reklama

Lipiec 2009

reklama
Smutne jest to i straszne ,że dzieci nieraz sie rodzą ,gdzie ludzie nie zasługuja na ten cud!!!:-(:-(:-(:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Wiecie co ,to nie ma sesnu jeszcze dawać niekapka!
Dziecko musi miec ząbki i czuć ustnik.Ja dawałam Karlkowi jak miał pół roku ,to tylko raz i nie chciał,dopiero jak skonczył 1,5 roku.
Kiedyś nawet ogladałam program na ten temat.Nic na chama!!
A te niekapki ,to niebardzo są niekapki!!!:wściekła/y::-p

A ja jeszcze usypiam córcie :szok::szok: Teraz czekam az smoka wypluje, zasneła ok 19.30 po ponad 3 godzinach płaczu i marudzenia, przebudziła sie po 24 to ją usypiałam u mnie w łóżku, teraz na szczeście jest juz w łóżeczku.

Mam nadzieje że juz smacznie śpicie i Maluszki też... :tak:

Dobrej nocki życzę, oby u mnie była w miare długa (choc juz jej niewieke zostało :eek::eek:)

Witam się środowo... ale humorek dziś kiepski... jakaś nie wyspana znowu jestem.

Położyliśmy dzieci przed 20, ale obaj zbudzili się koło 21 :confused2: nie mam pojęcia o co chodziło. Najpierw starszy zbudził się z płaczem, a jak czytałam mu jeszcze jedną bajkę, bo tak bardzo prosił, to zbudził się Adaś.

Adasiek ostatnio w nocy jak zbudzi się na cycanie, to nie pójdzie spać dopóki nie zje z dwóch piersi :baffled: Dziś na przykład budził się o 24, 3 i 6 i za każdym razem chciał jeszcze z drugiej zjeść :confused2: Nie wiem o co mu chodzi. Przez to w dzień mam pełne cycki i nie potrafi nawet z jednej piersi wszystkiego wypić.

Miłego dnia i zdrówka dla wszystkich :tak:

Moim zdaniem nie mozna mowic, ze ktos nie zasluguje na dziecko. Kazda kobieta ma prawo miec dziecko. Ma prawo i obowiazek tez o to dziecko dbac i zapewnic mu bezpieczenstwo. Jesli tego nie roni.... odpiwednie sluzby powinny sie tym zajac.
Nie usprawiedliwiam tej matki z Kamienicy Szlacheckiej, ale ona... gdyby wiedziala, ze tak skonczy sie jej chwilowe wyjscie nigdy by dzieci nie zostawila w pokoju. Miala mala wyobraznie, co dzieci potrafia zrobic, gdy zostaja bez opieki.

Nie znamy okolicznosci - nie oceniajmy.
Zginela trojka dzieci i ona odpowie za to przed sadem.

Teraz pytanie z innej beczki.
Kiedy podajecie maluchom czopek?
Igor caly czas mi marudzi. NIe wiem czy to sa zeby, ale moge sie tylko domyslac. Chwile pobawi, chwile jest na rekach, ale potem juz marudzenie, stekanie.
Cod o dziaselek to tudno mis twierdzic czy sa napuchniete, czy to zeby, ale podejrzewam, ze tak. Zastanawiam sie nad tym czopkem, powinnam? Ja z nim-marudzacym wytrzymam,ale moze mu byloby lepiej?
Jakie czopki podajecie?

Ostatnia edycja:
Czesc dziewczyny. U mnie noc spokojna i odespalam wczorajszy dzien..:-) Wczoraj strasznie marudzil i goraczkowal ale po czopku mu przeszlo i dalej chcial sie bawic. Obudzil sie dopiero o 5 i pozniej do 8 spalismy, teraz zjadl i mala drzemka. Taki rytulal ranny :-D, wiec moge spokojnie zjesc sniadanie.

A co do czopkow podaje przeciw goraczkowo, maja paracetamol wiec sa tez przeciw bolowe. Ale nie przesadzam, daje jak tylko strasznie marudzi albo placze, a ze mu zabki widac pod dziaslami to wiem od czego.

U nas kolejny dzien wieje, pogodajest beznadziejna i spacer znowu odlozony:wściekła/y::wściekła/y:

A co do niekapków, to mój Tomek strasznie się na początku krztusił pijąc z niekapka. A jak już się nauczył łykać to wyczytałam, że lepsze są kubki z rurką i taki też mu zakupiłam (niekapek z rurką). Dzięki temu Tomasz nauczył się, że nie trzeba przechylać kubeczka do góry nogami i szybciej nauczył się pić ze zwykłego kubka.
Także teraz, przy Adasiu pominę etap niekapka i od razu zacznę uczyć pić z rurki... później można mieć zawsze na wszelki wypadek zwykłą rurkę przy sobie i nawet wody czy soku z butelki się napije.

My czopek podajemy tylko jak mały jest płaczliwy i marudny np. przy zabkowaniu podawałam raz dziennie albo Viburcoll albo nurofen dla dzieci! Najczęściej popołudniu a rano syropek przeciwbólowy nurofen!

cześć cioteczki! U nas noc minęła prawie spokojnie. Prawie, bo jak nigdy Kacper obudził sie o 4 :szok: A tak to budził się najwczesniej o 6. Na szczęście do 5 leżał sobie w łóżeczku i gadał. Tylko zastanawia mnie do czego sie tak smiał, bo w sypialni ciemno i nic nie było widać :-D Wczoraj wieczorem strasznie marudny był. Tylko płacz i płacz. Posmarowałam mu dziąsełka Dentinoxem N i sie uspokoił :tak:

Właśnie się obudził i juz pupa podskakuje :-D Wczoraj w wannie jak go kąpałam to mi mostki zaczął robić :shocked2:
Dostałam paczkę z Bebilonu. Łancuszek do smoka się przyda, bo to mała pluja jest :-D Kaszki i mleka raczej nie wykorzystam.

U nas słoneczko swieci, zaraz sie wybierzemy na spacer :tak:

reklama
Witamy się w środowe przedpołudnie,

my już po wizycie u kardiologa, serduszko Moni bije bardzo ładnie, EKG wyszło super i kardiolog stwierdził, że nie wie po co pediatra dał nam do niego skierowanie:-p:-p:-p no ale sprawdzić nie zawadziło;-);-);-)

A my dziś świętujemy skończone 4 miesiące

wszystkim innym świętującym składamy serdeczne życzonka i miłego dzionka życzymy, kurcze pogoda taka sobie nie wiem czy zaraz się nie rozpada, a miałam ochotę w końcu pójść z małą na spacerek, i nie wiem czy pogoda nam na to pozwoli:tak::tak::tak:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry