reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Lipiec 2009

to fakt, że w różowym chłopak nieciekawie, ale to chyba jest bardziej kwestia wmówienia sobie czegoś
masz rację, ale to chyba już też kwestia mojego nastawienia i tego, że własnie ja psychicznie się już na córcię przygotowałam, pomomi tego, że od zawsze powtarzałam, że najpierw chciałabym mieć synka a dopiero potem córkę, ale to chyba był mój syndrom brakującego starszego brata - byłam najstarsza. Więc dlatego teraz to już chyba byłabym bardziej z córci zadowolona, ale tak naprawdę byle zdrowe było a reszta to już mniej ważna.

reklama
To tak jak u mojej bratowej, synek ma 5 lat, włoski ma dłuższe, tak za uszy, ale ubrany zawsze typowo chłopięco, a i tak pytają jak córka ma na imię? Jeden to się prawie kłócił, że to przecież dziewczyna i że mu kity wciskają.

ja mialam tylko 2 usg "szpitalne" w 13 i 20 tyg a na kolejne 2 poszlam prywatnie bo chcialam byc pewna co do plci wiec wybralam sie na 4D za kolosalna cene:-D. tutaj robia wiecej usg ale tylko wtedy gdy cos dzieje sie nie tak. a u mnie wszystko ok wiec nie bylo potrzeby. martwie sie tylko bo brzuszek mam malutki do innych ciezarnych no i wymiary mojej kruszynki sa ciutke ponizej normy. Ale lekarze chyba wiedza co robia. co do plci to ma byc dziewuszka na 100 procent nawet mam jej malutka kokoszke nagrana na plycie wiec juz chyba jej jajeczka nie urosna:-D

dziewczyny czy u was też taka beznadziejna pogoda??:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
tylko leje i leje a gdzie lato??:wściekła/y::-:)wściekła/y:
ja co prawda upałów też nie lubię bo źle je znoszę ale trochę słoneczka to mogłoby wkońcu wyjść bo nawet z domu nie chce mi się ruszać, a wypadałoby trochę zakupów zrobić bo w lodówce puściutko :baffled::baffled::baffled:

u mnie o dziw się słonko wyłania zza chmurek, chociaz jest strasznie duszno i to nie jest fajne, ale moze przynajmniej pranie mi szybciej wyschnie, bo nie mam juz gdzie wieszać:wściekła/y:

ja mam meza z wlosami do pasa, ale z jego wyrazemm twarzy nikt nie ryzykuje stwierdzenia, ze jest dziewczyka :-D co do kolorow, to kiedys rozowy (a raczej czerwony) byl dla chlopcow, a niebieski (maryjny) dla dziewczynek, wiec wszystko sie zmmienia ...
kamlotka nie rozumiem jak mozna klucic sie czy to chlopiec czy dziewczynka, masakra, ludzie to sa czasami niepowazni ...
Adudz u nas dzisiaj slonca nie ma, ale chociaz padac przestalo.
milego dnia lipcoweczki :-)

u mnie jest sliczna pogoda ale co z tego jak ja nie mam sily sama wychodzic,na kazde zakupy wybieram sie z mezem bo sama sie boje, slabo mi sie robi. a z checia pobuszowalabym sama po sklepach bo z mezem to tylko chwilke i musze spadac. a on bez listy sie nie rusza ze mna bo twierdzi ze kupuje niepotrzebne rzeczy

reklama
Co do ubranek to nie wiem czy Wy pamietacie, ale w latach 80 w naszym kraju bylo odwrotnie - rozowe dla chlopcow, niebieskie dla dziewczynek :-) :-) :-) ALUSIA8989 - co do CC i wagi dzieciatka, to niby jest wskazanie, ze jak dziecko wazy wiecej niz 4500, to powinno robic sie cesarke.Jednak wazne jest jak duza masz miednice. Jesli lekarze wymierza Cie przed porodem i stwierdza , ze dasz rade urodzic to probujesz SN. Niestety nie znam przypadku rodzacej dziecko powyzej 4,5kg zeby od razu robili jej cesarke, mimio iz bioderka miały waskie!!!. Kazali probowac SN, ale faktycznie po wielu godz., kiedy nie cos zaczynalo byc z dzieckiem robili CC. :-(

Do góry