reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2008

Dorka teraz jak jestem na L4 to chodzę sama, bo mam czas iść praktycznie codziennie do pobliskiego warzywniaka czy na osiedlowe targowisko, więc kupuję na bieżąco i nie są to ciężkie rzeczy. Takie zakupy jak woda min. czy mleko to wiadomo że autem, ale coś na obiad czy do chleba to sama idę:tak:
KATE to się Antek już wprawił w bajkach, Kuba w sumie nie ogląda dużo, zazwyczaj tylko wieczorem. W dzień nie włączam w ogóle i jakoś młodemu nie przyjdzie na myśl żeby się awanturować. Zawsze czymś się bawi, albo klocki, albo puzzle, pisaki, autka itd :)
Widzę że do Was doszła nasza wczorajsza pogoda,także wiem co czujecie:cool2:u nas dziś o dziwo w miarę ok, jest chłodno ale przynajmniej nie pada. Spacerek zaliczony, obiad zrobiłam, mały spi, wiec luzik :)

reklama
Kic zaraz obczaję który to rocznik z ciekawości,chociaz te ramy się chyba wcale między rocznikami nie różnią,a tylko kolory.Ale za tą cenę to w sumie mi wsio ryba.śmiałam sie dzisiaj ,ze to nasz 3 wózek i na każdym dobry interes zrobiliśmy,może ja sie minęłam z powołaniem :-D Chociaż w sumie tobie nigdy nie dorównam ;-) który to wasz wózek już będzie???
Aaaa Buzza i tak nie sprzedam:-p,bo mi sie bardziej podoba.Speedi będzie na zimę,bo napweno lepiej będzie się jeździło niż buzzem,a na wiosnę można będzie buzza uruchomić,tzn wtedy kiedy ja będe jeździła,bo K jest tylko w Speedim zakochany :-) A z lekkich wózków to mamy m&p pipi i mi to wystarczy.
Survivor no to ogromne brawa dla Flo!!!!!
Post,ze ci dzieci na rolkach pomykaja pomału to jestem w szoku:szok: Mój jest trochę boidupka,więc raczej by nie chciał,ale może spróbujemy w biedronie przymierzyć o ile będą.
Kate mój też taki telemaniak,ale minimini wałkuje:-pKurde,nawet przy jedzeniu:wściekła/y:ale z jedzeniem robi postępy,bo dzisiaj sam zjadł śniadanie:szok: no niby w przedszkolu je sam,ale w domu to ciężko:sorry2:i przede wszystkim dłuuuugo,a dzisiaj mnie zaskoczył bo nie dość,ze wszystko zjadł to jeszcze w miare szybko ;-)

I nie mam pomysłu na prezent urodzinowy,tzn te ktore mam to już powiedziałam rodzinie i znajomym,zeby nie kupowali dodatkowych dupereli,a sama nie wiem co kupić.w sumie z kasą znów w tym m-cu będzie ciężko,bo na wakacje jedziemy to trza trzymać,a tu ubezp.i przegląd w aucie sie kończy,szafę trza dokończyć,wózek sie trafił ;-) i takie tam.
Idę przytrzymać K (bez domysłów) ;-) - kosze na buty do szafy montuje,młody śpi to jeszcze chwilę mamy,bo z jego "pomocą" nie da rady niz zrobić.

a my po seansiku
Tymi ledwo co wysiedział bo to jak dla niego za długo, ale moje obawy, że wyjdziemy z pierwszym dźwiękiem na szczęście się rozmyły:-)
nastepny wypadzik do kina na kubusia puchatka :tak:;-)
Kate grunt, że pomoc przy sprzątaniu masz;-) ja nawet w snach takiej pomocy sobie nie wyobrażam:confused:
Madzia trzymaj trzymaj K póki młode śpi:-D
Kic a u nas jakoś ładnie słonko świeci i jest cieplutko a raptem 15km od siebie pewnie jesteśmy

idę robić obiadek
chłopy śpią - wiadomo obowiązki przejmuje mama robot:eek:

ale u nas pogoda wstrętna...leje od rana, a przed chwilą jakby grzmieć zaczęło...:szok:
Spać się chce, tym bardziej, że noc do bani, bo najpierw po przespaniu połowy dnia Flo buszowała do 12, po czym o 4 wstała, bo ją znowu krew z nosa obudziła:baffled: Teraz pojechali do dziadostwa, a ja zamiast zlegnąć pod kocykiem z książką muszę się zmotywować do pracy:-p

Co do prezentu dla Flo to mam już dawno wymyślony, ale najwyższa pora kupić, bo nie dojdzie na czas...do tego ta impreza jednak ma być w przyszły weekend, bo się plany pozmieniały, a ja ani planu urodzinowego nei mam, ani zielonego pojęcia gdzie gości pomieścić...bym najchętniej tylko rodziców chrzestnych zaprosiła, ale reszta się poobraża, a Flo ma znowu alergię na inne dzieci, więc będzie masakra, jak się u nas w mieszkaniu kilka zbierze...nie wiem, chyba bedziemy wszyscy chorzy za tydzień na bardzo zakaźną chorobę:-p:-p

Kate, ja to bym nawet teściową do domu wpuściła, gdyby obiecała, że posprząta:-D

Renia, no to super, że wypad do kina udany! My też się wybieramy, ale nie mam pojęcia kiedy przy tak napiętym grafiku:-p

nic, zmykam po kawę i do roboty:baffled:

witam:)
I u nas wstrętna pogoda:wściekła/y:leje od rana, a ja już dostaję z małym szału, kurcze nie wyobrażam sobie jak tak będzie z 2 dzieci:-(M pojechał rano do pracy, a my znowu sami. Kuba przez pogodę mega marudny, o wszystko się denerwuje, a to że pisak się nie chce zamknąć, a to że piżamę trzeba ściągnąć, mam dość, a dopiero po 9:baffled:jeszcze bym musiała ogarnąć z grubsza bo przyjadą dziś z firmy dociepleniowej podpisać umowę, ach najchętniej bym pojechała na porodówkę:-p
Surv ja tam bym się nie przejmowała, zaprosiłabym tych co Flo odpowiadają, w końcu to jej święto:happy:napisz jaki prezent wymyśliłaś, bo ja nadal nie wiem co by tu kupić:dry:
Renia fajnie że kino zaakceptowane, my się też wybieramy ale sama z małym nie pójdę a M non stop w pracy:-(
Madzia bo w speedim raczej nic nie ulepszali tylko tapicerkę zmieniali, w sensie kolor:-p:tak:dla mnie największa wadą jest krótkie oparcie ustawione jakby w pozycji półleżącej, regulacja oparcia na pasek, mała buda,ale za 250zł to bym kupiła:-p
a nasz wózek dla Kuby będzie 10:) dla Oliwki mamy na razie jeden, gdyby nie ten cholerny remont to bym już miała bboo cameleona w domu:-p:-)a tak cóż, trzeba oszczędzać:dry:no i co do buzz'a to design ma boski ale mi się bardziej podobają te nowsze modele z piankowym siedziskiem, ale ma dużo wad jak dla mnie :p

Miłego dnia!

witam
u nas też wstrętnie
pada, zimno i nie mam pomysłu na dziś:baffled:
dzięki tej pogodzie Tymi rozniesie dom, a przy okazji ja nerwowo nie wytrzymam

Kic ja też nie mam pomysłu na prezent:crazy:
zdałam sobie sprawę, że dziecko ma już wszystkiego pełno bo podstawowy bład rodziców to kupowanie bez okazji co tylko oczy widza:baffled:

oki idę na kawkę
miłego dzionka

Ja kupuję Flo duży zestaw duplo tych podstawowych, bo ona się nimi bardzo fajnei bawi, a ma tylko taki z 20-ma klockami. Nie bedę kupować jakiegoś wypasionego tematycznego, bo nie lubię gotowców zabawkowych, a przy podstawowym ma szansę sama wymyślać różne konstrukcje....no może duplowego Kubusia i Tygryska używanego dokupię, ja w końcu uda mi się na aukcji ustrzelić, bo od pół roku mnie przebijają w licytacjach o 49 groszy;P

Ja się nie wylamię-u nas też leje:baffled: nawet K giełdomaniak odpuścił sobie po przejściu się z rana po bułki:-D

Kicrym obczaiłam i w takim układzie mamy rocznik 2007 kolor oceanic reflection;-)Co do wad to jak dla prowadzącej ta buda jest właśnie za wielka:sorry2: ,brak możlwości jazdy face to face i ta regulacja na pasek do bani rzeczywiście,ale oparcie normalnie w pozycji siedzącej można ustawić:tak:
Buzza mamy 2008 i on ma dwa siedziska w tym to mniejsze piankowe,ale jak go kupiliśmy to praktycznie odrazu to większe założyłam,bo i tak jest malutkie,bynajmniej w porównaniu do Speedi:sorry2:Tylko znów to sie przekłada na wygodę dziecka,zwłaszcza większego i dodatkowo siedzisko kubełkowe,które nam generalnie nie przeszkadzało,ale pewnie wygodniej by było w większym speedziaku:sorry2:
K dzisiaj przeglądał jakąs gazetę reklamowa i były x-landery,więc stwierdził,że moze tego Speedi jednak sprzedamy i kupimy xa:-p,a mnie znów w x-landerach ta rączka się nie podoba:-p,no i bez przesady,ja i tak wróce do buzza;-)
Survivor my też za tydzień robimy urodziny,ale ja się nie będę bawić w imprezy domowe,jutro zaklepie termin w sali zabaw,zwłaszcza że na jakimś fastdealu jest promocja i za przyjęcie na 10 dzieci+ rodzice płaci się 60 zł.Tzn w cenie tylko sala zabaw i malowanie buziek,ale za dwie godziny zabawy i brak burdelu w chacie to się opłaca,bynajmniej wszystkie znane dzieci przyjdą,bo w domu to bym zaprosiła tylko babcie.Torta zaniosę,a jakieś przekąski i kawę dla rodziców się kupi na miejscu i z grzywki będzie:-p

Idę zaraz małego kłaść i jakiś obiad zrobić,a później rundka po babciach:sorry2:

Renia to widzę że mamy coś wspólnego:baffled:ja też kupuję wszystko co uważam że jest małemu potrzebne lub co mu się podoba:zawstydzona/y:tak było z biegaczem na którego ja się bardziej napaliłam niż Kuba:-pteraz stoi bo Kuba woli rower z pedałami, a też miałam wymówkę że będzie prezentem urodzinowym:dry:
Surv my mamy ten duży zestaw, Kuba już lekko znudzony ale jak z nim przysiąde do tych klocków to mnie zaskakuje pomysłami:tak:teraz służą jako "wkład" do koparki:-p
Madzia ale XA też nie ma face to face :) a rączka że łamana a nie teleskopowa? bo inną opcją się nie różni :p wg mnie dla XA plus za większy kosz na zakupy, większą budę w sensie głębszą, wkładkę spłycającą w spacerówce,a speedi znowu prowadzi się odrobinę lepiej :) wiesz nt każdego wózka można polemizować, każdy ma + i - :) ja już w moim nowiutkim XQ znajduję minusy, najchętniej bym go sprzedała i kupiła bboo :-p:-p:-p

Myślałam nad stoliczkiem z Ikeii i krzesełkiem ale młody i tak woli rysować i bawić się u nas w pokoju, no i teraz jak będzie drugie dziecko to pewnie będziemy się starać żeby Kuba nie wchodził do swojego pokoju bo noworodek tam będzie spał:baffled:tak to jest jak się ma małe mieszkanie:crazy:chyba stanie na piance moon dough i tyle:dry:

Mnie już roznosi a Kubę dopiero. Mam ochotę go ubrać i wyjść na ten deszcz bo już mam dosyć, najgorsze że cały czas leje i to mocno, więc jak wyjdziemy to po kilki minutach będziemy cali mokrzy:wściekła/y:dobrze że mama przyjdzie to może trochę odżyję:-p

Ostatnia edycja:
reklama
Hej Hej
Nie będę oryginalna jak napiszę że u nas TEŻ leje:-), niech sobie pada a co
my dzisiaj musieliśmy coprawda autko odpalić no ale kiedyś padać musi.
Jeśli chodzi o prezenty to my mamy , rowerek czeka cierpliwie na strychu, myślę że radość będzie wielka, bo taki kolorowy i z frędzelkami
w sumie spoko bo wiecie co??
Cinek nauczył się pedałować:szok: i śmiga aż miło, także będzie pomykać na mniejszym:tak:
Co do prezentów i klocków to ja chcę im kupić kiedyś te klocki, miałam je w rękach i można fajne rzeczy zbudować, nawet są wersje takie mega duże że można domek zbudować (widziałam takie na allegro przed świętami) pewnie właśnie na święta zakupię coś takiego dla nich:-)

MarioInex - Producent. Klocki dla dzieci - zabawki do przedszkoli

POLSKIE KLOCKI PRZESTRZENNE WAFLE 48 ELEMENTÓW (1679943088) - Aukcje internetowe Allegro
KLOCKI WAFLE GOSPODARSTWO DOMOWE 120 DZIEŃ DZIECKA (1679943830) - Aukcje internetowe Allegro

dzisiaj czekamy na gości, torcik na prędce zrobiony, coprawda biszkobty wypłynęły na śmietanę no ale cóź, za wcześnie wlałam śmietanę:baffled:, ale położyłam plasterki bananów i polałam galaretką także nie widać:-D:-D:-D
chłopaki śpią
Ika układa puzzle, zamówiłam jej takie ze zdejęcia z naszego spotkania z Pablą:-) i układa z radością, także jak Wasze dzieciaki lubią układać puzzle to może być fajny dodatek do prezentu.

no nic, to idę się ciut polenić w takim razie

ps.
Renia....no no no pomykasz nieźle
do jutra...kurcze znowu poniedziałek ech

Do góry