reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2008

Kic ja właśnie z Kapphal-a wróciłam i kurcze bieda u nas :crazy:Jest śliczna sukienka na 86 dla Ewci idealna na wesele do mojej siostry (we wrześniu) po przecenie wyjdzie 22 zł:tak: ale jest tylko jedna sztuka wiec wątpie że się uchowa:baffled:Pójdę około 10 może będę miała farta:tak:Ciuszków mało a kombinezony nie są na przecenie tylko na obniżce 80 zł wec przecena nie będzie ich zapewne dotyczyć ale nam nie trzeba mamy Tchibo;-):-)

Jeżeli Madzia nie chce jezdzika ja chętnie kupie tylko niech u Ciebie przezimuje bo w mojej dziupli miejsca brak;-)

Kic szkoda że nie mieszkasz blisko oj poszalałybyśmy a R zapewne szybko by mnie spakował;-) i tak o większości zakupów nie wie;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Madzia, Miki nie poszedł na występ :-( Tak mu się dziś puścił katar, że nie było sensu. Trudno. U nas nie ma zakazu, żeby przyszli rodzice. Co prawda nie są zapraszani, ale wydaje mi się, że problemów panie nie robią. A, mam nadzieję, że mój placek "obcym" dziadkom spakował:-)
Kic, Flo chce być oczywiście kucykiem Pony! Spokojnie, jeszcze poznasz te klimaty:tak: A może Kubuś jednak coś wygra? Brawo dla niego, bo taki publiczny występ to nie lada wyzwanie!
Haszi, powolutku i wrócisz do rzeczywistości. Zdrowia dla m, choć pewnie tak jak piszesz, bez operacji się nie obejdzie. Moja mam miała i spoko wszystko poszło
Izabelka, gratulacje dla Oskarka! Wróżka zębuszka przyszła? Tzn. dla mnie te wróżki to jakieś nowum, bo za moich czasów takich cudów nie było. A Miki już kilka razy mi mówił, że Kacprowi wróżka zostawia kasę na ząbka:szok: U nas nic się nie kiwa, więc jeszcze poczekamy
A dziś Olga mnie "zabiła". Ogląda opakowanie z Było sobie życie i mówi - ale to nie są pałeczki okrężnicy:szok::szok::szok: Wiersz na dzień babci i dziadzia dostała i już umięe - ale dumna z siebie. A jak się uczyła/powtarzała sobie, to tak się wściekała, że zapomina... Nerwus palmus!

dzień dobry :-D
Kasia jakoś nie umiem się przekonać do wróżki zębuszki i sama dałam mu zeta :-) i poszliśmy do Mac Donalda i niestety nie śpimy od 4.30, bo Oskar wymiotował 2 razy :baffled: bajka
teksty dzieci też mnie powalają, żałuję, że nie spisuję :tak:
jak ja bym chciała ochotę na zakupy tak jak wy macie :-p
miłego dnia!
u mnie perspektywa dentysty, więc mam stracha, i korki do późna, więc niefajnie

Iza ojoj, ja dlatego do Maca nie chodzę, a jak już to na lody i kawę. Może ni tyle co do Maca,ale jak generalnie fast foodów nie lubię, bo ciężkie żarcie,a dla dzieci tym bardziej, poza tym smród oleju czuję co wieczór, bo mieszkamy tuz obok i to mi skutecznie obrzydza.
Oby sie Oskarowi polepszyło!

Ja o wróżce zębuszce też słyszałam :tak: u nas pewnie przyjdzie w swoim czasie ;-)

Kasia szkoda,że Miki zaniemógł. Ciasto napewno smakowało,właśnie sama się dziś chciałam zapisać i od ciebie przepis wypróbowac,ale w sumie juz ze 3 os. były na ciasto,więc poszłam na łatwiznę i zapisałam się na soki

Kicrym dzielnego masz synka! super,ze tak występuje,a czy wygra czy nie to nieważne ;-) ja kciuki jednak trzymam za dobry wynik!
Z K gadałam,zaraz PW napiszę ;-)

Haszi dasz radę, wrócisz do stałych zajęć i jakoś ta tęsknota może mniej będzie dokuczać. Zawsze najgorzej na początku. Jesli o operację chodzi, to w sumie nie doradzę gdzie lepiej tu czy tam, ja z porodu byłam zadowolona,ale Już K ze swojegu zabiegu mniej, samo to,że jako znieczulenie podali mu morfinę,a nie znieczulenie miejscowe to już jak dla mnie dziwne.

Renia łączę się w bólu z nockami, bo moja małpa tez cos szwankuje ostatnio. Jedyny plus,że K wstaje,ale ja się i tak budzę i tyle z mojego spania jest. Oni potem do 9 dosypiają,a mi o 5.45 budzik dzwoni.

Z tego wszystkiego zasnęłam wczoraj z Maćkiem jakoś po 20, więc jako tako dziś wyspana jestem.

miłego dnia!
Ja mam chyba PMS i źle ze mną ;-)

Izabelka, mnie też wróżka nie przekonuję i nie wiem co uczynię, jak już ten pierwszy ząb wypadnie ;-) Powodzenia u dentysty i zdrówka dla Oskiego
Maca tez nie chodze, bo nic mi tam nie smakujejeśli chodzi o jedzenie. Za to w KFC :tak:

heloł
nocka jak zwykle
jeszcze Tymi o 3.30 dołączył
jak chciałam go przegonic do siebie to prawie się rozpłakał
już mu zapowiedziałam, że jak znowu przyjdzie to mu nie pozwolę spać z nami więc lepiej niech nie łazi po nocy

jak mi ząbki wypadały to chowałam do pudełeczka i w nocy przychodziła myszka i zabierała, a w zamian albo pieniążka albo cukierka zostawiała;-)

dziewczyny dzięki za cynk - moze uda mi się do południa wyskoczyć na przecenki

Kic oby wynik był dla Was miłym zaskoczeniem
super, że Kubuś dał radę - brawa!!!

Haszi no szkoda męża, ale niech nie odwleka operacji

dobra marudy daja do wiwatu więc nawet chwili dla siebie
miłego dzionka

Łączę się w bólu z niewyspanymi:baffled:Nie wiem co jest grane Ewa już tak ładne spała a dziś pobudka o 1 jedzonko o 2 następne o 5 i wstała przed 8.Bardzo mało je mleka na noc około 120 ml może dlatego.Jak widzę ona w nocy je dobre 5 min więc chyba głodna ale jak dodam kaszy do butli jeść nie chce:baffled:

Do mnie przychodziła zębuszka:tak:

Kasia jeszcze nie jeden dzień dziadków przed Mikim najważniejsze aby szybko się wykurował:tak:

Za oknem siąpi deszcz nawet na zakupy jakoś weny brak.Poczekam na mame we dwie razniej:tak:

Miłego dna!

Mam wieści z przedszkola, że placek bardzo smakował i panie chcą przepis :-)
Andula, no w przedszkolu dnia babci i dziadka już nie będzie, a nie sądzę, żeby w szkole coś takiego robili;-)

kic oj tam, oj tam. Skromna mama.
Jak dla mnie taki występ to wielkie łał bo moje dzieciaki zżera trema.
Po tatusiu.
Był czas, że mój W występował na jakiś festiwalach itp i to z powodzeniem ale mówił, że to dla niego był taki stres, że nie dawał rady.
Ja tez moje występy z wierszykami wspominam jako przeżycia ciut traumatyczne więc tym bardziej chylę czoła.
Andula szalona jesteś z tymi zakupami.
Aż miałam ochote do tego Kappahla wpaść tym bardziej, że m dla jaj ubrał moje ukochane rurki i pękły :p
A swoją drogą, żeby facet prawie 190 ubierał rurki 38...polecam diete odchudzającą Anglia (15 kg mniej w 5 mc)
A ze spaniem Ewci pociesze cię, nie jest u ciebie tak źle.
Dziecko sąsiadów z tego co słysze nie śpi prawie całą noc :szok:
Co się obudzę (a mimo, że dzieci duże to budzę się kilka razy bo wiecznie odkopani, siku, pić itp) to płacz słyszę.
kasia ja dostawałam kasę za zęby a Patryk kiedy mu wypadały,
oglądał namiętnie "Małego misia" i to, że wróżka zębuszka istnieje było tak oczywiste jak Mikołaj przynoszący prezenty.
Szkoda występu Mikołaja ale będą inne. No i Olga na pewno się popisze.
Tymciu też mi już piosenki na dzień babci śpiewa.

Musze się (a raczej chce :p) tez pochwalić, że moją córę wyuczyłam "Jadą, jadą dzieci " :biggrin2: i pękam z dumy.
Tylko jak ostatnio wujkowi mówiła to się zająknęła
i jej podpowiedział a moja mądralińska na to
"O, wujek umie, mów wujek".
Izabelka łącze sie w bólu ja dzisiaj dentyste właśnie po raz kolejny zaliczyłam.
Już mam dość a ząb nadal w leczeniu. No ale zawsze to lepsze (i tańsze) niż robić koronki :/
Madzia ehh dlaczego chłopy okresu nie dosają. No ale przynajmniej za to dostają PMS swoich żon :-p Ja przyznaje jestem wtedy nieznośna. Serio Ka morfinę dali?:szok:
A przynajmniej laparoskopie stosują?

Jak już chodzę do pracy to powoli wszystko wraca do normy.
Myślałam, że czeka mnie niezły dołek ale nie jest tak źle.
Z operacją w to ciut skomplikowane bo m ma ubezpieczenie tam (w dodatku i tak nie wiadomo, czy dalej będzie w tej pracy co jest :/) ale trudno siedzieć przez czas rechabilitacji bez pomocy w Anglii. A w Polsce planowanych zabiegów prawdopodobnie nie pokrywają.
Najlepszym wyjściem był by jego powrót tylko trzeba jeszcze znaleźć tutaj pracę.
Tym bardziej, że podobno klinika u nas jest w te klocki bardzo dobra.
Zobaczymy, na razie jest tam i wraca w kwietniu. Nie mamy szans przetrwać teraz bez jego dochodów. Mam nadzieje, że noga do tego czasu wytrzyma :/
Ok w pracy na rano byłam, teraz niedługo lecę po Tymcia.
Miał dzisiaj bal kostiumowy- przez tydzień jęczał, że chce być wampirem- matka nagimnastykowała sie jak głupia załatwiając strój a on mi wczoraj wyszedł z przedszkola i płacze, że on juz nie chce być wampirem tylko pomocnikiem batmana.
Ok, dał się przekonać na batmana.
Teściowa załatwiła maskę, peleryna z wampira się nadała. Uff udało się uszczęśliwić dziecko. Ehhhh
Omg chyba to moje pisanie to taki anty- depresant. M nie ma to was zamęczam sorry :p

Ostatnia edycja:
reklama
Witam,Franek juz lepiej,odtatnie dwie nocki jak zasnal okolo 21 to budzil sie okolo 7 rano:szok:chyba odsypia nieprzespane noce:tak:Zobaczymy jak bede miala na rano do pracy ile razy bedzie sie budzil:baffled:,a to juz w niedziele:no:
Haszi pisz ja czytam Twoje posty:tak:
Kic i jak tam wyniki jakie miejsce zajal Kubus?
Andula fajnie masz z zakupami,ja jak zwykle musze czekac na lepsze czasy zeby poszalec na zakupach:baffled: Teraz dostalam taka wyplate ze tylko siasc i plakac:angry::no:
Kasia ja nie pamietam czy mi wrozka zebuszka cos przynosila:no: Sebie najpierw dala pieniazka,a pozniej to owoce przynosila :tak:
Iza ojjj,ja nie lubie dentysty:tak:Trzymaj sie dasz rade:tak:
Madzia a jak w pracy juz "wpadlas" w rytm?
Renia do nas tez czasami Misia jeszcze przychodzi,ale G ja zabiera do jej pokoju i tam spia razem:tak:
no i juz nie wiem co komu:sorry2:
W niedziele do pracy wracam i juz mi sie nie chce:no:
Maly mial miec szczepienie 16 stycznia na zoltaczke,zobaczymy co powie jego lekarka,za to Misia bedzie miala przeciw poneumokoka,na razie ona jest zdrowa,bardzo jej juz sie nudzi w domu:tak:Bedziemy robic jej badania krwi i moczu bo cos ostatnio schudla i blada jest:-(
Nie pislalam Wam wczesniej 31 grudnia lezac chora dostalam pierwsza @ od porodu,nic mnie nie bolalo,tylko lalo sie jak z kranu:baffled: Zobaczymy jak nastepna bedzie:dry:
Malemu w szpitalu wyszedl pierwszy zabek!:-Dw koncu,bo myslalam ze nigdy nie wyjdzie;-)Franek cos ostatnio nie chcial jesc zupek zrobionych przeze mnie:-( ale dzis zjadl,kupne dostawal w szpitalu i mu smakowaly a moje bee:dry:Kaszki tez ostatnio cos slabo je a w nocy tak ladnie spi:tak:
A Misia chce byc na balu kucykiem(jak Flo ale Misia chce Rainbow Dash) albo pieskiem:baffled: Nie ma pojecia skad wezme te stroje.ewenyualnie moze byc ksiezniczka ale z rozowa sukienka:tak:
Ide robic kawe ,u nas sniezyca za oknem i szaro to sie spac chce:tak:

Ostatnia edycja:
Do góry