Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
ciekawe tematy poruszacie i dzięki temu od dzisiaj rozpoczynam intensywne masowanie krocza
dobrze,że Mąż w delegacji bo pewnie byłby szczerze zainteresowany tym zajęciem
dowiedziałam się dzisiaj, że w moim szpitalu nie ma czegoś takiego jak wykupienie znieczulenia
mimo że nic takiego nie planowałam wydaje mi się trochę to dziwne, ale wiem to z pewnego źródła bo moja Ciocia pracuje na porodówce
w ogóle nie ma tam czegoś takiego jak poród ze znieczuleniem
tylko w skrajnych przypadkach jako środka łagodzącego ból używają Dolargan (nic dobrego o nim nie słyszałam) i jeśli po tym leku akcja porodowa nie postępuje przez 2 godz od razu robią cc
co do nacinania krocza to położne robią to w ostateczności, a wcześniej starają się tego uniknąć - masują itp. - tak więc choć z tego jestem zadowolona
ogólnie to mam dzisiaj ciężki dzień i idę sobie ponarzekać w odpowiednim wątku
dowiedziałam się dzisiaj, że w moim szpitalu nie ma czegoś takiego jak wykupienie znieczuleniamimo że nic takiego nie planowałam wydaje mi się trochę to dziwne, ale wiem to z pewnego źródła bo moja Ciocia pracuje na porodówce
w ogóle nie ma tam czegoś takiego jak poród ze znieczuleniem
tylko w skrajnych przypadkach jako środka łagodzącego ból używają Dolargan (nic dobrego o nim nie słyszałam) i jeśli po tym leku akcja porodowa nie postępuje przez 2 godz od razu robią cc
co do nacinania krocza to położne robią to w ostateczności, a wcześniej starają się tego uniknąć - masują itp. - tak więc choć z tego jestem zadowolona
ogólnie to mam dzisiaj ciężki dzień i idę sobie ponarzekać w odpowiednim wątku
![]()
nie wiem czy to pomaga w ciazy ale na obrzeki dobrze jest ograniczyc lub wyeliminowac sól,moze to pomoze???