reklama

Lipiec 2009

No ładne tu rozmowy nocne;-) Spać kobitki nie mogą. A mnie nawet telefon nie przeszkadza w spaniu;-) szczególnie poranne dzwonienie.
Fela mężulek taki dowcipny:tak:
El@ ja właśnie testuję witaminy kocie z tauruną bo takie mi się zbłąkały gdzieś w szafce, ale dobre są też te Aminobiotin psio-kocie:tak:
Asia wczoraj nam w szkole rodzenia położna mówiła, że rower to już niebardzo, bo się rozluźniają mięśnie krocza(chyba-pamięć dobra ale krótka:confused:);-)
A i jeszcze mówiła o negatywnych skutkach brania No-spy.... Powiem szczerze że byłam w szoku, bo nie wiedziałam na ten temat takich rzeczy. A moja mała panna nie kręci się we wszystkie strony, nadal jest główką do góry i tylko przyjmuje ewentualnie pozycję hamakową....:baffled:

reklama
gabiaz nospa powoduje spadek napięcia mięśniowego i wielu lekarzy kaze na nią uważać.. brac magnez. wiadomo jak nie ma wyjscia to nie ma ale lepiej jej unikać a lezec i magnez łykać..

Witam!:-)
Dzis w znacznie lepszym humorze... juz nie bede marudzić, nawet juz zaczęłam mysleć o przeprowadzce, mimo,ze to jeszcze 3 miesiące...

spałam niby dobrze,ale jak rano wstaje to strasznie mnie zebra bolą, szczególnie po prawej stronie...:baffled:

a co do ruchów i układania przez dzidzię to mam tak samo jak Goteczka i AsiaJan, tyle ,ze mój dla odmiany wypycha zawsze z prawej strony, a co do komunikacji miejskiej/wiejskiej to ja sie juz tez nie nadaje, na naszych drogach te autobusy strasznie trzęsą i zawsze brzuch mi sie spina po takiej wyprawie:tak::tak::tak:

dziss mam drugie zajęcia w szkole rodzenia i bedziemy zwiedzać porodówkę, no chyba,ze bedzie akurat kobitka rodziła jakaś to wtedy nici,ale obiecane mamy,ze w ciągu całej szkoły na pewno tam pójdziemy...:tak:

Ostatnio śmiać mi sie chciało,jak Pani położna powiedziała,ze golenie przed porodem to Panowie najlepiej zeby robili i cytuję:"tak do zera i aż do odbytu, a przy cesarce to nawet te włoski na brzuchu". Miny Panów były niesamowite. :-D Poza tym jak juz Pani położna zaczęła opowadać o trudach porodu, tak tytułem wstępu,bo to były pierwsze zajęcia i tak ogólnie mówiła o czym bedzie mówiła na następnych zajęciach, to jak Panowie wszyscy przed tym byli zdecydowani, to kilku juz miało nutkę niepewności w głosie , a jeden wręcz sie upewniał czy może zmienić zdanie...:-D A to tylko potwierdza to,ze natura/Pan Bóg ( jak kto woli) dokonali,ze to własnie kobieta rodzi...

witam dziewczyny
ja jakoś dzisiaj spałam, ale jestem strasznie niewyspana i miałam mega dziwne sny - śniło mi się, że byłam na jakiejś wycieczce grupowej z... moją ginką, a potem uciekałyśmy bo wycieczka była mega nudna i wozili nas w kółko... :szok::szok::szok::confused::confused::confused::confused:
im dalej w ciążę tym dziwniejsze mam sny

No ładne tu rozmowy nocne;-) Spać kobitki nie mogą. A mnie nawet telefon nie przeszkadza w spaniu;-) szczególnie poranne dzwonienie.
Fela mężulek taki dowcipny:tak:
El@ ja właśnie testuję witaminy kocie z tauruną bo takie mi się zbłąkały gdzieś w szafce, ale dobre są też te Aminobiotin psio-kocie:tak:
Asia wczoraj nam w szkole rodzenia położna mówiła, że rower to już niebardzo, bo się rozluźniają mięśnie krocza(chyba-pamięć dobra ale krótka:confused:);-)
A i jeszcze mówiła o negatywnych skutkach brania No-spy.... Powiem szczerze że byłam w szoku, bo nie wiedziałam na ten temat takich rzeczy. A moja mała panna nie kręci się we wszystkie strony, nadal jest główką do góry i tylko przyjmuje ewentualnie pozycję hamakową....:baffled:
zgadza sie no spa nie jest takim fajnym lekie, ale chyba zadnego leku nie ma w stu procentach zdrowych kotre nie maja efektu ubocznego, magnez tez ma nie wolno go przedawkowac, cyzli teoretycznie jedna tabletke na dzien mozna brac,
Ja duzo chodze, uczlenia itd no i musze brac no spe dosc czesto bo niestety ale lezec plackiem nie moge jesli chce zlaiczyc wsyztsko w jendym terminie :( i tak zle i tak niedobrze. Pocieszam sie tym ze w psiztlaach i ogolnie w doamch tysiace ciezarnych lyka no spy i to nawet 3 razy dziennie i dzieciaczkom oraz im samym nic nie dolega wiec ....
Wąłsnie ogladam program na dzien dobry tvn gdzie mowia o kobietach w ciayz i ich traktowaniu przez społeczeństwo.

Godzinkę jeszcze się udało przespać:-) Mój już leży w jednej pozycji i oby tak został, kopie mniej, więcej się wierci, ale nie za dużo. Ja już też myślałam, żeby jakiś filmik aparatem nakręcić jak faluje brzuch, ale jeszcze go niezłapałam.
:-D fela cwany tej twój, ale wybrnął by dobrze z sytuacji;-)
Kasiurek na allegro poszukaj, bo jest duży wybór i jak porównywałam ze sklepem to najlepsze z allegro mają cenę tych zwykłych w sklepie

Słuchajcie, u nas w szpitalu kazali wziąć ubranka dla małego na wyjście, to co to powinno być? Śpioszki + koszulka+ kaftanik, czy coś innego, a może coś więcej, jakieś body, nie wiem jak się takie niemowlaki prawidłowo ubiera:confused: Bo podobno bardzo sprawdzają czy ciepło ubrany jest.
U nas w psiztlau to samo, ja biore pajacyka takiego z długim rekawem i długimi nogami + czapeczke -ten wariant nie zaleznie od pogody, no i pozniej rozek zeby było w czym go wziasc a nie takiego "samego" i gondole z wozka do przewozu w samochodzie, ewentualnie jakis koc. Tzn teraz tak mysle ze to wezme bo w sumie bedzie lato wiec tak czy siak bedzie ciepło, a dziecka nie powinno sie przegrzewac i ubrac troche cieplej niz my sami bedziemy ubrani.
Ale z miła checia poczytam co inne dziewczyny mysla na ten temat :]

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Witam kobitki,
kurcze tej nocy to spalam jak nigdy. niedawno sie obudzilam, az dziwne...
dzis maja wreszcie przywiezc nam komode ale sie ciesze, bede mogla w koncu zrobic porzadek z rzeczami malenstwa, oczywiscie pod warunkiem ze maz zlituje sie i ja skreci...

co do ubrania bobaska na wyjscie to tez myslalam o pajacyku z dlugim rekawkiem i stopkami + czapeczka i rozek.

Juluszka nie martw sie, na pewno na poczatku bedzie ciezko po przeprowadzce ale sie przyzwyczaicie.
ja tez mam dziwne sny, kurcze az czasem budze sie i smiac mi sie chce. tej nocy bylam na rybach, hehe...
z ta nospa to powiem wam szczerze ze nie mialam pojecia ze jest taka szkodliwa. po ciazy trzeba bedzie przebadac sobie watrobe po tych wszystkich lekach...

piszecie że no-spa obniża napięcie mięśniowe no ale to chyba o to chodzi jeżeli tak jak w moim przypadku brzuch twardnieje. Chodzi o to, zeby go rozluźnić. Ja mam brać 2 x dziennie po 1 (dawka 0,4) ale jak mnie zacznie łapać częstsze twardnienie to czasem biore 3 x 1. Wiem że magnez można przedawkować i troche sie boje bo czytałam , że dawka dzienna to 300 czegoś tam a ja mam brać 2 x po 300. Z tym, ze jak przez kilka dni brałam 1 x 300 to momentalnie dostawałam kurcze nóg no a poza tym, magnez wpływa tez na prawidłowa pracę serca.
Moje szczęście tez dokazuje jeszcze po całym brzuchu choc najczęściej z prawej strony. A jest taki cwany, że jak sie położe na prawym boku to tak długo wciska mi cos tam (chyba nóżke) w biodro lub pod zebra aż sie obrócę. No i na maksa wypycha plecki. Po prawej stronie brzucha mam górke a po lewej pusto. Smiesznie to wygląda:)

ale magnez jest wydalany z moczem, więc jak nie ma problemów z nerkami to nie powinno dojść do przedawkowania magnezu
poza tym 300 to dawka dla kobiety nie w ciaży, dwupaki potrzebują więcej

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry