszystko było ok 🩷
Gratulacje ♥️ja w środę jadę też na tą wizytę,liczę że będzie wszystko dobrze.

Jestem po na USG wyglądało wszystko normalnie tj. Pęcherzyk, żółtkowy, zarodek z migającym serduszkiem. Ale lekarz powiedział, że dla niego ten zarodek jest za mały (mimo że go nawet nie zmierzył) i iść na wizytę za tydzień lub dwa zobaczyć jak się rozwija bo dla niego coś jest nie tak, przyczyny plamienia na USG nie widzi. A jak wyciągnął aparat to było widać na osłonce brązowe i bardzo mnie to wszystko martwi 😭
Oh jaki niefortunny zbieg sytuacji i czasu 😔 ale staraj się nie denerwować na zapas, żeby nie szkodzić maleństwu, bo może tak naprawdę wszystko finalnie będzie w porządku 🌼 dziwny ten lekarz jak nie zmierzył maluszka
Hej, potwierdzam z tymi prenatalnymi. Ja dziś pojechałam się umówić (Narazie to co na NFZ czyli USG i PAPPA) i też musiałam kilka miejsc przejść, żeby się udało.

Jakby co ja prenatalne też 30.12, tak więc jak takie info będzie też notowane na pierwszej stronie, to zgłaszam 😊

Tak nawiasem w niektórych miejscach terminy mają dopiero na koniec stycznia - luty. Chyba trzeba wróżyć z fusów odpowiednio wcześnie czy będzie się w ciąży. 😂😂😂 Może warto już zaraz do przedszkola zapisywać? 😂
I na lokal na komunię 🤣🤣

Ściskam i mam nadzieję że wszystko będzie w porządku 😉. Ja też poszłam na wizytę z nadzieją że zobaczę serduszko a tu mi lekarz powiedział że z usg ciaza dużo młodsza 🫣
Oby wszystko było ok 🩷
Super, gratulacje ♥️
W ogóle pierwsze wymioty w tej ciąży zaliczone.😅 I to słuchajcie na moje nieszczęście, praktycznie pod kliniką, gdzie się umawiałam na prenatalne. 😂😂😂 Na szczęście nie bezpośrednio przed.
😂 Zdarza się i tak :)
Ja pamiętam jak byłam w ciąży z córką i prowadziłam syna do szkoły, było mi tak niedobrze że wymiotowałam po rowach jak menel 🫣😁

Dzięki dziewczyny za pocieszenie. Odwołaliśmy wyjazd, dziewczyny same zdecydowały jak byłam u lekarza. A to miał być wyjazd na moją 30 także super zgranie w czasie..
prowadzący kazał mi przyjechać we wtorek i dużo leżeć. To będzie tydzień od pierwszej wizyty także będzie widać czy zarodek się powiększył. Mogłam nie patrzeć na ten papier rano. Piję właśnie 3 melisę

Dzięki dziewczyny za pocieszenie. Odwołaliśmy wyjazd, dziewczyny same zdecydowały jak byłam u lekarza. A to miał być wyjazd na moją 30 także super zgranie w czasie..
prowadzący kazał mi przyjechać we wtorek i dużo leżeć. To będzie tydzień od pierwszej wizyty także będzie widać czy zarodek się powiększył. Mogłam nie patrzeć na ten papier rano. Piję właśnie 3 melisę
Ale może lepiej że wydarzyło się to dziś niz miałoby jutro, bo gdybyś była już na wyjeździe to bardziej byś się stresowała. Do wtorku na szczęście nie dużo czasu, a teraz spróbuj się nie stresować 🍀

reklama
Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze. Żeby dzidziuś był zdrowy i ładnie się rozwijał. Może po prostu miałaś dłuższy cykl? Albo ginekolog tak o sobie powiedział nie mając z tyłu głowy dobrze przeliczonego wieku ciąży? Pisałaś chyba, że nawet nie zrobił pomiarów... (Swoją drogą niezły gość, mógł choć pomierzyć zamiast wyciągać wnioski od razu ot tak). Postaraj się mieć dużo nadziei i wiary w swojego maluszka.

Do góry