reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2008

Kasia numer już spisałam z zamkniętego i mam "wlepany" w kom:tak:szczęśliwej podróży i udanego wypoczynku!baaaardzo zazdroszczę takiego wyjazdu:tak::-)
Surv no u nas na odwrót teraz żłobek zamknięty a w sierpniu otwarty,ale zobaczymy jak sobie z 2 będę radzić to nie będzie chodzić bo teraz jak na razie super sie Kuba spisuje (odpukać żeby się nie popsuł)
Kamu widać się wkręciłaś do nowej pracy:tak:
weszłam dziś do H&M'u jedną nogą bo byłam z Kubą i M więc wiadomo co to za zakupy, jutro postanowione idę sama na łowy bo jest 3za2:tak::-D:-Ddziś kupiłam bodziaka, koszulkę i piękne baletki:-p:-)
Madzia nie wiem czy już robisz zapasy ale w realu są teraz pampersy w promocji za 43zł, ja nabyłam bo wiadomo ile tego schodzi:-pno i polecam wędrówkę do H&M'u:-p
M sobie kupił nową zabawkę - masażer do stóp:-D:-D:-D:-D

reklama
nie znoszę pampersów!! właśnie dostaliśmy w prezencie mega paczkę pampers premium - śmierdzą wystarczy że młoda raz siknie i do pupy jej się przyklejają.
normalnie używamy dada z biedronki i naprawdę są super! - polecam Kic!

Pabla , poważnie wolisz te Dada,dla mnie one były koszmarne raz tylko kupiłam. Najbardziej przypasowały mi cenowo i funkcjonalnie babydrems z rossmana. Widać co człowiek to inna opinia.
Surv czyli przygotowania pełną parą na imprezkę?
Kasia udanej podróży i wypoczynku. Pogoda to raczej na pewno będzie
Ja wróciłam z działki,Maks oczywiście obrażony,że już do domu,ale w końcu padł

A mi właśnie najlepiej z Pampersa pasuję, z Kuba wypróbowałam chyba wszystkie i z Pampersa najbardziej były chłonne i nie robiła się taka zbita, twarda kula jak nasikał. Mi akurat ten wkład aloesowy pasował, lubię ten zapach:tak::-pchciałam kupić te wielorazowe pampersy ale nie wiem jakie bo na all jest teraz zatrzęsienie w różnych cenach a ja nie mam nikogo kto by je używał, chyba Haszi coś próbowała.
Kamu mój Kuba też strzela fochy jak ma iść z dworu:-pzawsze muszę czymś przekupić:zawstydzona/y:nie pedagogicznie ale przynajmniej bez ryków;-)

Kuba pospał w dzień i teraz jeszcze gada:confused2:ja oglądam z M mecz i się wkurzam jak ci nasi siatkarze grają:wściekła/y::-p:-)

Pabla, jak dla mnie to Dady są supr, Rossmanowskie bardzo podobne, pampers z aloesem chyba nie mieliśmy albo nie czułam, ale mnie najbardziej w pampersie wk...urywające się rzepy
aktualnie musieliśmy zakupić huggiesy których nie znoszę, no ale pieluchy wyszły a sklepy zamknięte:-), ot wieczorej okazało się że nie ma ani jednego pampka:-D i tatuś na szybko na zakupy.
KAsia, to miłego
Kic..lubisz zakupy :):):) H&M:-D to jest to:tak: aczkolwiek ja nic nie kupiłam ostatnio tam, tylko piżamkę w ReKids i rajstopki. Muszę jeszcze Zarę odwiedzić kiedyś, no i czekam na te 70% w Mothercare, Surv..nie ma jeszcze nie?
No widzę ze będę musiała porozmawiać w przedszkolu i zresztą myślałam żeby go choć w połowie roku puścić, dzisiaj był bez pampka i widzę że stos majtorów i spodni się suszy:-), ja jakoś nie mam ciśnienia i nie sadzam go bo on nie usiedzi na nocniku a trzymanie siłą jakoś mnie nie bawi, wiec myślę ze się kiedyś sam nauczy:-D bo chyba do 18-ki nie będę mu pieluch zakładać:-)

jakoś nie mam weny i chyba pójdę się położyć,
soki wlane w butelki , lody zrobione:tak:, kuchnia ogarnięta to mogę nie??:-)
dobranoc

pabla,,3 godziny no to pięknie, grzeczna córa:tak:

Kasia udanego wyoczynku!!! wiem,ze juz nie przeczyta,ale tak myślowo ;-) gdzieś mi umknęło,ze na Węgry jadą.
Survivor a ty jakiego torta robiłaś? ja chciałąm się z atego z brzoskwiniami zabrać,bo jutro impra,ale przeczytałam ,ze to najlepiej dzień wczesniej,no a ja chcę go dzisiaj odrazu odekorowac lukrem,więc chyba zrobię ten truskawkowy ale z wiśniami i brzoskwiniami.
Powodzenia z domem!!
Kicrym baletki:-D:-D muszą być słodkie:tak: Byłam w H&M tydzien temu i nic szczególnego w promocji nie było.u nas jakaś lipa jest.Za to ja sama saobie ustaliłam szlaban na zakupy,bo znów coś na allegro policytowałam i to wszystko w tym najmniejszym rozmiarze.Mam już wystarczajaco dużo,a jeszcze przecież rzeczy po Macku są.Chociaż do końca ciąży to wątpię żebym wytrzymała rzy tym zakazie:zawstydzona/y: Wiem właśnie,ze pampki są w promo,ale jeszcze nie kupuję.Nie mam gdzie tego wszystkiego trzymać:sorry2: A póki szafa będzie to ho ho.
Mi najbardziej też pampki pasują,bo są najcieńsze,a ani razu nie przeciekły,zapach jakoś mnie nie wkurza.Dady tez były fajne,ale grubsze i pamiętam,ze przy maćku dady używaliśmy długo (dopóki biedronka była blisko),ale tylko w dzień ,bo na noc zawsze pampka zakładałam.Teraz na malutką pupke to myślę,ze od pampków zaczniemy,a pócniej się okaże,napewno dady też pójdą w ruch.Z babydream nie miałam nigdy.
Post dziękujemy za śliczną karteczkę :-) ma koleżanka talent i pomysły :tak:
Renia Wam róznież dziękujemy!!!

Ja przynzjaę się bez bicia,ze od nas jeszcze żadna nie wyszla,ale nadrobimy,bo w końcu będe miała czas na wolnym.

Mam dzisiaj w planie torta robić i inne przekąski,tylko chłopaków musze z domu wypędzić,bo młody jęczydupka od rana.Teraz zasnął,stary tez ,a mial iść do sklepu.Ja w takim układzie nie mam co robić,więc się też chyba połozę:-p Albo sama pójde do tego sklepu,tylko trochę ciężkie te zakupy:baffled: no to moze się jednak połozę;-)

Madziu - jednak się połóż :-))
Kasiu - udanego wyjazdu! to już jedziecie?
u mnie dziś narazie miły dzień, dziewczyny mi zrobiły święto i wstałyśmy wszystkie 3 przed 08:00. Sonia wprawdzie od 05:00 rano ze mną w łóżku podłączona do bufetu, ale już się spać tak nauczyłam więc mi nie przeszkadzało i nawet się wyspałam. Potem pojechaliśmy do promenady, bo chciałam Lenie ochraniacze kupić na kolana na hulajnogę ale nie mieli akurat dziecięcych. Sonia w chuście sobie spała a ja pooglądałam kiecki bo idziemy za tydzień na ślub i mam pretekst żeby sobie coś nowego kupić :-)
potem spacerek, obiadek i teraz w domu. M pojechał na mecz, Lena sprząta na balkonie a Sonia dosypia w wózku. Potem najmłodsza zje i idziemy znów w teren.
Jutro poproszę M żeby jakąś fotkę mi zrobił włosów, ale właściwie to tylko zrobiłam sobie odrosty i sporo podcięłam włosy. A umówiłam się jeszcze na paznokcie pod koniec tygodnia i zaszaleję i zrobię sobie rzęsy :-)
muszę się poczuć jak kobieta w końcu a nie jak mleczna krówka.
u nas dziś fajna pogoda, u Was też?
apropos pieluch - teraz Dady są jeszcze lepsze niż były wczesniej - polecam spróbować.

Nie,no jednak poszłam do tego sklepu,ale faktycznie przesadziłam z ciężarem,bo ledwo uniosłam:sorry2:
Zjedliśmy obiad,chłopaki poszli jeszcze do sklepu i zaraz jadą do teściów,niech się tam MAciek wylata,bo nas poprostu umorduje swoimi pomysłami.Ja już zrobiłam krem do torta i jedno ciasto już sie piecze (nie wiem co z tego będzie ,bo to takie ciasto nieciasto z jajek ,mleka i mleka skondensowanego:dry:).Jeszcze biszkopt zrobić,krakersy i jeszcze jeden deser-słodką piankę z owocami:-p Mam nadzieję,ze mnie z tym wszystkim wpuszczą jutro do tej sali zabaw ;-)

Pabla ty bez tych upiększaczy wyglądasz świetnie:tak: Miło poczytać,ze dziewczynki grzeczne,oby tak dalej :-) Super dajesz radę,ja z jednym nie chodze na zakupy ciuchowe,bo nie da rady.
Właśnie widziałam,ze Dady mają nowe opakowanie,napewno spróbujemy,ale to juz za jakieś 4-5 m-cy,bo narazie MAciek całkiem odpieluchowany i nawet się w nocy nie posikuje,ale go raz wysadzam na nocnik.

Ostatnia edycja:
WItam wieczorkiem:)
o jak dobrze mieć ciszę i spokój, meczyk puszczony a nie JimJam:-pmały z moją mamą i siostrą pojechali na wieś, dzisiaj cały dzień nad woda byli:tak:ja pojechałam z M do towarzystwa i teraz wróciliśmy:happy2:w domu bym musiała coś sprzątnąć a tak posiedziałam, pojadłam, pochodziłam po sklepach i dzień zleciał. Dziś w H&M'e kupiłam cudną sukienusię z majteczkami:-)ale będą jaja jak się urodzi "bratek Oliwier"jak to mówi Kuba:-D
Pabla muszę spróbować tych Dada jak polecasz. Z kubą miałam 1 paczkę i jakoś nie podeszły mi, były takie grube i się robiła taka twarda kula jak mały siknął:sorry2:ja ostatnio byłam zrobić pedicure i nowy zel na stópki, 12.07 idę do fryzjera co by na porodówce wyglądać;-)ale tylko ścinam, nie lubię farby.
Madzia brawa dla Maciusia:tak:teraz nie zakładaj już pieluchy i sam się przyzwyczai że trzeba trzymać w nocy:happy2:ale popiekłaś pyszności, mniam:cool2:
Post nie mam w pobliżu mothercare:dry:mi się nigdy rzep nie urwał w Pampersach:-ptak dziewczyny zachwalają te Wasze kartki że nie umiem się doczekać co tam naskrobałaś:-p
ok bo meczyk się zaczął, chipsów nie mam buuuu:-p:-p:-D:-D
spokojnej nocki

reklama
witam,
moje obie śpią od jakichś 10 min, jak ja to lubię.
dzień minął fajnie, popołudniu byłam z dziewczynkami na nowym placu zabaw, Lena śmigała w samych majtkach w fontannie a Sonia przespała cały spacer w chuście.
ja zaraz w kimę lecę żeby jakoś funkcjonować po nocnych pobudkach.

Do góry