reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2008

Kic, to przy okazji zastanow się i nad wózkiem dla nas: chyba jednak miejski ale na wyboiste chodniki, więc raczej mocne kola (nie trójkołówka na pewno) i z dobrym podbiciem, bo krawężniki u nas wysokie, o wsiadaniu do tramwajów nie wspominając, ale z drugiej strony musi się w miarę skladać do auta i być na tyle lekki, zebym dała radę po cesarce go przez wądoły przepychać:-p. nie musi być spacerowy, bo spacerowkę sobie od siostry chyba odbiorę, zresztą nie przepadam za spacerowkami na stelażu głębokiego;-) No i żeby się w 5 stówach zmieściło...w niedzielę oglądam wozek u kolezanki, ale ona ma po dwójce dzieci, a już używany kupowała, więc raczej w kiepskim stanie bedzie:baffled: No i żeby był ogólnie boski:-)

Reszta jutro, jakiś zwał mam, pracy nie jestem w stanie tknąć, na rodzinę warczę, wlaśnie poczytałam reklamówkę o zimie w górach i wpadlam w rozpacz, że już nigdy przenigdy nie pojadę w góry i nie nauczę się na nartach jeździć...nienawidzę ciażowych humorów:wściekła/y:

reklama
Kic bylabym wdzieczna:tak: ja bym wolala spacerowke,rozkaladana na plasko wlasnie:tak:, oczywiscie tez bym chciala na pompowanych kolach, ja podobnie jak Survi bede po cesarce i wlasnie bym chciala lekki:tak:Na Teutonie to napewno nas nie stac:no: Ale moze sa jeszcze inne wozki,jeszcze wlasciwie mam czas:tak: Zobaczymy moze mi sie spodoba pomysl uzywanego glebokiego wozka?
Survi mnie czasami tez nosi, tak jak np.G glupio zartuje:baffled: No my tylko ok 400zl chcemy sie zmiescic za wozek,a becikowego chyba w przyszlym roku nie bedzie:no: Nie byla to zabojcza kwota,ale na wozek by byo:-D
Dobra klade sie bo cos mnie plecy bola:tak:Dobranoc, zycze przespanej nocki:tak:Dla karmiacych z jedna pobudka:tak:

Kic rozgrzewasz temat wozkowy:-)
Mure zostawilam tzn wywiozlam do rodziców z myślą ze może bratu sie przyda a tu klapa. A w super stanie jest z full wyposażeniem no i zdecydowanie na zimę w wyboje lepsza niż stokke. Za to stokke mojemu mężowi od początku sie podobał wiec jak coś łatwość z namową na niego gwarantowana:-)
Super ze znasz sie na wózkach. Strasznie lubie ten temat tyle ze bladego nie mam na ich temat

Surv ja tez ubolewam nad nartami w tym roku. Ale następny sezon bedzie moj:-). Jeszcze w zeszłym kupiłam nowiuskie ubranka, buziki, sniegowce. No i za miesiąc dokładnie znajomi jadą w Alpy. Tez tam mieliśmy być. Na szczęście z ciazy cieszę sie bardziej niż z tego śniegu.
Mam nadzieje ze junior zakosztuje przyjemności szusowania.
Szukam butów i nart na all

Oki ide spać
Mam nadzieje przesłać cała noc bez ekscesow
Dobrej nocy

heloł
a co tu taka cisza?
ja juz byłam w laboratorium
ło matko jak zimno na dworze
juz 2 tyg bez spacerów i odwykłam od chłodów

Tymi ma się całkiem dobrze wiec nie widzę przeszkód coby wybrać się na świeże powietrze, ale najpierw konsultacje
:tak:
na weekend musimy zrobić strój smoka i przydałaby się maszyna do szycia (może czas zakupić i wreszcie zacząc szyć?):-):-):-):-):-)

oki idę pomyć podłogi
do później

Witam:)
Myśmy dziś byli na kontroli u dr, na szczęście wszystko ok, tylko ten katar jeszcze małą męczy:(
u nas znowu nocka masakra, o 5 musiałam wziąć małą do nas, bo zaczęły się uśmiechy i piski i ogólnie gadka na całego:sorry:
Surv, Dorka jeszcze macie "kupę" czasu:tak:coś znajdziemy, w tych cenach to raczej coś używanego. No i lekki wyklucza koła pompowane, Surv 3 koła wcale nie są gorsze od 4, a na pewno wtedy wózek jest lżejszy:-pakurat wszystkie jakie mi przychodzą do głowy to 3 koła:-pdość lekki jest jeszcze mój bugaboo ale cena wyższa no i design nie wszystkim odpowiada. No i pamiętajcie że Wasze dzieci w okolicy zimy będą miały 6-8 miesięcy wiec spacerówka musi być dobrze zabudowana i super osłaniać od wiatru czy śniegu no i miarę żeby się nią dało przebrnąć przez zaspy:happy:
Renia no to mój raj, uwielbiam o wózkach czytać, pisać, gadać, oglądać a w szczególności testować:-p

Kic, no ja raczej używany chcę, bo dla mnie to sprzet czysto użytkowy i szybko zużywalny, wiec nie chcę przeinwestowywać...na takie włóczki czy książki to bym mogła równowartość emmaljungi wydać, a na sprzety dla dzieci jakoś mnie kieszeń boli:sorry: Spacerówkę mam tę polską, co Pabla, Baby coś tam (o ile siostra jej nie opchnęła w niemieckim komisie:-p) i ona spokojnie nadawała się dla 9-miesięcznej Flo, więc i dla mlodego bedzie ok, jest mocno zabudowana, ma fajną zakrywkę na nogi. Do trójkołówek jestem uprzedzona, bo siostra miała i była fatalna: tylko, że jak sobie teraz przypominam, to ona miała mocno zużytą no name i tam się zaraz po miesiącu to 3 kółko urwało, a potem strasznie zwichrowane już bylo po naprawie...więc w sumie nie wykluczam:tak: Dorka, wczoraj na allu widziałam używaną teutonię za 4 stówki, zajrzyj;-) No i ja nadal podglądam neimieckiego e-baya w poszukiwaniu emmaljungi za 1 euro:-D Tak czy inaczej, myslę, ze duże zakupy dzidziusiowe gdzieś dopiero w marcu, jak się finansowo po świętach i początku roku pozbieram;-)

A co do becikowego, to słyszałam, że mają dawać od trzeciego dziecka, więc Dorka, załapiecie się:tak: Mnie aż tak nei zależy, bo w sumie są rodziny bardziej potrzebujące, dla których ta kwota robi sporą różnicę...ja bym wolała w zamian żłobek i przedszkole państwowe dla każdego:tak:

Renia, jak spanie? mam nadzieję, że się wyspałas, bo ja się dziś poświęcilam i nie spałam za Ciebie od 4:-p no i pewnie, że kupuj maszynę -spójrz na tę Post, moim zdaniem jest boska:-) Mnie już paluchy swierzbią do szycia, ale pod wpływem Post właśnie wróciłam do drutów i najpierw muszę się nimi nasycić;-)

ech, znowu dzień rozbity przez te 'nocne zmiany' miałam iśc na zakupy po prezenty, bo mamy 2 imprezy w weekend do obskoczenia, ale chyba jutro z R pojadę, bo mi się tak strasznie z domu wychodzić nie chce, a i tak wieczorem do gina trzeba leniwą d** ruszyć.

A wczoraj rzutem na taśmę ustrzelilam spodnie ciążowe 2 pary i kieckę za jedyne 60 zł, bo akurat mi w oczy wpadły na 2 minuty przed zakończeniem aukcji:tak: Mam tylko nadzieję, że w koncu dobre bedą, bo na razie mam w domu 4 pary w rozmiarze M i wszystkie mi z tyłka spadają:eek: i przestaję zaglądać na allegro do polowy grudnia chyba, bo już połowę wypłaty puścilam jakoś mimochodem...dobrze, że choć większość na prezenty i już niewiele zostało do kupienia:tak:

Czesc!Ja obudzilam sie na siusiu o 2 i potem nie moglam zasnac,G chrapal,ciasno mi cos bylo:eek: O 5.50 Misia sie juz wyspala:rofl2: Wiec tez sobie nie pospalam,a teraz siedze na necie i nie chce mi sie nigdzie dupy ruszyc:-p
Survi ale trafilas ze spodniami, ja mam wlasciwie na teraz 3 pary, jeansy teraz nosze, brazowe ale ciensze i czarne eleganckie takie grubsze:tak: Czekam na legginsy zimowe, zobaczymy:tak: Z wozkiem tez jeszcze poczekam:tak:
Kic dzieki za porady, jednak te kola pompowane sa dobre, ja i tak bede wstawiac wozek do piwnicy:tak: Do 3 kolek tez nie jestem przekonana:no:
Renia jak noc?Przespana?
U nas zimno choc tem tylko -1:tak: W domu zimno leze pod kocykiem,chyba sobie zapodam Hausa i moze sie zdrzemne:happy:
G odbiera dzis Misie. Pogadalam rano z pania z przedszkola, mowi ze Misia je wszystkie warzywa:szok:, surowa marchew np. w domu nie ruszy, w zupie to mam potarte to je. Teraz w przedszkolu maja pokrojone w kostke w zupie i tez je:tak:
Mowila tez ze Michalina to mala indywidualistka:tak: Ogolnie jest grzeczna i spokojna,nie szaleje:tak: Jestem zadowolona,wczoraj widzialam kawalek proby ich wystepu(bedzie w srode), widzialam ze spiewa,tanczy(z chlopcem Pawlem) ciekawe czy na wystepie da rade tak samo:eek:

Mała śpi, ja też bym się położyła ale jakoś dziś nerwowa jestem, więc relaksuję się na wózkowym forum:-p
Dorka, Surv macie sporo czasu, coś się znajdzie:) Surv no niemiecki ebay ma bardzo fajne ceny, poluje tam teraz na stokke ale boję się trochę tej całej operacji z przelaniem kasy i wysyłki do PL:confused2:
Dorka jak nie zapomne to Ci wyślę dziś te spodnie od Post:tak:
Surv no prawda jest taka że 3 kołowy wózek musi być dobrej jakości!no i poluj na emme bo to super wózki, ale patrz na model bo większość jest strasznie ciężka:confused2:jeżeli masz fotelik maxi cosi to do auta kupiłabym zappa - lekki, malutki, najpierw wykorzystasz stelaż (właśnie pod fotelik) a później spacerówkę:) ale ja mam świra na tym punkcie i rozumiem że nie dla każdego wózek to obiekt westchnień:-p
Renia ja małemu teraz licytuję narty, żaden szał ale co mu potrzeba na te kilka zjazdów w tym roku, byle by załapał bakcyla jak rodzice to w przyszłym sezonie mu jakieś fajne kupimy:tak:

Kic szaleństwo
Od gadania o wózkach przesiedzialam cała godzine i oglądałam :-)
Ostatnio taki szał był 4 lata temu. Roni doradzała:-)
Patrze na bugaboo i super jest.
Ale mamy czas:tak:

Surv dzis spalam wiec chyba nocna zmiana bluesa:-)
No ja póki co 0 prezentów. Pomysły są ale teraz nawet nie mam jak pojechać i zacząć wydatkowac a w grudniu bedzie masakra tak wszystko na jednej raz:crazy:
Co do maszyny to tez dzis oglądałam te wasze
No co tu będę dużo mówić. Wy szyc umiecie ja w życiu raz
wieki temu uszylam sobie letnia spódnice:-)
Zastanawiam sie czy taki sprzęt jest mi potrzebny czy nie lepiej jakieś małe z 3 sciegami by nie starczyło
Poradzisz coś? Będę wdzięczna

Tymi juz zdrow. Od jutra spacerki :-)
Do przedszkola przez tydzien zakaz. Na pasowanie tez zabronione. Szkoda by było.

Ostatnia edycja:
reklama
Renia super że Tymi zdrów!szkoda że na pasowanie nie może iść :( co do wózków to od zawsze się tym interesowałam, jeszcze Kuby nie było a ja lubiłam sobie iść do sklepu i poooglądać :)co do bugaboo to uwielbiam mojego cameleona:) ma super amortyzację na przednie koła, wygodną spacerówkę, dość dużą budkę, ogromny kosz na zakupy, ale (no właśnie zawsze jest jakieś "ale":-p) składa się w dwóch częściach, mnie to nie przeszkadza bo bardzo mało jeździmy autem, ale jak ktoś by miał go codziennie składać, to musiałby się ostro wprawić żeby to szybko wykonać:-pmnie się podoba bee+ ale to sobie kupie na lato:-pa na zimę obowiązkowo nowość Baby Joggera- city mini gt:-pno jak chcesz drążyć temat to zapraszam na forum Wózki Dziecięce - Wózkomania - Forum dyskusyjne | Gazeta.pl :-) tam możemy tak godzinami:-p:-D
muszę Oliwię położyć na drzemkę, bo marudna, Kuba właśnie robi kotlety z m&m'sów:-p:-D:-Da co tam,stwierdził że takie zje;-)

Do góry