reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Lipiec 2008

Madzia to wszystkiego naj z okazji rocznicy ślubu:-)
Julia no to pieknie czyli coraz blizej ku końcowi;-)

Ja mam termin tez pod koniec lipca wiec czau wiele ale tak jak dzis to chcialabym juz miec mojego synka przy cycu:-) i miziać, całować:-)

reklama
Coprawda jeszcze kilak dni mi zostało do terminu, ale już mi się wydaje, ze ja nigdy nie urodze;-)

Brzuszek sie stawia, krzyz nawala, a mała siedzi w tym brzuszku i tylko sie rozpycha. Do tego noce nie przespane - super poprostu.

bylam dzis u ginka i stwierdził, ze te moje rozwolnenia to może być zatrucie ciążowe - kazał mi zrobić elektrolity i dał skierwanie do szpitala jak do jutra nie przejdzie. Tak więc dziś wcinam tylko bułeczki, bo nie uśmiecha mi się leżenie na patologii i kwitnięcie tam.

mamusiasynusia oby okazalo się ze to nie zadne zatrucie ciążowe tylko organizm zwyczajnie się oczyszcza bo już chwila bliska:-)

Madzia737 wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy ślubu!
Ja też podobnie - byłam przekonana, że urodzę wcześniej i nie nastawiałam się na kolejną wizytę... Dopiero w czwartek odszukałam kartkę z datą i godziną i zaczęłam organizować sobie transport! Moja mama urodziła i mnie i mojego brata 3 tygodnie przed terminem... Mówiła, że super sytuacja (za pierwszym razem), bo nie myślała jeszcze o porodzie... Nie zdążyła się nakręcić... Ale za to teraz się nakręca :-) Od ponad tygodnia w pełnej gotowości jako kierowca, ma ciągle rozwolnienie i bóle brzucha:szok: Gdy moja bratowa rodziła mama na korytarzu płakała... Jak moją mamę odwozili na porodówkę dziadek, jej ojciec, też płakał... No i jak w takiej rodzinie rodzić? Ale to lepsze od podejścia teściowej, która ciągle opowiada jakie kiedyś kobiety były silne - na polu urodziły i dalej do roboty :baffled: Tak jej się ciąża i poród spodobały, że w 4 miesiące po porodzie na wizycie kontrolnej dowiedziała się, że znowu jest w ciąży i brat mojego męża urodził się rok później:happy2:

pewnie i teraz takie kobietki się zdarzają co ciąże przechodzą jedną za drugą
z tym ze czasy bardziej cywilizowane i swiadomość inna
a koebiety coraz cześciej juz nie w polu pracują ale w biurach:-) i czasu na zachodzenie nawet nie maja a co dopiero rodzenie;-)

Dzieki dziewczyny za zyczenia,ale to jeszcze nie rocznica slubu,tylko mija kolejny rok od kiedy jestesmy razem:-)A slub za rok,w sumie za 11miesiecy:tak:
Kaja moja mama tez mnie urodzila 10 dni przed terminem i identycznie bylo z moja siostra.Natomiast moj K i jego siostra urodzili sie dwa tyg po terminie.
Ja w najgorszym wypadku za dwa tyg bede miala wywolywany porod,juz jestem nawet zapisana do szpitala,ale mam nadzieje,ze maly sie sam zmobilizuje i sie szybciej do nas wybierze :tak:

Ja tez sie urodzilam 2 tyg po terminie tylko, ze przez cc bo posladki byly:) ja to musze przynajmniej do 14 lipca wytrzymac, bo mame ktos z lotniska musi odebrac ;-)jak narazie to nie mam chyba zadnych objawow, chociaz czasami sie zastanawiam jak cos zaczyna bolec co to jest?no ale chyba teraz to juz tak bedzie:-)

ja się wczoraj przepakowałam, dziś dokupywałam kosmetyki jeszcze.
moi teście wyjeżdżaja w piatek w nocy i zabieraja Natę ze sobą na 10 dni iteściowa boi się, ze sama zostane i co ja wtedy zrobie jak zaczne rodzic:-D a ja na to spokojnie, ze zadzwonie po męża wykąpie się, poczekam az slubny przyjedzie i pojedziemy do szpitala-bo nie sadze abym miała w jakims expresowym tempie rodzic:-D

Hej Dziewczyny :-)
Na wstepie zycze Wszystkim tym ,ktore termin maja lada dzien, by szybko i w miare bezbolesnie sie rozpakowaly:-) oby dzieciaczki chcialy juz zobaczyc druga strone brzusia, a nie siedziec w nim nie wiadomo ile :-)
U mnie jak na razie bezobjawowo-jejku jak tak dalej pojdzie to nie widze tego porodu 18 lipca:no: pewnie Mala sie przeterminuje- ale tego naprawde nie chce, bo juz nie moge sie jej doczekac...mam tylko nadzieje ze zechce wyjsc z brzuszka jeszcze w lipcu :-)
Moja mama przenosila mnie 2 tyg-i ta wizja mnie przesladuje,mam nadzieje ze takie sprawy nie sa dziedziczne :-)

reklama
:)
Ja już po KTG i młoda nie wybiera się do nas narazie:-):-):-) ale Pani doktór powiedziała że może to pójśćbardzo szybko więc żebym się nie luzowała za bardzo :)
Kazała w czwartek na kolejne KTG przyjść.
Szyjka miekka i przygotowana ale rozwarcia brak:-)
No to czekamy dalej. Małżonek się cieszy bo do końca tego tygodnia to ma kosmos w pracy. Potem , powiedział, możesz rodzić;-);-);-) o dzięki ci Allachu :-D:-D:-D
Przegoniłam młodą trochę po mieście i teraz zdycham z upału i zmęczenia, ale zaczyna padać deszcz więc może się choć troszkę ochłodzi:-):-):-)
Madzia gratuluję Wam rocznicy :) i chciałam napisać ze ja sie z porodem nie wykręcam tylko bardziej mi to wygląda na sprawkę naszej córy :)

Do góry