reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2008

Helloł. U nas sloneczko, wszędzie rozmokły śnieg :/
Mój m chyba wrócił na stałe. Niby miało byc n chcwile ale ma prace wiec stwierdziliśmy, że byle by być razem, bo juz nam psyche siadało.
A Chodakowska rzeczywiscie jest wszedzie. W sumie nie wiem dlaczego bo to naprawde męczące ćwiczenia ale widocznie wiecej jest takich zawziętych bab jak ja :p Wczoraj w nocy zaliczyłam killer, z włosów mi aż kapało:sorry:.
Ale co do manii to u nas w pracy aktualnie obowiązue szał na "50 twarzy Greya".
kic u nas takie sniegi byy, że nawet na sankach było ciężko ^^ W piątek młodego do szkoły nie puściłam, do pracy i tak prawie nikt nie dotarł:-D, ale rano do przedszkola sie przedarłam (cudem) a tam 5 dzieci.
Babcia przyszła więc mykam, całuski dla was.

reklama
Haszi, fajnie byłoby jakby m był już na stałe i bylibyście wszyscy razem:tak:Killer w nocy? O maj gad! Wtedy nie ma mocnych - nie dałbym sie rady zmobilizowac. Dziś idę na step power, więc odpuszczam. Sama byłam bardzo sceptyczna do ćwiczenia w domu. Niemówię, że robie to tak regularnie jak ona zaleca, ale naprawdę podoba mi się. Strasznie charyzmatyczna osoba i z takim pomysłem te treningi nagrane. Haszi, a Greya czytałaś? ;-)
Andula ja mam takie samo mieszkanie jak Ty - metrażowo. Równiez dwójeczka + suka:-DNie ma lekko ;-)
Madzia, tak , pierwszy dzień wiosny. U nas też słonecznie, choć chmurki są. Topi się śnieg, ale ... słyszałam w radio, że znów ma padać. No ja pierniczę...

Witam,u nas zima w pełni:wściekła/y::wściekła/y:Wczoraj cały dzień padał śnieg masakra jakaś:crazy: Byłam wczoraj w pracy ale tylko pół dnia tak źle się czułam,że poszłam do dmu:no:Dziś też nie za dobrze się czuję,a jutro na noc:no:
G był wczoraj z Frankiem w Gdańsku w poradni hepatologicznej w związku z tymi złymi wynikami na wątrobę:tak: Pani podobno bardzo miła,zakochała się w Franku:-D 7 maja mamy jechać jeszcze raz na kontrolę jak wyniki będą złe to położy go do szpitala żeby zrobić specjalistyczne badania:tak:
Andula nieżle z tym wózkiem:tak:Ja pieszo ledwo się ledwo przedzierałam przez zaspy:confused2:
Renia to witaj w klubie Chodakowskiej,ja na razie ma przerwę:no:Mam nadzieje że szybko mi przejdzie przeziębienie i wrócę do ćwiczeń:tak:
Franek już przesypia całą noc,ok 5-6 budzi się na mleko często jeszcze zasypia:tak:,ale czasami już nie chce spać:confused2:
Haszi a co Twój m będzie teraz robił?
Wczoraj dzwoniła moja siostra z Irlandii,jej facet ostatnio wyczuł guzki na szyi zrobili mu biopsę są to jakieś chłoniaki i od poniedziałku będzie miał chemię:-( Podobno to taka choroba z którą da się żyć ale mogą one powracać:no: Teraz przez pół roku będzie miał chemię przez 3 tyg:-(Do pracy nie będzie chodził,bo jest tam sam(jest kucharzem),więc będzie na zwolnieniu:tak: Ciężko im będzie,Justyna nie ma tam żadnej bliskiej rodziny,jego rodzice w Angli,w Irlandii mieszka jego córka,której boją się jej powiedzieć o chorobie:-(Mam nadzieje że sobie poradzą.żal mi jej teraz już wszystko na jej głowie będzie:no:
Już nie smęce:tak: Miłego dnia życzę wszystkim

Witam:)
U nas wszystko się topi:confused2:słonko ładne było, ale cóż z tego jak wszędzie błoto pośniegowe i woda całym chodnikiem się leje:confused2:

Wczoraj byłam na kontroli i wsio ok, dr chciał mi jeszcze l4 dać, ale nie wzięłam i całe szczęście bo dziś z kolei mojej zmienniczki nie ma:confused2:też ma l4 do środy, więc przeczuwałam, że mam odmówić mojego zwolnienia:-p

W pt mam zajęcie otwarte, a jeszcze nic nie przygotowałam:sorry:jutro będę ciasteczka piec z dzieciakami:happy:

Dorka oj no takie wieści są dobijające, ale trzeba być dobrej myśli:tak:
Haszi o to super, że M prawdopodobnie na stałe:tak:na pewno psychicznie będzie Wam łatwiej:tak:
Andula super mała Ci śpi, moja nadal się budzi co najmniej 3 razy:confused2::eek:no i cóż mi z metrażu jak jakiś palant zrobił tylko 2 pokoje, a w sumie 3 by spokojnie mogły być, wystarczyło by pomniejszyć przedpokój, no ale trudno:sorry:
Kasia też słyszałam, że znowu ma być trochę mrozu i śnieg, no zwariować można:confused2:

hej

no ta zima i brak słońca wszystkich dobija
oby tylko już cieplej i piękniej

Kic super, że się ładnie noga zagoiła

Dorka oby z Franiem wszystko było dobrze

Adula moje też fisiuje, ale zawsze tak było więc chyba się przyzwyczaiłam do tych pobudek
po świętach przechodzę na modyfkę i koniec z cycowniem
oby przeszło gładko

Kasiu fajnie tak z tym fitnesem;-)

Haszi najważniejsze, że razem w domku - tak być powinno

a Tymi w domu
ma zaczerwienione gardło i kaszle
więc wolę przetrzymać ten tydzień zeby sie nie rozłożył na święta
wczoraj machnęłam Ewę i zaraz chce kilera zobaczyć
zakwasy mam więc nie będzie łatwo

dobra zmykam
;-)

Witam w pierwszy dzień pory roku, znanej niegdyś jako wiosna...u nas śnieg jeszcze leży i ma znowu padać....wszystkie plany domowe i ogrodowe wzięły w łeb i siedzimy wkur***ni bezczynnie...znaczy się R siedzi, bo ja jak zwykle robolę:dry: Obie baby chore, Sarulek miał zapalenie oskrzeli, Flo się wirus na oczy rzucił, ale żadna nie czuje się na tyle źle, żeby z nudów chałupy nie roznosić:baffled: Sara nie uznaje innego spędzania czasu niż chodzenie za rączki, mam nadzieję, że wkrótce zacznie chodzić sama, bo mi plecy odmawiają posłuszeństwa od tego dreptania z nią zgięta w pół:wściekła/y: A Flo z nudów uczy się z tatą czytać, więc może będą jakieś plusy braku wiosny i ciągłych chorób;-)

Poczytałam co u was, więc jestem w miarę na bieżąco, ale nie mam się jak ustosunkować bo ćwiczenia fizyczne to dla mnie najgorsze zło, a widzę, ze tu trwa kampania wiosennego wylaszczania się:-D

Renia, u nas niestety nie pięknie:baffled: Znów słońca brak - ale kicha! Na pocieszenie sprawdziłam kiedy w Tatrach można sie spodziewać kraokusów i może będę miała szczęście zobaczył filetowe łąki jak pojadę z koleżankami w połowie kwietnia w góry. No oby!
U nas też zapowiadają jakiś deszcz, śnieg i nie wiadomo co jeszcze:dry:
Tak, wczoraj step power zaliczony - superowo było. Pozostają ćwiczenia w domu, bo na fitness jak na razie wyrywam się raz w tygodniu
Surv, a garnie się Flo do czytania? Super!

Haszi słyszałam o 50 twarzach...ale nie ma od kogo porzyczyć z chęcią bym przeczytała:tak:Cieszę się że już jesteście wszyscy razem ,masz rację lepiej skromniej ale w kupie:tak:

Dorka trudno się we Franku nie zakochać ten jego uśmiech i bujna blondi grzywa;-)Współczuje siostrze a raczej jej chłopakowi.Choroba to zawsze wielka próba dla związku.

Kic masz rację z takiego metrażu spokojnie mielibyście 3 pokoje, a nie da się dzieci pokoju podzielić?Dobrze że noga zagojona:tak:

Kasiu ja to przeklinam swoje mieszkanie najgorsze że szybko go nie zmienimy:-(Z moją pracą ciężko a przy jednej pensji kokosów nie ma tym bardziej że wakację wkrótce trochę trzeba oszczędzić aby wyjechąć gdzieś:tak:

Reniu mi też ćwiczenia sprawiają trudność ale ja zawzięta jestem i staram się nie odpuszczać:tak:

Surv super że Flo chętna do nauki,Misiek też próbuje ale on woli pisać :tak:Sara gna z rozwojem jak szalona;-)niedługo pójdzie sama i będziesz miała więcej luzu:tak:Aha pomidorki nam już super rosną:tak:

Ja wczoraj po Chodakowskiej dostałam takiego powera ,że wypucowałam łazienkę i kuchnię.Moja Ewcia tak się ze mnie śmiała jak ćwiczyłam ,prawie się za brzuch trzymała ;-)chyba naparawdę ćwiczę jak pokraka;-):-)

Byliśmy na szczepieniu Młoda waży 8900:tak:Doktor nie martwi się że nie staje mówi że do roku ma czas ale ja się niepokoję Misiek w jej wieku zaczął chodzić a ona staje tylko na kolanka:tak:Raczkować zaczeła jak człowiek ale tylko po dywanie jak wejdzie na kafle lub parkiet znowu bierze nóżkę do przodu tak jej widocznie szybciej:tak:Aha mamy dwie górne jedynki :tak:

Miłego dnia!

Ostatnia edycja:
Andula, dlaczego nie pytasz? - ja mam pierwszy tom Greya, mogę Ci pożyczyć. Bez problemu. Jeśli chcesz to wyslij mi adres na pw, to wsadzę w kopertę i fru :-) Druga część miała moja koleżanka a trzecią przeczytałam w pdf-ie :-)

reklama
Cześć, u nas dalej chorobowo:crazy: Ja idę dziś do pracy,mam nadzieję,że dam radę:tak:
Renia powodzenia w odcycowaniu:tak: Zdrówka dla Tymiego:tak:
Survi dla Was też zdrówka:tak:
Andula fajnie że u Was uda się odłożyć coś na wakacje przy jednej pensji u nas przy dwóch pensjach trudno:baffled:
Kasia u nas podobna pogoda:no:
Kic super że z nogą lepiej:tak:
Mały śpi więc chyba i ja na chwilę przymknę oko,Misia się bawi to wykorzystam:-D

Do góry