reklama

Lipiec 2009

hehe bardzo sie ciesze ze mnie przyjelyscie do swojego grona, dodam , ze jestem bardzo młodą mamą tzn, mam 19 lat i w maju mature ale dam rade :) w przyszłym roku biorę slub wszystko troszkę na odwrót ale na prawde się ciesze, a są tu może mamusie ze sląska :)?

witaj Ada :] my to sie chyba znamy :] ja takze jestem z Zabrza :] (jaki świat mały)

a wąlsnie no dla mnie oliwa tez tłusta tylko ze ja ja stosuje przed kąpaniem i po kapaniu myje twarz i smaruje nivea ale dzieki temu mam cos takiego ze nie jest skora az tak sucha !!

dziewcyzny czy wy pijecie wapno albo bierzecie magnez na skórcze ?

Ostatnia edycja:
reklama
dziewcyzny czy wy pijecie wapno albo bierzecie magnez na skórcze ?

Kasiurek ja od poczatku ciazy biore Feminatal N i kuuuupe zelaza (ktore i tak na mnie nie dziala - mam anemie), dodatkowo lykam sobie vitC, zeby nie wyskakiwala mi opryszczka (ponadto wspomaga to wchlanianie zelaza). Poki co nie mam uciazliwych skorczy, wiec nie biore magnezu... w kazdym razie warto zapytac o to lekarza, bo nie wiem czy jako Kobieciny w ciazy mozemy brac 'normalne' dawki, czy nie czasem jakies pomniejszone.
pozdro

nie no magnez w normlanej dawce, czyli 500 mg spotykalam sie ze ginowie przepisuja 600 ale to juz na recepty. ja pije wapn i ten magnez złykam podobno jedno z drugim łatwiej sie wchłaniam, a wapn pije bo jakos produkty mleczne mi nie smakuja a nie chce sobie zniszczyc zebow i kosci bo wiodmo ze mały wyciaga z organizmu kobiety wsio co sie da

oo jak miło :)) nie dawno znaleźliśmy się na n-k a teraz tu :P ten świat jest na prawdę bardzo mały :) ja mam takie przeczucie że spotkamy się na Traugutta :) :-)

było by fajnie :] widac jestesmy sobie pisane :] hihi jak sie cuzjesz mam nadzieje ze wsio ok :] ja mialam małe pertubacje ale teraz jest juz wsio w najlepsyzm porzadeczku i moge dalej sobie na uczlnie pomykac :]

Hej dziewczyny,
Ja biorę magnez od stycznia, w sumie to dość dużo.. 3 razy dziennie po 2 tabletki. Bolało mnie okropnie podbrzusze i musiałam. Teraz jest lepiej, ale dalej biorę. Gdyby nie ten magnez gryzłabym poduszkę z bólu. Taka ciąża...

Pozdrawiam i życzę miłego wieczoru :))

Ja czuję się b.dobrze tak mogłoby być już do końca :) w piątek mam zakończenie roku i jeszcze tylko matura i mam spokój nareszcie :] Jeszcze tylko albo aż 96 dni.Miałaś juz badanie na krzywą cukrową ? ja jestem po wyniki na szczescie dobre ale ta glukoza była obrzydliwa myslalam ze nie dopije tego świństwa do konca.Pozdrawiam i zyczę wszystkim miłego dnia ":)

kasiurek - ja od 3 m-cy biorę magnez robiony aptecznie w opłatku - właśnie w połączeniu z magnezem (taką mieszankę przepisuje mi moja ginka) i biorę 2x dziennie. Powiedziała, że teraz dzięki temu uniknę puchnięcia a po urodzeniu tez powinnam to łykać (w czasie karmienia) bo dzieci mają wtedy mniej uczuleń

Adddaaa - witaj na forum

na suchą skórę używam balsamu VICHY do skóry b. suchej - ostatnio smaruję nim głównie brzuszek i bardzo dobrze nawilża skórę - moim zdaniem lepiej niż oliwka (po której niespodziewanie zaczęłam dostawać uczulenia i swędzenia)

kasiurek - ja od 3 m-cy biorę magnez robiony aptecznie w opłatku - właśnie w połączeniu z magnezem (taką mieszankę przepisuje mi moja ginka) i biorę 2x dziennie. Powiedziała, że teraz dzięki temu uniknę puchnięcia a po urodzeniu tez powinnam to łykać (w czasie karmienia) bo dzieci mają wtedy mniej uczuleń

Adddaaa - witaj na forum

na suchą skórę używam balsamu VICHY do skóry b. suchej - ostatnio smaruję nim głównie brzuszek i bardzo dobrze nawilża skórę - moim zdaniem lepiej niż oliwka (po której niespodziewanie zaczęłam dostawać uczulenia i swędzenia)

w opłatku oo jak to wyglada, a jaka dawke masz ?

reklama
Fioletowa
wydało się:-p:-p:-p
nie wiem jak tego nie zauważyłam:eek: nie dość się zaczynam zapominać to jeszcze niedowidzę:-D:-D
Kasiurek
ja biorę magnez ze względu na brzuch ale działa też na skurcze łydek bo zaczynały mnie łapać w nocy a teraz jest ok

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry