reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Lipiec 2011

Hej
ja rózwnież 2 w 1 jeszcze. Myślałam że w nocy mnie coś złapie ale w miare przespałam bez problemów. Dopiero jak wstałm z łózka zaczełam sie inaczej czuć. Ale podchodze do tego na spokojnie. Żab jeszcze śpi a ja robie pyszne śniadanko. Poźniej w planach mam zamiar iść sprzątnąć samochód. Później kompiel i zabieram Żaba na zakupy. Jeśli mnie złapie właśnie na nich bedziemy mieli o wiele bliżej niz z domu do szpitala. Jeśli coś się dziś wydarzy to życze reszcie szybkiego i łatwego porodu. Dam znać jak wrócimy do domu. Nie miałam z żadną kontaktu przez tel tak więc już nie będe nikomu głowy zawracać smsami ze szpitala. Trzymajcie kciuki i buziaki.

reklama
Dzień dobry kochane,
trzymam kciuki za Ciebie Orchi!
u nas nocka w krateczkę ale bez płaczu - przysypianie po 2 godz a przy cycu po półtorej czasem taka żarta:) Kolek na szczęscie nie ma i oby jak najdłuzej.Choć powiem wam ze jem delikatnie to np. nie odmawiam sobie surowych rzeczy- jem marchewke z jabłkiem, śliwki, nabiał sporadycznie, maliny z jajek zóltko,kasze,sałatę, klopsy w sosie i rybe z folii.

jek kobitki :-)
ja tak wskakuje na forum dorywkowo nawet nie czytam zaleglosci, jedynie wiesci z porodowek bo jestem dosc zmeczona, nie przez mala tylko przez to ze nie moge sie wyspac np 6 h pod rzad tylko tak dorywczo. Mysle ze szpital tez zrobil swoje, 4 dni wstawania co 3 h zeby isc na noworodkowy nakarmic mala i to jeszcze pozniej spac nie moglam bo czuwalam zeby godziny nie przespac. I teraz widac skutki ze przy kazdym karmieniu zasypiam na siedzaco :-D
mala jest dalej cudownym aniolkiem, przesypia w nocy 4 h bez obudzenia sie a dzisiaj np przespala 2 x po 5 h, az sie zaczelam zastanawiac czy to normalne :-D i zagladalam do niej caly czas :-D

orchi na prawde ma swietny humor, nawet na porodowce z oxytocyna nie potrafi sie zalamac :-D oby jak najszybciej sie rozpakowala bidulka !!

oczywiscie jak zawsze gratuluje wszystkim rozpakowanym mamusiom i tym, ktore jeszcze czekaja na swoje kruszynki. Do konca lipca juz wszystkie bedziemy prowadzic rozmowy na temat cyca, kupek i spania :-D

Corin trzymam dalej kciuki za Ciebie :*

Cześć :-)

em_ka - oj, jak ja bym już chciała tylko o tych kupkach...;-) Ale pocieszam się, że już bliżej niż dalej ;-) Wczoraj pełnia a ja nic - nawet jednego skurczyku, no cóż - u mnie jeszcze tydzień :-) Fajnie że córcia taka spokojna, oby juz tak zostało!

Dziób - trzymam mocno za Ciebie kciuki, niech już się rozkręca!

Nasza orchidea jest niesamowita! ;-) Ciekawe co u niej :)

Corin - jak sie czujesz? Właź tu i pisz natychmiast!

M. zabrał Majkę i na kilka godzin mam spokój....jak błogo i cicho...poleżę sobie, to już ostatnie chwile ;-) A potem mamy jechać kupić jej fotelik, bo w końcu, po 3 miesiącach mam swój samochód, odebrałam z serwisu, no....małż mi odebrał ;-) I teraz żeby nie latać z tymi fotelikami, to musimy Majce kupić drugi, a i tak mieliśmy go nabyć.....

orchi &&&&&&&&&&&&
corin jak tam u ciebie.
Ile dziewczyn jeszcze nie rozpakowanych??
konwalianko, Magia bidulki wasze maleństwa.
Emisia dziś lepiej trochę. Noc ładnie przespała ale nad ranem znów ból brzuszka i napinanie. Na szczęście lżej niż wczoraj. Może to te kropelki dały radę:-)Teraz mała lezy sobie w łóżeczku przy karuzeli. Pomysł z kołyską do spania w nocy i łózeczkiem w salonie był rewelacyjny.
kasiulka witaj, miłych zakupków zycze

CzeŚC BRZUCHATKI :-) MY WALCZYMY O MLEKO. Czarek w końcu widząc mnie rano po kilku godzinach karmienia nakarmił młodego z butli. Śpi do tej pory. Ja się przespałam 2 h i zdaje mi się, ze pokarm napływa. Wymasowałam sobie piersi, pogadałam z nimi , a teraz czekam na efekty. ściągnęlam już 45 a to już lepszy wynik o 100% niż wczoraj. Nierozpakowane śpijcie ile wlezie , odpoczywajcie , póżniej się Wam przyda:-) ja dzisiaj muszę zdjąc szwy , oj nie wiem jak się do tego przygotować ...

witam kochane
mailuj mnie nie bolało zdjęcie szwów - obcinali mi tylko supełi po bokach i pociągnęła jednym ruchem na szczęście zdjęli już mi je w szpitalu . wynik 45 ml to już coś .:tak:
wisienko fajnie że mała lepiej
kkasiulka kiepsko że ciśnienie dokucza a teraz odpoczywaj /miłych ,udanych zakupów
em ka super że mała grzeczna
ORCHI TRZYMAM KCIUKI

Orchi urodzila, sms we wlasciwym watku

Mam nadzieje ze przesle zdjecia malutkiej, to wstawie

Trzymajcie sie i wybavzcie, ale nie bede was zanudzac tym co u mnie, bo mimo ze zajec wbrod zmian znaczacych nie ma... Nie chce tego tu rozczasac bo niepotrzebnie tylko sie nakrecam. Beda konkrety w mojej sprawie to dam wam znac.

Buziaki.

Ostatnia edycja:
reklama
Witajcie mamuski kochane

Orchi
trzymam za ciebie kciukasy
mailuj tez miałam takie walki z cyckiem i mlekiem to dokarmiałam bo nie mogłam słuchac jak malutka płacze , w nocy nie mam problemów spi kochana i to dobrze
Wisieńko współczujemy kolek malutkiej to bardzo meczace dla mamusi i maluszka
Emka a mi połozna kazała wybudzac dziecko co 3 godziny zeby nie traciła energi i karmic , bo ona po 6 godzin potrafiła spac jednym ciagiem
Sestinka ja tez jem lekkie potrawy pije duzo soku z jabłek i kapotów herbatki laktacyjne one zawieraja duzo ziół które przechodza do pokarmu i malutka nie ma jak na razie zadnych problemów

Corin a ty nic sie nie przejmój tylko pisz ile wlezie co sie dzieje ja to lubie czytac

Ostatnia edycja:
Do góry