reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2008

andziaa a propo połoznych które prowadzą wykłady i mówia co i jak powinno byc to te same połozne jak tafsz na nie w szpitalu niestety połowy tego nie zrobiią a czym same na kursie mówiły..... chociazby dziesiatki przypadków dziewczyn które sie skarzyły ze w szpitalu połozna jak poprosiła młoda mama o pomoc przy przewijaniu odpowiedziała umiałas se dziecko zrobic to se radz, czy wiele przypadków gdzie nawet nie pokazały jak przystawic dziecko do piersi.
Wiec wiedza nabyta w szkole rodzenia jest bardzo potrzebna ale nie nastawiaj sie na zbyt wielka pomoc połoznych i pielęgniarek one we wszystkim traktują z góry i z łaska choc zdarzaja sie miłe zmiany.

Nie pisze tu o sobie bo ja zapłaciłam za poród i opieke miałam rewelka.... poza tym moim lekarzem jest ordynator oddziału ginekologii i połoznictwa....

Roni a ja juz w drugim tygodniu miałam sporadyczne plamienia..... co do szwów to nawet nie wiem wiem ze jeden zdejmowali mi przed samym wyjsciem ze szpitala, ale zaznaczam ja przed cc nie miałam bóli ani zadnej akcji orodowej skurczy itp....

co do rzychodni to u nas trzeba tylko podac do której nie trzeba okreslac lekarza........

reklama
mi sprawdzala polozna podklady, bo sama nie ruszalam sie po cc; to wazne one po tym poznaja czy wszystko sie dobrze oczyszcza

no nie ma to jak opinia doswiadczonych mam!:tak:
Zreszta widze,ze w tych waszych szkolach rodzenia tez przydatne informacje podaja.Ja mam zajecia dopiero w czerwcu i to tylko 2 razy.Byc moze cos wspomna o tych podkladach poporodwych.Ja jednak je dokupie ,a podpaski sie przydadza na pozniej.Nie wiem czy w Anglii sprawdzaja "zawartosc" takiego podkladu zaraz po porodzie,ale sie jeszcze dowiem.Wiem tylko,ze pozniej jakby sie zdarzylo jakies dziwne krwawienie,to trzeba zaniesc do poloznej i pokazac.
Dzieki dziewczyny:-D

Poscieli do wozeczka nie kupuje,bo chyba dla takich maluszkow podusi nie trzeba ,a do przykrycia,to tak jak pisalysie kocyk,albo pieluszka zwykla lub flanelowa.
Do lozeczka (ktorego jeszcze nie mam),to juz powiedzialam znajomym,ze jak maja cos dla nas kupowac to niech kupia wlasnie posciel,bo ja juz reszte wszystko mam.A drugi komplet mama mi kupi jak do mnie bedzie jechac w lipcu.

Dziewczyny z tym sprawdzaniem zawartosci podkladu - hmmm...jakby to powiedziec nie wymyslilam sobie tego, dziele sie tutaj wiedza wyniesiona ze szkoly rodzenia, gdzie zajecia prowadza polozne, tak wiec osoby, ktore najlepiej sie na tym wszystkim znaja...
U nas w szkole rodzenia mówili dokładnie to samo na temat podkładów,a przeciez mieszkamy w tak odległych od siebie miastach,czyli coś musi w tym być skoro o tym mówią.
A my wczoraj pojechalismy do rodzinki koło Wrocławia,moji rodzice tam zostali a my z mężem pojechalismy do Wrocławia do galerii dominikańskiej i Maksiowi trochę ciuszków pokupowałam takich wyjściówek,ale cudeńka.Juz chyba z 10 razy je oglądałam.Musze jeszcze kupić ze 3 komplety takie wyjściowe na 56 bo wiekszośc to na 62 braliśmy.W maju już całą wyprawkę chcę sobie przygotować.

hej, ja mam na razie nie dużo ubranek, ale ciągle je oglądam:zawstydzona/y: czasem w kryciu bo w domu śmieją się ze mnie, że oszalałam na punkcie Dzidzi;-) jednak to oglądanie jest silniejsze ode mnie;-) buziaki:-D

KATE23 nie przejamuj sie rodzinka. Ja tez ogladam ciuszki i nie moge sie doczekac kiedy bede mogla w nie ubierac moja dzidzie:-). Przykladam ciuszki do brzucha i pytam meza czy pasuje naszej dzidzi:-).

jak mi tesciowa odpicowala kolyske w poprzednije ciazy to wsadzilam do niej komplet ubranek zeby wymiar dzidzi zlapac i jak to bedzie wygladac :-):-):-)

witam:) i juz po dlugim weekendzie:-) ja troszke byłam zajęta i ni zaglądałam do was więc teraz muszę poczytać o czym pisałyście:-)
milego wieczorku

reklama
Ja też po długm weekandzie dopiero dotarłam do domu, kilometry robiłam w aucie codzień, a to wesele a to komunia....jestem wykonczona. Przywiozłam sobie 2 torby ciuszków od siostry ale narazie leżą w szafie bo nie mam ich gdzie układać. Jak się trochę ze wszystskim ogarnę to poczytam co tam u Was. Pozdrawiam

Do góry