reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2008

My też mamy nosidełko turystyczne ze stelażem, ale ono wygląda trochę jak krzesełko. Małej chyba wygodnie, choć trochę w nim lata, bo spore jest. Dla mnie też wygodne, jedyne co mi przeszkadza, to to, ze mała łapie za włosy:baffled: I ciągnie. Ogólnie, przytrzymyje się głowy i wlosów:-D
A ja mam doła cos dzisiaj:no: I mam trochę roboty na jutro, a dopiero usiadłam, bo się zaczytałam:wściekła/y:
Miłego poniedziałku! Ja mam jeszcze dwa tygodnie pracy i 2 wolne miechy:-D:-D:-D Teoretycznie, bo w związku z przeprowadzką kupę roboty nas czeka!

reklama
Witam !
Beea gratuluję pracy!

Surv Florka świetnie sobie radzi,w takim tempie tylko patrzeć jak zacznie chodzić.

Tosika powodzenia,są kciuki.

Madziu wszystkiego naj,naj......!!!!

Andula z wózkkiem rozważ, moja Sylwia jak poszła na nogi na wózek totalnie się wypięła,

Pabla u mnie też od kilku dni to samo,jakby ktoś mi dziecko podmienił,mam nadzieję,że to faktycznie zęby.Jak film?jestem świeżo po książce i zaje.....cie mnie się podobała

My wczoraj na komunii i było nieźle wygadałam się z rodzinką,której nie widziałam kupę czasu,dzieciaki brykały,a jedzonko naprawdę super,tylko pogoda do bani bo do południa lało, potem zimnica.
Miłego dnia!

Ostatnia edycja:
Witamy:-)
oho czyżby surv z Florcią spała?:szok:;-):-D
My od 6.10 na nogach zaraz się pewnie drzemniemy a popołudniu idziemy na kontrolne USG bioderek:tak:no i może pediatrę też odwiedzimy:baffled:jeszcze musze zdjęcia do dyplomu zrobić ale to już M musi z małym zostać:tak:u nas jak narazie pogoda super zobaczymy jak potem bedzie:happy:
Kaja jak możesz wklej linka do tego waszego nosidła (własnie chodzi mi o takie krzesełko do noszenia)
Fredka super że imprezka komunijna się udała:tak:
Miłego i ciepłego dnia!

Witamy się jak zwykle w przelocie:tak: Zaraz biegniemy na masaż, potem po paszport i zakupy, do domu zrzucić ładunek i z powrotem w trasę do mamy, a pogoda jak zwykle nie teges:baffled:
Mała popyla po domu w tempie, które przestaje mnei już zachwycać, bo przestaję nadążać:-p No i brudna jest niemiłosiernie...co Wy robicie, że raczkujące dzieci nie wyglądają Wam jak kocmołuchy? Zamiatam 3 razy dziennie, codziennie myję podłogi, a Młoda i tak umorusana nieziemsko:baffled:

Kicrym, to nosidełko to musisz chyba rzeczywiście sama przymierzyć w sklepie, bo nie wiadomo czy Ci podpasuje. Moi znajomi sobie chwalą, byli z małym w nim kilka razy w górach, nawet jakieś spore szczyty zdobyli, a oni też są fanami wszelkiego rodzaju chust, MT etc. więc skoro i to im podpasowało, to chyba nie jest takie złe.

Kaja, ale Ci super z wakacjami:-) Nawet z przeprowadzką, bo o ileż wygodniej robić to, gdy się ma wolne niż w biegu, między pracą a dzieckiem, nie? A kiedy zmieniacie lokal?:tak:

Tosika, powodzenia w pomyślnym dopinaniu biznesów!:tak:

A wszystkim miłego dnia i choć trochę słońca! Coś to lato przereklamowane wyraźnie...miał być upał, a tylko ciągle pada i pada:-p

I ja się witam, ale zaraz zmykam do pracy, bo czas mnie goni.
Weekend udany, chociaż wczoraj na komuni troszkę z winkiem przesadziłam, no ale sama byłam, D się zajmował małym to miałam luz.
Dziś tylko troszkę głowa boli.
Miłego dnia wszystkim życzę u nas wreszcie ładna pogoda, więc może na działeczkę popołudniu się wybierzemy.

Kicrym - dobrze że już koniec szkoły, jeszcze obrona i masz wakacje!
zdrówka dla Kubusia!!
Surv - w prognozie mówili że u Ciebie najładniejsza pogoda, bez deszczu i burz.... ja myję podłogę co 3-4 dni:zawstydzona/y::sorry: młoda też się brudzi, ale z reguły zakładam jej ciemniejsze ciuszki:-)
Fredka - film ok, żadna rewelacja jak dla mnie, ale oglądało się dobrze, szybkie tempo, 2 godz minęły mi jak 5 minut....
U nas pobudka przed 08:00, nocka lepsza, mała jak zwykle się kręciła ale obudziła się dopiero przed 05:00, zjadła i poszła spać dalej. Zastanawiam się czy się nie kręci bo ją coś swędzi, bo dzis wypatrzyłam wysypkę:sorry::baffled: właściwie tylko na linii pieluszki i na rękach....i nie wiem skąd....czy to może mleko, ale pijemy już z 2 tyg, a od tyg 4 miarki bebilonu i 2 miarki pepti....może truskawki, ale nie jadła już z 4 dni, albo pomidory bo leczo nasze jadła z 2 dni temu. No nic, odstawiam ją od naszego stołu i zobaczymy...a wiecie może czym to posmarować żeby małą nie swędziało??? w dzień nie widzę żeby jej dokuczało, tym bardziej że dopiero dziś zobaczyłam tą wysypkę, a w nocy może się kręci bo ją swędzi??? i jak zwykle mam zagwostkę:nerd:

Fredka super ze komunia sie udala:tak:
Kicrym zdrowka dla Kubulka:tak:

U na noc ok Maly przbudzil sie nocy ale szybko zanal wstal o 7:tak:Moja siostra w szpitalu:-:)-( znowu ja strasznie wysypalo i juz boja sie wypuscic:no:Masakra dobrze ze jest M bo musimy zajmowac sie moja siostzrenica gdyz siostry chlopak caly dzien pracuje.Anulka ma dwa latka i czasami z dwojka ciezko dac rade:tak:Najwazniejsze aby u siostry szybko przyczyne znalezli..oj ciagle jakies nerwy..
Moja kuzynka ma wyniki malutkiego tzn jest lepiej ale jeszcze beda robic badania genetyczne choc pediatra powiedziala ze 90% maly zdrowy.Bardzo sie ciesze:tak:

Witany się i my:-):-):-) po wojażach..
Młoda super się zachowywała.. coprawda przytruła się czymś i zrobiła małe heftanko w gościach...no albo za bardzo wyskakana była...
W szoku byliśmy bo po położeniu spać wierciła się i jak my poszliśmy koło 2-giej to ona nadal nie mogła zasnąć ale nie płakała ani nie marudziła tylko zasypiała na chwilę i stękała i machała rączkami..Stwierdziliśmy że może niewygodnie jej w turyastycznym łóżeczku i wzięliśmy do łóżka..pół godziny leżała i patrzyła na mnie a potem sprzedała nam to i owo:-D:-D:-D:-D a tak się potem ucieszyła bo jej ulżyło że zasnęła zanim zdążyliśmy o tym pomyśleć:-D także pierwszy raz spaliśmy z nią razem:szok::szok::szok: nieźle co??? generalnie luz tylko nad ranem trochę Łucka skopała:-D
Dzisiaj testuje bo spodobało sie że cały weekend ktoś ją nosił i zabawiał:-):-) i chyba chciałaby to wprowadzić jako regułę w naszym domku:-D:-D:-D
Niech testuje, jej prawo zwłaszcza że ma taryfę ulgową ze względu na tenbrzuszek:tak::tak:
No i dzisiaj tradycyjnie zapodajemy dzień lenia:tak::tak::tak::tak::tak: a co:-)

pabla.. i jak tam Lenka??? lepiej?
Andula..mam nadzieję że z siostrą się szybko wyjaśni:tak: a ty zdjęcie w wyprostowanych koniecznie zrób bo też ciekawa jestem:tak:
surv...nieźle Was nosi:-D:tak::tak::tak:...widać po kim Florka ma naturę wędrowną:-);-);-);-);-)
Mamabatrkainatalki....kurcacek nasz bidny też się wychorował:baffled::baffled: zdrówka życzę i daj znać po tej konsultacji... mój małż to się codziennie pyta jak tam kurcacek

reklama
No to prognoza nei kłamie...jest u nas słoneczko...i jakieś 99% wilgotności:baffled: A my głupie w ciepłych kurtkach pognałyśmy na masaż, bo rano 10 stopni było no to i wróciłyśmy wściekle spocone:-p Mała odsypia stresik, choć dziś łaskawie pozwoliła sobie nawet masaż plecków zrobić...nie wie, dziecko, co dobre, ja bym natychmiast się z nią zamieniła i dała sobie taki fajny masaż zrobić:-)\

Post, no widzę, że nawet niebiańsko grzeczna Ika ma potencjał do rozpuszczenia:-) A mysmy wczoraj przez Oławę przejeżdżali i nawet rozglądałam się, czy tam gdzieś księżyca w pełni w różowym kapelutku nie zobaczę:-D:-D

Pabla, no to wygląda, że Lenka od tej wysypki taka nieznośna była...na swędzenie, to nie wiem, czy Fenistil można albo coś podobnego - może spytaj w aptece? A przy okazji, nei wiecie, co takim maluchom skutecznego przeciwkomarowego można? Na weekend jedziemy znowu w rodzinne strony M, a tam komary jak Zeppeliny:baffled: Nie po to na wieś jedziemy, żeby w domu siedzieć, więc muszę jakąś skuteczną barierę antykomarową zastosować...

Kamu, dobrego masz meża, co się dzieckiem zajmie, żeby żona mogła się winkiem zabalsamować:-):-)

Dobra, przygotuję sobie robotę na wieczór i wypełzamy z powrotem na te tropiki:baffled:

Do góry