• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Lipiec 2011

reklama
Ja kupuje sobie ciastka maslane, andruty i oblaty.

Ale u nas leje :-( chcialam wziac Ewe i isc pieszo po wyniki, a tu zonk :-(
Musze czekac az maz z pracy wroci... Jestem jakos dziwnie spokojna o wyniki, wiem ze wartosci nie beda idealne, ale jakos dzis juz nie panikuje.

A co do wagi, Ewa wazy 5600 (ur. 3900)

morgenrood słuszna waga:blink: a maya jak?
corin, nadal trzymamy kciuki :) kurcze u mnie maślane odpadają i większość wafli, bo na białku ;/
może tak być mailuj

a mój mały dzisiaj odkrył nowe dzwięki.. już nie tylko: agu..ału..abu.. teraz doszło grr..brr..ełu..bełu..heł/u..młu..hee..itd..genialnie tak siedzieć i słuchać..

a jutro dla nas prawdziwe wyzwanie.. jadę do pracy z małym na pożegnanie koleżanki.. u nas cała wyprawa, bo muszę do kolejki (a wiadomo jak to jest w kolei), najbardziej mnie martwi jak wniosę gondolę, ale to jeszcze luz.. tylko wyzwaniem dla mnie będzie pokonanie schodów na dworcu zachodnim:eek: nie wiem jak zdaję z wózkiem..już się boję..

Mam wyniki. Morfologia zupelnie rozjechana, czesc wartosci zawyzone, czesc zanizone, malo jest w normie. Proby watrobowe -wartosci przekroczone. Dzwonilam juz do lekarza, bedzie u nas dzis kolo 18.00. Jestem ciekawa co powie.

corin rozmawialam z pediatra powiedzial z skoo Twoja starsza corka iala cos takiego musisz poinformowac o tym lekarzy to moze al nie musi byc cos z watroba . Powiedzial mi ze z reguly to na strachu sie konczy bo mial kilka takich przpadkow lecz trzeba zrobic kompleksowe badania

Corin, u nas tez wyniki morfologii były rozjechane, ale lekarka zwracała uwagę tylko na białe i czerwone krwinki i na coś tam jeszcze,
bilirubina całkowita była 2,5 przy normie 1,5
bilirubina bezpośrednia 0,78 przy normie do 0,5
alat 31 - w romie
aspat 92 przy normie do 37

i lekarka powiedziała, że to jest normalne..... mam nadzieję, że u Ciebie jest podobnie....

Konwalianka, ja nie jem słodyczy wcale.... ostatnio odkryłam coś co się nazywa chrupaki i to są takie chrupy z prażonej mąki pszennej - niskokaloryczne, smaczne i fajna z tego przekąska..... zatępuje mi słodycze - choć ja na szczęście nigdy nie byłam słodyczowa....

Mateusz w wieku 2 m-cy i kilku dni wazył 5,3 kg - zgrabniacha jest z niego! :)

Dzieki vera. Informowalam pediatryczke o tym, teraz lekarz jak przyjdzie tez mu powiem. Najgorsze ze od czasu jazdy z Aga przeprowadzalismy sie ze 3 razy i nie umie znalesc jej dokumentacji.

Aga dzisiejsze badania ma w normie - kamien z serca.

U Ewy wszystko jest podwyzsone.
Aspat 88 norma 31
Alat 56 norma 31
Bilirubina calkowita 3,72 norma 0,3-1
Ggtp 97 norma 32

Ostatnia edycja:
reklama
Wlasnie wyszedl od nas lekarz. Powiedzialmze ewa absolutnie nie kwalifikuje sie do leczenia szpitalnego, ze wartosci sa nieznaczńie podwyzszone, co wskazuje na zoltaczke fizjologiczna. Ponadto przeprowadzil wywiad i dowiedzialam sie ze najprawdopodobniej cierpie na zespol gilberta i to ze aga i ewa mialy przedluzajaca sie zoltaczke to moze byc obiaw ze tez to beda mialy.

Zalecil jeszcze usg brzuszka z ocena watroby i badanie moczu, dla (jak to okreslil) wlasnego spokoju.

Normalnie kamien z serca :-D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry