• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Lipiec 2008

Dorka teraz jak jestem na L4 to chodzę sama, bo mam czas iść praktycznie codziennie do pobliskiego warzywniaka czy na osiedlowe targowisko, więc kupuję na bieżąco i nie są to ciężkie rzeczy. Takie zakupy jak woda min. czy mleko to wiadomo że autem, ale coś na obiad czy do chleba to sama idę:tak:
KATE to się Antek już wprawił w bajkach, Kuba w sumie nie ogląda dużo, zazwyczaj tylko wieczorem. W dzień nie włączam w ogóle i jakoś młodemu nie przyjdzie na myśl żeby się awanturować. Zawsze czymś się bawi, albo klocki, albo puzzle, pisaki, autka itd :)
Widzę że do Was doszła nasza wczorajsza pogoda,także wiem co czujecie:cool2:u nas dziś o dziwo w miarę ok, jest chłodno ale przynajmniej nie pada. Spacerek zaliczony, obiad zrobiłam, mały spi, wiec luzik :)

reklama
Kic zaraz obczaję który to rocznik z ciekawości,chociaz te ramy się chyba wcale między rocznikami nie różnią,a tylko kolory.Ale za tą cenę to w sumie mi wsio ryba.śmiałam sie dzisiaj ,ze to nasz 3 wózek i na każdym dobry interes zrobiliśmy,może ja sie minęłam z powołaniem :-D Chociaż w sumie tobie nigdy nie dorównam ;-) który to wasz wózek już będzie???
Aaaa Buzza i tak nie sprzedam:-p,bo mi sie bardziej podoba.Speedi będzie na zimę,bo napweno lepiej będzie się jeździło niż buzzem,a na wiosnę można będzie buzza uruchomić,tzn wtedy kiedy ja będe jeździła,bo K jest tylko w Speedim zakochany :-) A z lekkich wózków to mamy m&p pipi i mi to wystarczy.
Survivor no to ogromne brawa dla Flo!!!!!
Post,ze ci dzieci na rolkach pomykaja pomału to jestem w szoku:szok: Mój jest trochę boidupka,więc raczej by nie chciał,ale może spróbujemy w biedronie przymierzyć o ile będą.
Kate mój też taki telemaniak,ale minimini wałkuje:-pKurde,nawet przy jedzeniu:wściekła/y:ale z jedzeniem robi postępy,bo dzisiaj sam zjadł śniadanie:szok: no niby w przedszkolu je sam,ale w domu to ciężko:sorry2:i przede wszystkim dłuuuugo,a dzisiaj mnie zaskoczył bo nie dość,ze wszystko zjadł to jeszcze w miare szybko ;-)

I nie mam pomysłu na prezent urodzinowy,tzn te ktore mam to już powiedziałam rodzinie i znajomym,zeby nie kupowali dodatkowych dupereli,a sama nie wiem co kupić.w sumie z kasą znów w tym m-cu będzie ciężko,bo na wakacje jedziemy to trza trzymać,a tu ubezp.i przegląd w aucie sie kończy,szafę trza dokończyć,wózek sie trafił ;-) i takie tam.
Idę przytrzymać K (bez domysłów) ;-) - kosze na buty do szafy montuje,młody śpi to jeszcze chwilę mamy,bo z jego "pomocą" nie da rady niz zrobić.

a my po seansiku
Tymi ledwo co wysiedział bo to jak dla niego za długo, ale moje obawy, że wyjdziemy z pierwszym dźwiękiem na szczęście się rozmyły:-)
nastepny wypadzik do kina na kubusia puchatka :tak:;-)
Kate grunt, że pomoc przy sprzątaniu masz;-) ja nawet w snach takiej pomocy sobie nie wyobrażam:confused:
Madzia trzymaj trzymaj K póki młode śpi:-D
Kic a u nas jakoś ładnie słonko świeci i jest cieplutko a raptem 15km od siebie pewnie jesteśmy

idę robić obiadek
chłopy śpią - wiadomo obowiązki przejmuje mama robot:eek:

ale u nas pogoda wstrętna...leje od rana, a przed chwilą jakby grzmieć zaczęło...:szok:
Spać się chce, tym bardziej, że noc do bani, bo najpierw po przespaniu połowy dnia Flo buszowała do 12, po czym o 4 wstała, bo ją znowu krew z nosa obudziła:baffled: Teraz pojechali do dziadostwa, a ja zamiast zlegnąć pod kocykiem z książką muszę się zmotywować do pracy:-p

Co do prezentu dla Flo to mam już dawno wymyślony, ale najwyższa pora kupić, bo nie dojdzie na czas...do tego ta impreza jednak ma być w przyszły weekend, bo się plany pozmieniały, a ja ani planu urodzinowego nei mam, ani zielonego pojęcia gdzie gości pomieścić...bym najchętniej tylko rodziców chrzestnych zaprosiła, ale reszta się poobraża, a Flo ma znowu alergię na inne dzieci, więc będzie masakra, jak się u nas w mieszkaniu kilka zbierze...nie wiem, chyba bedziemy wszyscy chorzy za tydzień na bardzo zakaźną chorobę:-p:-p

Kate, ja to bym nawet teściową do domu wpuściła, gdyby obiecała, że posprząta:-D

Renia, no to super, że wypad do kina udany! My też się wybieramy, ale nie mam pojęcia kiedy przy tak napiętym grafiku:-p

nic, zmykam po kawę i do roboty:baffled:

witam:)
I u nas wstrętna pogoda:wściekła/y:leje od rana, a ja już dostaję z małym szału, kurcze nie wyobrażam sobie jak tak będzie z 2 dzieci:-(M pojechał rano do pracy, a my znowu sami. Kuba przez pogodę mega marudny, o wszystko się denerwuje, a to że pisak się nie chce zamknąć, a to że piżamę trzeba ściągnąć, mam dość, a dopiero po 9:baffled:jeszcze bym musiała ogarnąć z grubsza bo przyjadą dziś z firmy dociepleniowej podpisać umowę, ach najchętniej bym pojechała na porodówkę:-p
Surv ja tam bym się nie przejmowała, zaprosiłabym tych co Flo odpowiadają, w końcu to jej święto:happy:napisz jaki prezent wymyśliłaś, bo ja nadal nie wiem co by tu kupić:dry:
Renia fajnie że kino zaakceptowane, my się też wybieramy ale sama z małym nie pójdę a M non stop w pracy:-(
Madzia bo w speedim raczej nic nie ulepszali tylko tapicerkę zmieniali, w sensie kolor:-p:tak:dla mnie największa wadą jest krótkie oparcie ustawione jakby w pozycji półleżącej, regulacja oparcia na pasek, mała buda,ale za 250zł to bym kupiła:-p
a nasz wózek dla Kuby będzie 10:) dla Oliwki mamy na razie jeden, gdyby nie ten cholerny remont to bym już miała bboo cameleona w domu:-p:-)a tak cóż, trzeba oszczędzać:dry:no i co do buzz'a to design ma boski ale mi się bardziej podobają te nowsze modele z piankowym siedziskiem, ale ma dużo wad jak dla mnie :P

Miłego dnia!

witam
u nas też wstrętnie
pada, zimno i nie mam pomysłu na dziś:baffled:
dzięki tej pogodzie Tymi rozniesie dom, a przy okazji ja nerwowo nie wytrzymam

Kic ja też nie mam pomysłu na prezent:crazy:
zdałam sobie sprawę, że dziecko ma już wszystkiego pełno bo podstawowy bład rodziców to kupowanie bez okazji co tylko oczy widza:baffled:

oki idę na kawkę
miłego dzionka

Ja kupuję Flo duży zestaw duplo tych podstawowych, bo ona się nimi bardzo fajnei bawi, a ma tylko taki z 20-ma klockami. Nie bedę kupować jakiegoś wypasionego tematycznego, bo nie lubię gotowców zabawkowych, a przy podstawowym ma szansę sama wymyślać różne konstrukcje....no może duplowego Kubusia i Tygryska używanego dokupię, ja w końcu uda mi się na aukcji ustrzelić, bo od pół roku mnie przebijają w licytacjach o 49 groszy;P

Ja się nie wylamię-u nas też leje:baffled: nawet K giełdomaniak odpuścił sobie po przejściu się z rana po bułki:-D

Kicrym obczaiłam i w takim układzie mamy rocznik 2007 kolor oceanic reflection;-)Co do wad to jak dla prowadzącej ta buda jest właśnie za wielka:sorry2: ,brak możlwości jazdy face to face i ta regulacja na pasek do bani rzeczywiście,ale oparcie normalnie w pozycji siedzącej można ustawić:tak:
Buzza mamy 2008 i on ma dwa siedziska w tym to mniejsze piankowe,ale jak go kupiliśmy to praktycznie odrazu to większe założyłam,bo i tak jest malutkie,bynajmniej w porównaniu do Speedi:sorry2:Tylko znów to sie przekłada na wygodę dziecka,zwłaszcza większego i dodatkowo siedzisko kubełkowe,które nam generalnie nie przeszkadzało,ale pewnie wygodniej by było w większym speedziaku:sorry2:
K dzisiaj przeglądał jakąs gazetę reklamowa i były x-landery,więc stwierdził,że moze tego Speedi jednak sprzedamy i kupimy xa:-p,a mnie znów w x-landerach ta rączka się nie podoba:-p,no i bez przesady,ja i tak wróce do buzza;-)
Survivor my też za tydzień robimy urodziny,ale ja się nie będę bawić w imprezy domowe,jutro zaklepie termin w sali zabaw,zwłaszcza że na jakimś fastdealu jest promocja i za przyjęcie na 10 dzieci+ rodzice płaci się 60 zł.Tzn w cenie tylko sala zabaw i malowanie buziek,ale za dwie godziny zabawy i brak burdelu w chacie to się opłaca,bynajmniej wszystkie znane dzieci przyjdą,bo w domu to bym zaprosiła tylko babcie.Torta zaniosę,a jakieś przekąski i kawę dla rodziców się kupi na miejscu i z grzywki będzie:-p

Idę zaraz małego kłaść i jakiś obiad zrobić,a później rundka po babciach:sorry2:

Renia to widzę że mamy coś wspólnego:baffled:ja też kupuję wszystko co uważam że jest małemu potrzebne lub co mu się podoba:zawstydzona/y:tak było z biegaczem na którego ja się bardziej napaliłam niż Kuba:-pteraz stoi bo Kuba woli rower z pedałami, a też miałam wymówkę że będzie prezentem urodzinowym:dry:
Surv my mamy ten duży zestaw, Kuba już lekko znudzony ale jak z nim przysiąde do tych klocków to mnie zaskakuje pomysłami:tak:teraz służą jako "wkład" do koparki:-p
Madzia ale XA też nie ma face to face :) a rączka że łamana a nie teleskopowa? bo inną opcją się nie różni :P wg mnie dla XA plus za większy kosz na zakupy, większą budę w sensie głębszą, wkładkę spłycającą w spacerówce,a speedi znowu prowadzi się odrobinę lepiej :) wiesz nt każdego wózka można polemizować, każdy ma + i - :) ja już w moim nowiutkim XQ znajduję minusy, najchętniej bym go sprzedała i kupiła bboo :-p:-p:-p

Myślałam nad stoliczkiem z Ikeii i krzesełkiem ale młody i tak woli rysować i bawić się u nas w pokoju, no i teraz jak będzie drugie dziecko to pewnie będziemy się starać żeby Kuba nie wchodził do swojego pokoju bo noworodek tam będzie spał:baffled:tak to jest jak się ma małe mieszkanie:crazy:chyba stanie na piance moon dough i tyle:dry:

Mnie już roznosi a Kubę dopiero. Mam ochotę go ubrać i wyjść na ten deszcz bo już mam dosyć, najgorsze że cały czas leje i to mocno, więc jak wyjdziemy to po kilki minutach będziemy cali mokrzy:wściekła/y:dobrze że mama przyjdzie to może trochę odżyję:-p

Ostatnia edycja:
reklama
Hej Hej
Nie będę oryginalna jak napiszę że u nas TEŻ leje:-), niech sobie pada a co
my dzisiaj musieliśmy coprawda autko odpalić no ale kiedyś padać musi.
Jeśli chodzi o prezenty to my mamy , rowerek czeka cierpliwie na strychu, myślę że radość będzie wielka, bo taki kolorowy i z frędzelkami
w sumie spoko bo wiecie co??
Cinek nauczył się pedałować:szok: i śmiga aż miło, także będzie pomykać na mniejszym:tak:
Co do prezentów i klocków to ja chcę im kupić kiedyś te klocki, miałam je w rękach i można fajne rzeczy zbudować, nawet są wersje takie mega duże że można domek zbudować (widziałam takie na allegro przed świętami) pewnie właśnie na święta zakupię coś takiego dla nich:-)

MarioInex - Producent. Klocki dla dzieci - zabawki do przedszkoli

POLSKIE KLOCKI PRZESTRZENNE WAFLE 48 ELEMENTÓW (1679943088) - Aukcje internetowe Allegro
KLOCKI WAFLE GOSPODARSTWO DOMOWE 120 DZIEŃ DZIECKA (1679943830) - Aukcje internetowe Allegro

dzisiaj czekamy na gości, torcik na prędce zrobiony, coprawda biszkobty wypłynęły na śmietanę no ale cóź, za wcześnie wlałam śmietanę:baffled:, ale położyłam plasterki bananów i polałam galaretką także nie widać:-D:-D:-D
chłopaki śpią
Ika układa puzzle, zamówiłam jej takie ze zdejęcia z naszego spotkania z Pablą:-) i układa z radością, także jak Wasze dzieciaki lubią układać puzzle to może być fajny dodatek do prezentu.

no nic, to idę się ciut polenić w takim razie

ps.
Renia....no no no pomykasz nieźle
do jutra...kurcze znowu poniedziałek ech

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry