reklama

Lipiec 2011

reklama
Anula, w linku podanym przez Sestinę jest napisane, że:
7. Kiedy mam zacząć liczyć ruchy płodowe ?

Obliczanie ruchów płodowych może być wykonane raz dziennie w czasie kiedy Twoje dziecko jest najaktywniejsze. Jest to zwykle czas po posiłkach, po aktywności fizycznej, albo wieczorem.

Twoja poradnia położnicza może poprosić Ciebie, żebyś zaczęła liczyć ruchy płodowe codzienne od 24 -26 tygodnia jeżeli masz ciążę wysokiego ryzyka. W przeciwnym razie liczenie ruchów płodowych można zacząć w 28 tygodniu ciąży prawidłowej.

więc pewnie dlatego Tobie kazali liczyć wcześniej. Mój lekarz na razie nic nie mówił.... zresztą ja sama bym się zaczęła niepokoić, gdybym odczuwała rzadsze kopniaczki - i bez liczenia bym wiedziała, że coś jest nie tak....

jak bylam w szpitalu tam kazda musiala nawet gdy lezala z powodu opuchnietych nog i kazdej tak pisza na wypisie oczywiscie jesli jest juz w zaawansowanej ciazy...
Mi moj lakarz tez nie mowil...

Ostatnia edycja:
hej kobietki :-)

sestina balkan o to widzę, że nie jestem sama - ja też jak dłużej pochodzę to zaczyna mnie boleć narastająco podbrzusze i odcinek lędźwiowy, ale to tak, żeby muszę wtedy od razu przysiąść (gdziekolwiek, zdarzyło mi się nawet w sklepie kucać ;-)) i wtedy przechodzi momentalnie, chwilkę posiedzę i mogę iść dalej
trochę się tym martwiłam, ale moja gin powiedziała, że to nie skurcze, tylko po prostu ciężar coraz większy naciska na ścięgna, nerwy :tak: więc się nie przejmuję za bardzo
tylko ja z kolei mam problem z wolnym chodzeniem - zawsze byłam szybka i teraz ciężko mi zwolnić ;-)ale może faktycznie to jest rozwiązanie....

ja ruchów też nie liczę, bo jeśli przez większość dnia je czuję, to zajkładam, że jest ok.
I też nie ma aż tak stałych pór, mimo że to już 29 tydz.

hej Pippi- no ja tez startowalam normalnym krokiem :) ale jak mnie ze dwa razy chwyciło to stałam na rogu i czekałam az przejdzie;) Teraz od razu po zamknięciu drzwi za sobą powolutku, a jak wiem ze dłuzszy spacer sie szykuje to i nospe wezmę profilaktycznie i jest ok.
Idę poleżę po drugim śniadanku:)do zobaczyska

sestina to może i ja tak spróbuję powolutku...o ile się powstrzymam ;-)

a mam pytanie dziewczyny - czy wy też czujecie ruchy wysoko? ja czuję jak mała się teraz najczęściej rozpycha sporo powyżej pępka

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry