Najlepiej skonsultuj z innym lekarzem jeszcze, żebyś się nie musiała stresować do wizyty, może uda Ci się umówić do swojego prowadzącego na już, powiedz że taka sytuacja.Jestem po na USG wyglądało wszystko normalnie tj. Pęcherzyk, żółtkowy, zarodek z migającym serduszkiem. Ale lekarz powiedział, że dla niego ten zarodek jest za mały (mimo że go nawet nie zmierzył) i iść na wizytę za tydzień lub dwa zobaczyć jak się rozwija bo dla niego coś jest nie tak, przyczyny plamienia na USG nie widzi. A jak wyciągnął aparat to było widać na osłonce brązowe i bardzo mnie to wszystko martwi![]()
reklama
sarah98765
Zaciekawiona BB
Ja już po wizycie serduszkowej. Wszystko jest tak jak być powinno. Widziałam małego robaczka z migającym serduszkiem. Przeżycie niesamowite, zrzuciłam z siebie kilka kg zmartwień.
Oby wszystko było ok
Lekarka poprosiła, abym wyluzowała bo widzi jak stres ze mnie kipi
Oby wszystko było ok
NowyStart
Zaangażowana w BB
GratulacjeJa już po wizycie serduszkowej. Wszystko jest tak jak być powinno. Widziałam małego robaczka z migającym serduszkiem. Przeżycie niesamowite, zrzuciłam z siebie kilka kg zmartwień.
Oby wszystko było ok
GratulacjeJa już po wizycie serduszkowej. Wszystko jest tak jak być powinno. Widziałam małego robaczka z migającym serduszkiem. Przeżycie niesamowite, zrzuciłam z siebie kilka kg zmartwień.
Oby wszystko było ok
Inek97
Zaciekawiona BB
Oh jaki niefortunny zbieg sytuacji i czasuJestem po na USG wyglądało wszystko normalnie tj. Pęcherzyk, żółtkowy, zarodek z migającym serduszkiem. Ale lekarz powiedział, że dla niego ten zarodek jest za mały (mimo że go nawet nie zmierzył) i iść na wizytę za tydzień lub dwa zobaczyć jak się rozwija bo dla niego coś jest nie tak, przyczyny plamienia na USG nie widzi. A jak wyciągnął aparat to było widać na osłonce brązowe i bardzo mnie to wszystko martwi![]()
I na lokal na komunięHej, potwierdzam z tymi prenatalnymi. Ja dziś pojechałam się umówić (Narazie to co na NFZ czyli USG i PAPPA) i też musiałam kilka miejsc przejść, żeby się udało.
Jakby co ja prenatalne też 30.12, tak więc jak takie info będzie też notowane na pierwszej stronie, to zgłaszam
Tak nawiasem w niektórych miejscach terminy mają dopiero na koniec stycznia - luty. Chyba trzeba wróżyć z fusów odpowiednio wcześnie czy będzie się w ciąży.Może warto już zaraz do przedszkola zapisywać?
![]()
Ściskam i mam nadzieję że wszystko będzie w porządkuJestem po na USG wyglądało wszystko normalnie tj. Pęcherzyk, żółtkowy, zarodek z migającym serduszkiem. Ale lekarz powiedział, że dla niego ten zarodek jest za mały (mimo że go nawet nie zmierzył) i iść na wizytę za tydzień lub dwa zobaczyć jak się rozwija bo dla niego coś jest nie tak, przyczyny plamienia na USG nie widzi. A jak wyciągnął aparat to było widać na osłonce brązowe i bardzo mnie to wszystko martwi![]()
Super, gratulacjeJa już po wizycie serduszkowej. Wszystko jest tak jak być powinno. Widziałam małego robaczka z migającym serduszkiem. Przeżycie niesamowite, zrzuciłam z siebie kilka kg zmartwień.
Oby wszystko było ok
W ogóle pierwsze wymioty w tej ciąży zaliczone.I to słuchajcie na moje nieszczęście, praktycznie pod kliniką, gdzie się umawiałam na prenatalne.
Na szczęście nie bezpośrednio przed.
Ja pamiętam jak byłam w ciąży z córką i prowadziłam syna do szkoły, było mi tak niedobrze że wymiotowałam po rowach jak menel
daariaa9
Fanka BB :)
Dzięki dziewczyny za pocieszenie. Odwołaliśmy wyjazd, dziewczyny same zdecydowały jak byłam u lekarza. A to miał być wyjazd na moją 30 także super zgranie w czasie..
prowadzący kazał mi przyjechać we wtorek i dużo leżeć. To będzie tydzień od pierwszej wizyty także będzie widać czy zarodek się powiększył. Mogłam nie patrzeć na ten papier rano. Piję właśnie 3 melisę
prowadzący kazał mi przyjechać we wtorek i dużo leżeć. To będzie tydzień od pierwszej wizyty także będzie widać czy zarodek się powiększył. Mogłam nie patrzeć na ten papier rano. Piję właśnie 3 melisę
Kwietniowa2026
Zaciekawiona BB
Ale może lepiej że wydarzyło się to dziś niz miałoby jutro, bo gdybyś była już na wyjeździe to bardziej byś się stresowała. Do wtorku na szczęście nie dużo czasu, a teraz spróbuj się nie stresowaćDzięki dziewczyny za pocieszenie. Odwołaliśmy wyjazd, dziewczyny same zdecydowały jak byłam u lekarza. A to miał być wyjazd na moją 30 także super zgranie w czasie..
reklama
NowyStart
Zaangażowana w BB
Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze. Żeby dzidziuś był zdrowy i ładnie się rozwijał. Może po prostu miałaś dłuższy cykl? Albo ginekolog tak o sobie powiedział nie mając z tyłu głowy dobrze przeliczonego wieku ciąży? Pisałaś chyba, że nawet nie zrobił pomiarów... (Swoją drogą niezły gość, mógł choć pomierzyć zamiast wyciągać wnioski od razu ot tak). Postaraj się mieć dużo nadziei i wiary w swojego maluszka.Dzięki dziewczyny za pocieszenie. Odwołaliśmy wyjazd, dziewczyny same zdecydowały jak byłam u lekarza. A to miał być wyjazd na moją 30 także super zgranie w czasie..