reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Lipiec 2008

Dziewczyny jesli chodzi o podpaski to sa to raczej takie podklady, niczym pieluchy cholernie grube specjalnie dla kobiet w pologu. Nie wskazane sa podpaski chlonace, bo tak jak wspomniala kamu po 1. nie widac dobrze ile krwi z kobiety schodzi, a to jest wazne bo wydzieline trzeba obserwowac, po 2. nie widac jakiej jest konsystencji, koloru, a polozne musza to wszystko wiedziec...

reklama
przy cc krwawienie jest mało obfite i wystarczają zwykłe podpaski.......
co do laktatorów jezeli bierzemy go do szpitala wezmy i ze soba mała buteleczke aby mozna bylo nakarmic swoim mleczkiem dzidzie.
i nas sa takie jednorazowe buteleczki z mlekiem a jak sciągne swoje bo bede miala to przeciez nie wyleje.... to wtedy do uteleczki i nakarmie albo do pojemnika i mama tata, mąz zabieraja do zamrazarki(trwalosc mleka matki ok 0,5roku.)

hej laski
u nas remont w zaawansowanym stanie
wszystko w kurzu i malarii ;-)

widze ze sie ostro szykujecie.... ja nie mam nic
a co do podkladow, to najlepsze te zwykle i fliselinowe gacie ;-)
a ja po cc krwawilam mocno wiec nie regula...

tu nie chodzi o to czy po naturalnym krawi sie mocno, a po cc mniej... kazda kobieta jest inna, a zarowno po porodzie fizjologicznym i po cieciu moga pojawic sie niespodziewane komplikacje-niestety :-(
czesto jakies zakazenie drog rodnych, czy cokolwiek innego mozna poznac wlasnie po krwistej wydzielinie z pochwy (tak nam mowiono na zajeciach ze szkoly rodzenia), stad tak wazne jest aby polozna na podkladzie wszystko dokladnie widziala, czego niestety podpaski z siateczka chlonaca jej nie umozliwia, a nawet jesli cos zobaczy, to nie bedzie to obraz miarodajny...
Roni a co tak namietnie remontujecie, szykujecie pokoik dla Maluszka? czy moze ogolnie odnawiacie mieszkanko ? tak czy inaczej zycze powodzenia w remontowych sprawach :-) a po tym calym balaganie, koniecznie wyciagam Cie na spacer Laska. Powiedz tylko haslo "spacer" a jakos sie umowimy :-) sama nie bede proponowac, bo nie wiem kiedy uporasz sie z tym remonciskiem:-)

Roni u mnie tez remont cała parą wkoncu mamy z mezem troche czasu a ile jeszcze do zrobienia:dry: wszystkiego i tak nie dokonczymy no ale pokoik maleństwa moze uda nam sie skonczyc.

andziaa opisujesz skrajne przypadki po cc lezysz 12h na łózku i co max 2 godziny przychodzi do ciebie siostra i uciska Ci macice i widzi jaka krew z Ciebie wypływa a wiez mi nie spotkałam dziewczyny która by po cc miała równie obfite krwawienia jak po naturalnym. CC nie narusza ci dróg moczowych, poza tym jak nacinaja brzuch to ładnie czyszcza..... a po natyralnym to schodzi całkiem inaczej...... wiec jak dla mnie nie ma potrzeby wkładania mega podkladów ......

Roni21....a jak długo.... pierwszą dobe..... czy dłuzej??Bo ja w około mam same po cc i wiekszosc po pierwszj dobie była tylko na wkładkach, ja dla bezpieczenstwa wole zwykle podpaski....

Ja jutro idę do rodziców po torbę do szpitala :happy: i na dniach będę robić ostatnie pranie - czekam tylko aż przyjdzie pościel z allegro :-) Wtedy wszystko będę mieć przeprane , jeszcze małe końcowe prasowanko i wtedy spakuje torbę:-) Ponadto noszę się z zamiarem kupna biustonosza , ale chciałabym na początek jakiś tani a z tym jest lekki problem. Co do podkładów to chyba zakupię Belli o takie : Niezastąpione podkłady poporodowe dla kobiet!!!! (353770933) - Aukcje internetowe Allegro
oraz słyszałam że dobrze się sprawują majtki jednorazowe ze względu na dużą przepuszczalność powietrza przez co szybciej wszystko się goi - o coś takiego : 1336 MAJTKI POPORODOWE jednorazo Baby Ono * rozm.M (349607509) - Aukcje internetowe Allegro lub wielorazowe : ORYGINALNE majtki poporodowe HARTMANN + GRATIS (353393016) - Aukcje internetowe Allegro

Dziewczyny a poza tym , zmieniając trochę temat to do wózka kupujecie specjalną pościel czy będziecie używać czegoś innego ?? :happy: A jeśli tak to co??:blink:

Ja miałam hartmana siateczkowe i sobie chwale teraz tez bede je brac, bo u nas lekarz jak zobaczy babke po porodzie w majtkach na korytarzu to krzyczy ze ma sie wietrzyc a nie parzyc........ wiec u nas siateczki......

co do poscieli to dla Natalki nie kupowałam było ciepło wiec ylko pieluszka a pózniej kocyk, teraz tylko poszewki sobie dokupiłam.

reklama
wiecie przypomnialo mi sie, w szpitalu trzeba bylo podac adres przychodni i pediatre dziecka- nie wiem czy teraz tez trzeba; ale ja mialam klopot, bo nie wybralam; chodzi o to gdzie przeslac karte szczepien

Do góry