reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2008

Pabla ja też jestem za.
Zauważyłam, że Wiktor przekręca się na brzuch tylko przez lewe ramie:-(
popodkurczałam mu nogi do raczkowania i widze, że młody teraz sam próbuje, ale ma głowe za ciężką i strasznie sie wkurza:-D

reklama
No więc jestem już po...
jak wróciłam to z młodą musiałam zabawić i już piszę.

Ciąza jak narazie oki. Pan doktor nie chciał mi USG zrobić ale zrobiłam taka minę i zaczęłam że jak z torbielą coś nie tak albo z dzieckiem....no bo mam plamienia wkońcu.... stwierdził że ok....żebym się nie stresowała.
Serduszko ładnie stuka, już widać więcej niż migający punkcik.
Torbiel niestety się nie zmniejszyła, dostałam większą dawkę leków i ma zejść a jak się nie zmniejszy to ....czeka mnie zabieg w drugim trymestrze:szok: ale powiedział że powinno się wchłonąć, więc się narazie nie nakręcam
Plamienia, pan doktor stwierdził że różnie bywa i wcale nie muszą oznaczać że się coś dzieje, no ale mam leki na podtrzymanie jakby co.
Poprosiłam tym razem o zdjęcie i wkleję na fotkach:-), Pan doktor ma u mnie minusa bo powinien sam zrobić to USG ...a ponoć jest taki dobry....no nic najwyżej pójdę do jeszcze jednego , który był oki ale nie było do niego miejsc jak się zapisywałam na pierwszą wizytę
ufff no i tyle. Za 3 tygodnie kolejna wizyta....czuję że dopóki 12 tydzień nie minie to nadal będę siedziec jak na szpilkach.

Post - najważniejsze ze wszystko dobrze!!! bądź dobrej myśli, na pewno będzie tak do końca ciąży, a torbiel może sie sama wchłonie...
a, jakbyś chciała to mam w domu dupastron ( czy jak to sie pisze, takie na podtrzymanie ciąży ) chyba z 2 paczki, mogę Ci wysłać, bo u mnie leży niepotrzebnie....

dzięki, też mi został po poprzedniej ciąży ale teraz mam Luteinę:tak::tak::tak:
wiecie że ona w aptece na receptę kosztuje 3 zł???? a bez recepty 28. W szoku byłam. A duphaston tez około 30 na receptę. Ja w poprzedniej ciąży to do 16 tygodnia łykałam:tak:

Post, luteinę brałam cały drugi trymestr i prawdopodobnie dzięki niej Młoda siedziała aż do terminu, a gdyby nie cesarka to pewnie by jeszcze w środku była, więc mogę osobiście potwierdzić, że działa super skutecznie:tak: Torbielą na ile to możliwe na razie się nie przejmuj, moze leki pomogą i szkoda nerwów na zapas. A w sumie najważniejsze, że z małą Krewetką wszystko ok i zanim się obejrzysz 12 tydzień migiem miniecie;-)

nie, nie ma bliźniaków.:-D:-D:-D:-D:-D....chyba że jeden za drugim się schował i zsynchronizowali bicie serca:-)
A plamienia no cóż i tak mam progesteron czyli luteinę więc to najlepsze co można zrobić. A dzisiaj np. wogóle plamień nie miałam.
No torbiela się nie przejmuje narazie za bardzo ale jak usłyszałam że laparoskopia w drugim trymestrze to mi się słabo zrobiło..
na zdjęcie fasolki musicie poczekać bo małż coś skanerowi zrobił....i czekam aż się naprawi:-):-):-) więc może później albo jutro (małż już po kąpieli malej, karmi ją:-):-)) a ja mam wakacje:-D

reklama
Post super ze slyszalas serduszko pamietam jakie to niesamowite uczucie ciesze sie ze wszystko ok:-)Plamienia sie skoncza tak naparawde @ mozesz miec do 5 miesiaca ciazy wszystko jest OK!!:tak:

Do góry