Maylah pewnie to to samo. Bo to jest Program Operacyjny Kaptał Ludzki (POKL) Działanie 6.2 i faktycznie 40 tyś dają - chyba że coś uznają za zbędne to wtedy ucinają. Jeśli chodzi o to czy musisz wiedzieć co to za firma to raczej tak... bo jest to organizowane w formie konkursu. Najpierw składasz wniosek i krótko opisujesz co chcesz robić, jakie masz doświadczenie itd.
Poźniej będzie najprowdopodobniej szereg szkoleń - tak jak u mnie, a później piszesz biznes plan i dopiero wtedy przyznaja kasę (lub nie - co się rzadko zdarza). Najlepiej jak zadzwonisz i się zapytasz, albo wejdziesz na stronę tego projektu. Tam będziesz miała informacje dla kogo jest projekt. Bywaja takie organizowane
tylko dla kobiet, albo
tylko dla osób z przedziału 'do 25 roku życia' i po '45 roku życia'... a są tez takie, które są dla wszystkich (wiekowo) ale
'''/;l,m <-to od Adama)))) dodatkowe punkty są dla bezrobotnych, nieaktywnych zawodowo, matek powracających na rynek pracy itd... Ważne jest żeby przez ostatnie 24 miesiące (chyba) nie mieć zarejestrowanej na siebie działalności gospodarczej. Musisz przeczytać regulamin, żeby się dowiedzieć dokładnie.
My w tej chwili wróciliśmy z IKEI, byłam przy okazji odebrać mój dyplom ukończenia studiów, bo jeszcze nie miałam okazji :/
Kupilismy lampę do chłopaków taką niebieską z chmurkami, plastikowe sztućce i kubeczki dla chłopaków, podkładki na stół, podest żeby postawić dla Tomiego przy umywalce i jeszcze kilka drobiazgów. Chcieliśmy kupić ten nieszczęsny obraz na tą gołą ścianę... ale nic tam nie było... musimy się wybrać do Castoramy - tam kiedyś widziałam sporo obrazów.
Muszę wysłać męża jeszcze po te ornamentowe dziurkacze.... żeby mi ich nie wykupili - kupi przy okazji ciasto francuskie

i podobno są w biedronce fajne nawilżane ściereczki do szyb - bo przy moim szklanym stole i dwójce dzieci to takie rozwiązanie jest chyba najlepsze... Co jeszcze ciekawego w biedronce można kupić? Bo np. ciasta francuskiego nigdzie indziej nie mogę trafić, nawet w TESCO :/