reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2008

reklama
Qlka i Madzik gratulacje :-)
No to już wszystkie rozpakowane :-)
dzisiaj moje maleństwo cały dzień śpi,chyba ta wietrzna pogoda tak na nią działa :happy: Oby w nocy chciała spać jak aniolek....

Gratulacje dla ostatniej mamy lipcowej i pierwszej sierpniowej:-)
U nas po dwóch cycach i pełnej butli sztucznego Młoda przez chwilę wydaje się być najedzona.....kto by pomyślał, jak się taka malutka urodziła, że będzie jeść jak górnik po szychcie:-p Miłego wieczoru wszystkim mamom grzecznie śpiących dzieci, jeśli takowe jeszcze są...:-D

Brawo Magdzik!!! no to jestesmy w komplecie:-)

U nas dzisiaj lepiej,tzn mlody sie nawet cyckami najda,ale na noc jeszcze raz go butla dokarmie,a kupilam mleczko dla bardziej glodnych dzieci,bo to maly glodomorek.ogolnie jest grzeczny,ale samotne lezenie w lozeczku jednak mu nie na reke:no:Nie placze jak sobie lezy przy nas na kanapie i nawet zasypia.No grunt,ze dziecko zamilklo i nie wyje jak mala syrenka,tylko sobie cos pod nosem slodko mruczy:-)

:)
qlka gratulacje oczywiście:-):-):-)

a ja mam pytanie czy można kupić mleko w takich opakowaniach na raz???? takie w razie W... bo moja młoda się generalnie najada ale wczoraj i dzisiaj ma jakąś jazdę z jedzeniem i wywraca mi cyce do góry nogami.
Wiem że takie pudełko duże mleka to trzeba zużyć w miarę szybko i to jest ból:baffled::baffled::baffled::baffled:
a może są jednak takie saszetki jednorazowe tylko ja nic o nich nie wiem????????:happy::happy::happy:

kurcze, naprawdę nie wiedziałam że opieka nad takim bobasem powoduje tyle dziwnych pytań:rofl2:

Post ja nie wiem jak w Polsce,ale tu w Anglii sa takie gotowe do uzycia mleczka w malych kartonikach 200ml,wiec na ok 2razy.A nie slyszalam o tym,ze te w wiekszych opakowaniach trzeba szybko zuzyc,naprawde:confused: Ja dzisiaj kupilam takie pudlo 900g i myslalam,ze na troche mi starczy na takie nocne dokarmianie:baffled:

Gratulacje dla rozpakowanych mam!!!

Post_Ptaszyna- mozesz poszukac mleka NAN1 w plynie w opakowaniach 90ml
http://www.cefarm24.pl/nan-1-mleko-...iorczych-mieszczacych-32-szt-mleka-p8344.html

Madzia737- widze, ze karmimy dzieci tym samym mleczkiem, Aptamil 2 for hungry babies;-). Wlasnie na opakowaniu jest napisane, ze trzeba je zuzyc w przeciagu 4 tygodni od otwarcia.

Wczoraj odwiozlam mame na lotnisko, no i zostalam sama z mala (nie liczac M), jakos smutno mi z tego powodu:-( (a moze lapie baby blues).
M, aby mnie pocieszyc, wzial sobie wolne w pracy i zrobilismy wypad do restauracji, zjadlam troche pikantnych rzeczy bo nie moglam sie oprzec, mam nadzieje, ze mala nie bedzie miala wiekszych problemow (ale ze nie okropna matka).

Dziwie sie jak piszecie, ze wasze dzieciaczki sadza po 3 kupy na dzien, u nas kupy sa co 2 dni:szok:.

Ostatnia edycja:
reklama
Post, ja kupiłam normalne opakowanie Enfamilu, 400 gr i tampisze, że trzeba zużyć w ciągu miesiąca, ale na jedną butlę 120 ml idą cztery miarki mleka, więc myślę, że w ciągu miesiąca opakowanie zejdzie przy dokarmianiu 1-2 razy dziennie; alternatywnie mogłabyś, jeśli masz "pod ręką" inną mamę noworodka pożyczyć jedną czy dwie porcje mleka na próbę:)
Beaa, nam położna mówiła,że przy karmieniu naturalnym normalne jest zarówno 10 kup dziennie (jak u Florki) jak i jedna kupa na tydzień.
A Flora dziś z okazji urodzin taty wstała o 6.30..szkoda,że nie chciała z tejże okazji poleżeć grzecznie :p

Do góry