reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2008

no i nie wiem o co kamandlaczego on nie widzi formatu aaaaaa sorki za ten ciąg znaków bez ładu i składu, no ale nie wiem o so chodzi

reklama
no i jeszcze połowę posta mi uciął, nie no nie mam siłySurv to łał to do maszyny było no ale kurna ten tekst gdzieś musi być

Post no cos ci nie hula,ale odkąd wprowadzili zmiany na bb to mi się tez czasem tekst zlewa,zwłaszcza jak edytuję.Jaka masz przeglądarkę?
Dorka ja bym tam z młodą moze i pochodzila po sklepach,ale mi się dziewczyna zapoci naubierana w kombinezon,a rozbierac jej nie da rady,bo wtedy się rozbudzi i nie pochodzimy po sklepach :-p takie uroki zimorodków:sorry2:
Pabla zdrówka dla dziewczynek.Moze faktycznie ząbki.
Kicrym moja też cos dzisiaj nieswoja:baffled:,albo jej się dobre spanie skończyło:no: Co ją położę to z godzinkę pośpi i już się wierci.Jak sobie pierdnie to znów śpi,chyba jednak brzuszek:baffled:ale ogolnie cos jest na rzeczy,bo wyjadła z dwóch (.) (.) i dalej by wisiała,aż się popłakała co u niej dziwne.Mnie sutek jeden strasznie boli,a z drugiego nie leciało już:no: Wykapałam ,chwile tylko possała i padła.Zobaczymy ile pośpi.

Maciek o ile nawet pospał ponad 2 godziny i był całe popołudnie grzeczny (przy bajkach:sorry2:) to teraz szopki odstawia:angry: od 20.15 leży w łózku i się chichra,czymś się bawi,K wkreca do mówienia kolorów i alfabetu po angielsku,lampki nie chcę zgasić,bo nic nie widzi:crazy:a teraz jeszcze kupę wymyślił..grrrrrr
K nabałaganił,ze się zabić można.Jejku niech on już nic w tym domu nie majsterkuje,bo tylko narzędzia porozkłada a potem składa 3 dni.Gdzie się nie ruszy tam burdel robi:wściekła/y: Czemu jak jestem sama w domu to porządek jest,a przychodzi weekend i sodoma i gomora:confused: Tylko spokój mnie uratuje.
Mam to całe towarzystwo gdzies,idę się kąpać i spać:-p

Postno niestety, Liwcia obudziła się już 2 razy:-(dałam smoka i zasnęła od razu, kurcze nie wiem o co chodzi:-(
Pabla zdrówka dla Soni!oby nic poważnego, może zęby?wkłada paluchy do buzi i gryzie?moja tak robi i dr wypatrzyła, że na dole jedynki mogą jej dokuczać, nie potrafiła powiedzieć ile to potrwa, u Kuby pierwsze zęby wychodziły prawie 6 m-cy mam nadzieję że ominie nas to teraz i będzie miała je szybciej (Kuba miał 9m-cy jak mu wyszedł pierwszy:sorry2:)
Madzia ja wybudzam Kubę w dzień, nie pozwalam mu spać dłużej nić 1,5-2godziny, bo potem wieczorem jest cyrk:dry:w tygodniu luz, bo w przedszkolu krótko śpi, ale w weekend to ciężko mu zasnąć:dry:oby młodej się nic nie poprzestawiało ze spaniem, przynajmniej Wy bądźcie wyspane:tak:
ok zeżarłam zestaw z Maca i ledwo oddycham:-p
idę spać:)

Witam rankiem:)
Widzę wszystkie, w przeciwieństwie do nas mają wyrozumiałe dzieci, które dają rodzicom pospać:-pu nas nocka taka sama jak wczoraj, a może i gorsza:-(nie wiem co jest grane, we wtorek idę do lekarki, chyba to katar ją męczy:-(no i znowu po 5 walnęła taką kupę że wszystko do prania:sorry:oczywiście już od tego czasu nie spała-zasnęła po 7 ale Kuba już był na nogach:confused2:zaraz się zbieram do Lidla, a M z Kubą na basen. U nas zimno okropnie:eek:
Dziewczyny co jeszcze jej mogę dać na ten katar???boję się że znowu jej zejdzie na oskrzela:-(

Kic - ja na katar lub wysuszony nosek u Sonii ( ona generalnie kataru nie ma tylko jakieś tam gile czasami ) to psikam wodą morską i czyszczę fridą, przy katarze przeszkadzającym spać to bym jeszcze psiknęła jej nasivinem po kropelce i tyle. W łóżeczku wyżej poduszkę, dobrze wywietrzyć pokój i wsio.
Madziu - moja Sonia też na początku kręciła się w nocy i poprykiwała, może spróbuj ją na brzuszku kłaść do spania? moja akurat nie lubiła, więc z reguły jak się kręciła to brałam ją do swojego łóżka
u nas nocka o dziwo spokojna, Lena spała bardzo ładnie, Sonia od 21:00 do 03:00 obudziła się raz, około 03:00 była już gorąca więc dałam jej nurofen i zabrałam do swojego łóżka. I pospałyśmy do 09:00 :-)( M o 07:30 wyjechał na mecz ). Sonia oczywiście z przerwami na cyckanie, ale wyspałyśmy się fest.
Teraz ma jakieś 37.5 stopnia więc narazie obserwuję, nic nie daję, zobaczymy, może przejdzie.

Heloł
No junior spał jak susel. Ja znowu nie:-(
Ale zatoki mnie wykanczaja. W ciagu dnia jeszcze nie odczuwam ale w nocy 0 oddychania. Tylko paszczą co okropnie męczy.

Kic nasivin zawsze nawalam
Inhaluj nawilzaj i odciagaj katarek żeby nie zalegalo
No i może masz za ciepło w domu. 21 nie wiecej bo sluzowki sie męczą.

Post ale super zakupy w jeszcze lepszej cenie
Oby F naprawili kOmpa coby łączność z nami była

A ja jakas niezywa. Okropnie sie czuje. Muli znowu i tak od wczoraj.
Znowu sie nakrecam.
Na zakupy nie pojechałam bo nie dałabym rady. Najlepiej sie lezy

Oki ide sobie odkurzyc nos. Od smarkania tez juz brzuch boli

Czesc, my nie spalismy od 7.30 wiec niezle:tak:
Renia oj biedactwo,odpoczywaj ile sie da:tak:
Post super cena za zakupy:tak:
Pabla moze faktycznie to zeby, trzeba czekac moze jutro sie cos wyjasni:tak:
Madzia niestety jak jestes sama to nie ma Ci kto rozwalac:-D Cos faktycznie Majce przeszkadza,moze spróbuj tak jak radzi Pabla:tak:
Kic oj biedna jestes z tymi nockami:-( Ja chyba bym caly dzien zla chodzila:tak:
Wczoraj jakos caly dzien mialam zalatany i jak wieczorem sie polozylam to fasolka fikala jak szalona:tak: Juz jestem pewna za to ruchy malenstwa a nie jelita:tak: Dobra ide powoli szykowac sie do kosciola z Misia:tak:

A co tu taka cisza?
Oliwia odespała nockę w dzień, pewnie w nocy znowu będą cyrki:/ Kupiłam nasivin soft i maść majerankową, mam nadzieję że jej to pomoże, we wtorek idę ją osłuchać bo już mam schizy że jej coś jest:cool2:
dziś urodziła moja znajoma synka Maksia 3800 i 59cm, aż w szoku jestem że taki duży się urodził bo i ona i tatuś są raczej niscy i drobni:)
Dorka super, że najmłodsze już się ostro rusza:tak:a w dzień jakoś jest ok, najgorzej pod wieczór jak już zmęczenie wychodzi:confused2:
Pabla widzę że u was nocka o niebo lepsza, oby tak dalej:tak:
Renia współczuję zatok, mi zawsze otrivin pomagał, ale nie wiem czy można w ciąży:eek:
Kuba dziś nie spał w dzień, bo był z M na basenie i jakoś tak drzemka przeleciała a o 14 już go nie chciałam kłaść bo by spał do 16-17 i potem by wieczorem był ryk:confused2:no i dziś podobno były skoki z brzegu do wody:tak::-)
idę kąpać dzieciarnię, M jakieś zapiekanki szykuje...gdzie ta moja dieta:crazy::-p:-)

reklama
Hej, melduję Kochane, że jestem cała i zdrowa:-p zaległości nie mam bo jakoś poczytałam:-D u mnie jak zwykle od tygodni bajzel w chacie bo ciągle coś robimy, ale już widać koniec bo została nam tylko kuchnia co może zrobimy w tym tyg:-D w pracy zapierdziel, a od jutra mam 4 nocki, więc może częściej się odezwę;-) Młody ma zarąbisty katar, ale na noc wdrążymy jakieś naturalne metody, więc może szybko przejdzie;-) zmykam pozamawiać prezenty na All bo mimo promocji w hipermarketach to i tak zabawki na razie w necie tańsze;-) zdrówka dla Wszystkich i spokojnej nocy;-)

Do góry