reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2008

Kasia no ja teraz tez sobie nie wyobrażam,żebym do Macka Stasiu mowila,ale jak bylam w ciąży to byla taka opcja.Teść powiedzial jednak ,że to nieszczęśliwe imię:baffled: Ciągle mi sie podoba,ale pewnie bym miala jakieś schizy po tym co powiedzial:sorry:
Post nie schudlam tylko za dużą kieckę kupilam,bo mniejszych nie bylo,a strasznie mi sie podobala i tania w dodatku to trza bylo brać,niby rozmiar 38 ,ale gwarantuję ,że i ty razem z Łuckiem byś w nia wlazła.Już jest git i wyglądam jak człowiek,a nie strach na wróble:tak:

u nas tez gorąco 30 w cieniu

reklama
Post - życzę żeby w końcu coś się udało ustalić w sprawie imienia!
Madzia - to rodzice jadą na wakacje? zdolnego masz tatę...
Lena już po spaniu, po 2 obiadach:szok: i łobuzuje na podłodze. ja obejrzałam w czasie jej drzemki 3 odcinki Housa i jestem na chwilkę obecną housozaspokojona:-):-):-)
za godzinkę wraca M i chyba wyprawię ich na dwóch a sama jeszcze poleniu****ę trochę:tak:

Pabla ano jadą:tak:,a mnie pozostaje dwa razy dziennie do kota latać, na którego mam uczulenie:wściekła/y:Właśnie od nich wróciłam cała zasmarkana :crazy:
Post nie zrozum mnie źle, napisałam,że razem z Łuckiem byś w tą moją sukienkę wlazła,nie żebyś była nie wiadomo jaka wielka:no:,chodzi mi o to,że sukienka taka szeroka była,że spokojnie mogłaby za ciążówkę robić.Nawet ta koleżanka,która właśnie urodziła miała w niej iść na moje wesele,a była w 8m-cu:-D

Zuzu się wybiegala na dworze i padła :-)Ja nie wiem skad u niej tyle energii bo ja już padam na twarz :baffled: i w dodatku chyba gdzieś mnie zawiało i nie mogę szyją ruszać :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Kurcze upał był u nas nie do zniesienia a teraz widze ciemne chmury się zbierają pewnie zaraz się rozpada :no:
Madzia – ale tata ma zdolności :szok: Ja z racji mojego wzrostu też nauczyłam się podstawowych funkcji na maszynie i skracam sobie zawsze spodnie coby nie czekać u krawcowej :-p:-)
Pabla – miłego odpoczynku :-)

no i ja wreszcie dotarłam:-):-):-)
my od rana sie chlupaliśmy w wodzie (byliśmy na naszej plaży miejskiej), malutka pospała (tylko godzinkę niestety, ale jak na wózkowe spanko to i tak dużo;-)) teraz próbuję ja znowu uspać (moze nie powinna, bo niewiem o której pójdzie wieczorem spać:sorry: ale stwierdziłam, ze od rana nie piłam kawy, a jak tatuś wróci to dzieciorkiem się zajmie:-p egoistka ze mnie co?;-);-);-)) a tatuś pojechał odebrać "moją" brykę:-p:-p:-p ciekawe kto więcej nią będzie jeździł:-D:-D:-D:-D:-D wiecie co wczoraj jak pojechalam na starówkę naszę i parkowałam, to od razu oczyma wyobraźni zobaczylam siebie parkującą nowym autkiem:baffled::baffled::baffled::baffled::baffled: normalnie tak jak Post pisała- sama będę ustalała wjazdy:-p:-p a M mówi, ze jego jest niewiele mniejszy:eek: tiaaa:no:
Surv łączę sie z Tobą w bólu;-) ale sisters dojedzie i będzie spoczko:-) dodatkowe ręcę do pomocy;-)
Post a więc moim faworytem byl zawsze Franio (uwielbiam to imie!!) jak byłam w ciąży z Kornelem to chciałam mieć Olka (M sie nie zgadzał) a jak niewiedziałam, ze teraz będę miała dziewuszkę to stawialam na Macia (mam brata Maćka, kurcze uwielbiam go!! jest przebojowy, prześmieszny, suuuper;-);-)) no i jeszcze też mi się podoba Filip:tak::tak::tak: Michałków w rodzinie mam trzech:szok: (u nas to bardzo popularne imię bynajmniej teraz- fajne ale duzio:-))więcej nie smęce jak M nie zaakcepyuje, to rzucę nastepną litanię:-D:-D:-D

Agnik no to jesteśmy ciiiiii:-D:-D:-D:-D:-p:-p:-p:-p daj znać jak po dzisiejszej nocce;-)
Madzia a wiesz, że mój tato jak byl na studiach to wszystkim kolegom w akademiku albo szyl spodnie(tak, tak spodnie;-)) albo coś podkładał;-);-) bo moja babcia umiała szyć i on widzial o co biega;-) a teraz to niedość że guzika sobie nie przyszyje, to nawet wodę potrafi rozgotować:-D:-D:-D
Kasiu i jak tam dali spokój w robocie?:-p:-p:-p
Pabla dla mnie też jest Lenka gigancior:-D:-D:-D
Andula ketanol?? biedulko, współczuje tych migren:no:
Renia to ja sobie poszukam i też zacznę cościk działać;-);-)
acha wiecie co myslałam, ze wczoraj małego stłukę na kwaśne jablko:wściekła/y: wyvciągam ja pościel z jego łóżka i zerkam a za łóżkiem coś tam jest wciśnięte, ja patrzę a tam z pięć par brudnych skarpet, no rzes co za dziecior:angry::angry::angry: oczywiscie tatuś mial ubaw:baffled: och te chlopy.....
idę chyba dzieciucha wyciągne z lóżeczka, bo walczy zaciekle ze spaniem;-);-)

madzia...ja to jestem luźna w tym temacie:-):-):-) a poza tym mimo że bryle noszę to naprawdę widzę że się ciut od siebie różnimy:-D:-D:tak::tak::tak::tak: ale spoko, urodze wykarmię a potem tak sie wylaszczę że mnie nie poznacie:-):-):-):-)
Tosika...oooo...Franio no super..no ale małż na juniora nie pójdzie bo już to z nim wertowałam w te i we wte... Filip też mi się bardzo podobuje ale mój małż....nigdy w życiu!!!! :tak::tak::tak::tak::tak::tak: teraz układa podłogę u młodej więc mu nie przeszkadzam:-) ale potem mu listę zapodam:tak:;-)

Przeczytalam :-):-):tak:
Wiem ze do lekarza isc powinnam ale zawsze jak juz bolec przestanie to do doktora za daleko:baffled: moze praca w szpitalu mnie zmotywuje:tak:Dzis bylam u oddzialowej zapoznala mnie ze szpitalem i ogolnie porozmawialysmy przez pierwsze 3 tyg bede pracowac po 7:30 min a po tzrech tyg zaczna sie dyzury 12godzinne.M dzis byl na rozmowie w sprawie pracy (cala rozmowa po angielsku mowi ze czul sie jakby byl w UK;-)) i powiedziali mu ze sa na tak ale maja jeszcze 3 osoby i dadza znac we wtorek fajnie by bylo bo stanowisko dobre ale najgozej ze z Misiakiem nie mialby kto siedziec.Zadzwonilam do kumpeli tez poloznej i jakby co zajmie sie nim:tak: wiec mi ulzylo:tak::-)

Tosika Kornel juz dorosly facio wiec te skarpety wcale mnie nie dziwia choc rozumiem ze Ciebie trafilo:tak::tak:

Post a moze Karol ,Przemek:confused:
Ja to bym chciala Bruna ale M stwierdzil ze jak dla psa:wściekła/y::wściekła/y:choc tak bym mu wiercila dzire w brzuchu ze znajac go poddalby sie;-):tak::tak:

Moja siostra chce dac Leon na drugie Jozef (po tacie) kurde ja zawsze musze wtracic jakies rodzinne trzy grosze sorry Post:zawstydzona/y::tak:

Oj co mialam Wam odpisac..nie pamietam aha Madziu wspolczuje alergii kotowej:tak:

Andula - powodzenia dla Twojego M żeby się udało w sprawie pracy.
Ja natomiast wczoraj poszłam do ośrodka Rehabilitacyjno-wychowawczo-edukacyjnego i zaniosłam swoje CV i po 15.08 albo się odezwą albo nie :-( ale zaznaczyłam że wtedy nawet staż mnei będzie rajcował:happy: Firma niech się otwiera a ja sobie państwow jeszcze popracuje. A wszystkie formalności z otwieraniem firmy zrzucę na ciotkę bo chce ze mną prowadzić tą firmę :-)
Post - Jacek bardzo ładnie :happy: mały Jacuś - super.
Ja miałam kilka typów ale stanęło w końcu na Adamie ale rozważałam : Bartka , Igora , Tymka ( nie mylić z Tymoteuszem ), Marcela ..

A moja koleżanka dzisiaj urodziła córkę - Wiktorię : 2900g i 54cm :happy:

U nas też byl problem z imieniem w razie chłopca... Mi podobał się Szymon (ale teraz bardzo popularne) i Przemysław... Ale wiemy, że kolejna dziewczynka to będzie Maria:-) A Zofia - podobalo nam się i ucieszyłam się, jak doktor mnie szyl po porodzie (komizm sytuacji;-)) i powiedział, że oznacza mądrość, sophia, a ja filozofię ukończyłam:-D Ale wybierając o tym nie mysleliśmy... Jak uczy się w szkole jest to problem, bo niby ładne imię, a widzę jakigoś ucznia i od razu mówię nie:no::-)

reklama
u nas samodzielnego zasypiania c.d.:-):-):-)
Post ale jak Franek senior będzie tak wszystkie imiona negował to nic nie zostanie;-) A może Fryderyk? Ika i Frycek:-)

Do góry